Обява

Свий
Няма добавени обяви.

отвор с диаметър 0,4мм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• отвор с диаметър 0,4мм

Здравейте, колеги! Много се надявам някой да ми подскаже как, с какъв инструмент или просто къде да отида, за да ми пробият отвор с диаметър 0,35-0,4 мм в стоманен детайл с дебелина 5мм. Повърхността на детайла е сферична и полирана, крайно нежелателно е да се наранява.
    диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

От: отвор с диаметър 0,4мм

Като за начало започни с това какъв точно е материала и как е обработен. Колко е твърд демек. Защото спрямо това се подбира инструмента, пък и машината, с която ще се пробива, както и това дали да е ръчна, или не.

0.4 не е върха нз прецизността (освен ако нямаш някакви особени изисквания за отвора). Такива размери съм пробивал и с обикновена бормашина - навивах медна тел върху опашката на свредлото за да го хване патронника. Сега с един Dremel би станало далеч по-лесно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

стомана 45, без термообработки,общо взето - мек материал; питах на ерозията, но се оказа, че не могат да изготвят такъв електрод; после се оказа, че съществуват такива свредла, но аз за първи път се сблъсквам с тях и ми дойде в повече - всичко ми идва бая микроскопично...
      диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Еми купи си - Румбата от форума предполагам има. Но е силно желателно бормашината/дремела да е със стойка. Купи си 3-4 свредла. Със сигурност ще счупиш поне едно. Ако Дремел със стойка, може и карбидни свредла, макар че не знам на мек материал как ще се държат. SPS правеха навремето. Дали още ги има обаче не знам. Сайта им не работи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз преди време имах тази задача - да пробия отвор с фи 0.3 мм върху сфера диаметър 40мм - стомана. Трябваше да направя дюза за горелка с моторно масло - маслото облива сферата , а през отвора се подава сгъстен въздух. За целта разпробих сферата от едната страна с бургия фи 4мм , до 36мм от диаметъра, а след това доразпробих с един "Енхел" , от тези в Метро, като върху бургията бях навил медна жица от многожичен проводник - отвора се получи, без да има сериозни загуби на ниво бургии. Трябва само по- внимателно да се работи .

Коментар

Ако наистина е Ст45 не е от баш мека стомана. Зависи колко точно трябва да е отвора -дали точно по оста или може да "избяга" малко . Но при този размер на свредлото схемата трябва да е стабилна - т.е трябва прецизен струг или прецизна бор машина. Свредлото трябва да е закрепено в подходящ цангов патронник , ако се прави на бормашина - оста на шпиндела да се центрова спрямо закрепването на сферичката - примерно прави се един отвор 5 мм , дълбок 3-4 мм в парче месинг хванато на менгемето на бормашината , без да се пипа нищо се пуска сферичката в отвора ( ако е много "аланкат" може и с 4.9 да се пробие) - центрова се с центрово свредло и после с 0,4мм-вото , ако е струг - там всичко си е центровано , първо - центрово свредло , после и 0.4 мм- вото . Сигурно има много други начини ама това ми дойде на акъла сега ..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X