Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самопробивни метчици - има ли такива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самопробивни метчици - има ли такива?

След един ремонт, дълбоко се замислих за самопробивен метчик за метал. Търсих в нета, но нищо не намерих. Виждали ли сте такива?

От: Самопробивни метчици - има ли такива?

За имане - има:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DrillTap.jpg
Прегледи:1
Размер:29.0 КБ
ID:5607134

На следващия въпрос "От къде?" - за в България - не знам. Има и разни други видове, с друга предна част. Има и ставащи само за машинно рязане, тоя на снимката става и за ръчно, но пък ще ти трябва не каква да е машина, а и разчита на това дебелината на това, което ще се дупчи да е по-малка от дължината на предната част.

Тънкия момент е че пробиването вади стружки примерно 0.1мм и по-малко за оборот, а резбите са с доста по-голяма стъпка, в общия случай неприложима за дупчене. Тоест, като се стигне до резбата, отвора вече трябва да е пробит, иначе казано - предната част да е излязла от другата страна на материала.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тоя метчик е доста съмнителен,или са открили супер нечуплив материал !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Тоя метчик е доста съмнителен,или са открили супер нечуплив материал !
        Съвсем си е истински. Поразтършувай се из нета. Има ги в разни варианти, не само от един производител, и не само в един магазин.

...пък и не виждам за какво му е по-нечуплив материал от тоя на обикновените метчици.

ПП: Ето ти още, HSS
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:drill_tap_bits.jpg
Прегледи:1
Размер:61.9 КБ
ID:5607135
        Последно редактирано от sparkybg; 24-08-14, 00:42.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това през ламарина до 2-3мм ще мине много леко .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
            Това през ламарина до 2-3мм ще мине много леко .
            За ламарина до 2-3 милиметра си има самонарезни винтове, че и болтове дори. Като гледам големите ще си продупчат едни 10-ина милиметра че и отгоре.

Коментар

Спарки Станимир от Габрово продаваше такива . Аз лично съм малко предубеден към този тип инструмент това е инструмент при който се гони висока производителност и се спестява машинното време за една операция . Това е оправдано при едросерийно производство като автомобилното за нашите мащаби и производство е безсмислен .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Произвеждат се от фирмите РИГ и Тератицит - Габрово.Това е бившият завод Болшевик разделен на две.Съпругата ми работи в РИГ.Качеството им е на световно ниво.Производството е над 95% за износ.
                BMW X6

Коментар

Разликата в оборотите при пробиване и нарязване на резба ще е доста сериозно изпитание при ръчно ползване,освен ако го правите в кашкавал...

Коментар

Ако режеш резба с оборотите на пробиване ,тоя метчик няма да изкара повече от 1-2 резби,скоро дупчехме около 180 банкомата ,специално ходих до Габрово да вземам от там няколко специални инструмента вкл. и метчици,кобалтови свредла,едни специални свредла за центроване които да се справят с касите на банкоматите,много добри неща има в Габрово относно инструменти !Направих около 2000 резби в тези каси,с машина със спирачка на патрона и ниски обороти,ии регулиране на усилието,и до края на работата изпотроших всичко що е метчик !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Трябват ми за скъсани болтове от рода на М6 и М8. Отворих им сайта на РИГ и неможах да ги намеря точно тях. На английски как би следвало да се изписва за да проверя в ибей?

Коментар

Не ги търси на сайта - обади се в магазина. Не ти трябва ибей, в Габрово има амнайсе фирми, произвеждащи и продаващи инструменти. Ако трябва да давам жокери.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от maptod Преглед на мнение
                          Трябват ми за скъсани болтове от рода на М6 и М8.
                          Събудихте любопитството ми.
                          -Каква е идеята за тези скъсани болтове,че нещо не схващам,- как ще се използва комбинираното свредло-метчик за направа на нови или ремонт на "скъсаните"?

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Ако режеш резба с оборотите на пробиване ,тоя метчик няма да изкара повече от 1-2 резби,скоро дупчехме около 180 банкомата ,специално ходих до Габрово да вземам от там няколко специални инструмента вкл. и метчици,кобалтови свредла,едни специални свредла за центроване които да се справят с касите на банкоматите,много добри неща има в Габрово относно инструменти !Направих около 2000 резби в тези каси,с машина със спирачка на патрона и ниски обороти,ии регулиране на усилието,и до края на работата изпотроших всичко що е метчик !
                            Тези метчици работят обикновено на ЦПУ машини където програмата я пишеш каквато искаш . Пробива удря спирачката и сменя оборотите . Пестят се секундите инструментална смяна .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Еми аз например имам машина която поне до към M10 предполагам ще се справя. Има си отделни настройки за обороти и за усилие. Като пробие с високите обороти и отиде до метчика просто ще спре като захапе голямата стружка.

Удобството, както аз го виждам, е че не търсиш свредла по размер за конкретната резба, нито ги сменяш докато дупчиш и нарязваш, нито умуваш "за тая резба какво беше свредлото". Имаш един единствен инструмент, който върши всичко. Много ясно че който върти резби всекидневно най-малкото ще си има и всички свредла, и всички метчицим и няколко бормашини, ама при мен например е инцидентно - в месеца я врътна 1-2, я не. В тоя смисъл - кутийка с комплект такива ми решават проблема в 99% от случаите. Не че ще тръгна утре да ги купувам де.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X