Здравеите колеги , знам че тук има много хора които разбират и биха ми помогнали, та значи-Имам автокран с двигател Каминс с помпа дюза , от 80-те години. Двигателя е много стар и амортизиран и части почти не се намират или пък са много скъпи. Решил съм да сложа двигател Леиланд направих фланец но амбриажния вал идва къс с 50 мм Въпросът ми е -къде могат да изработят този вал и дали може да се разчита на здравината му .
За някои може да прозвучи несериозно, но си мисля в краен случаи да отрежа вала и да го удължа с втулка да се центрова на струг и след като се направят улеии да се завари от маистор заварчик . Всяко мнение на запознати в бранша са ми от голяма полза.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Mнение за вал
Свий
X
-
От: Mнение за вал
Най-добре е да се изработи нов,снимай го от към включващата муфа и дай някакви ориентировачни размери,за здравината не се тревожи,ще е як колкото оригинала.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Коментар
-
А кажи къде,как и за колко поне.Да има завършек тая тема.Може да споделиш и след време дали си доволен и всичко е както трябва та да се знае и утре ако на някой му се наложи да ползва темата,а не да си остане незавършена.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Случайно прочетох темата, но се учудвам, че не сте намерили части за оригиналния двигател "Къминс". Има фирма в България която доставя части за тях и ги ремонтира. Тъй като имаме камион Форд с такъв двигател, цените за които сме питали не са били фрапиращи, а дори напротив, бяха изненадващо ниски, за части доставени от Америка. В случай, че тази тема я чете друг собственик на такъв двигател, фирмата се казва ИПО ООД от Казанлък.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
Здравеите колеги значи покарах машината няколко месеца относно вала изработката е перфектна присаждането на кутията към двигателя с фланеца е идеално няма чукане тракане и каквито и да е вибрации -значи си има съосието Притеснявах се за зглобяването и монтажа че все пак го правя сам и то на коляно тоес на тротоара До тук добре но се оказа че Леиланда е ниско оборотен и за да върти помпата иска малко повече обороти значи повече газ а от там и гориво Като цяло двигателя идва слаб Сега се замислям за ОМ 421А или ОМ422 но на лято
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар