Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mнение за вал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mнение за вал

Здравеите колеги , знам че тук има много хора които разбират и биха ми помогнали, та значи-Имам автокран с двигател Каминс с помпа дюза , от 80-те години. Двигателя е много стар и амортизиран и части почти не се намират или пък са много скъпи. Решил съм да сложа двигател Леиланд направих фланец но амбриажния вал идва къс с 50 мм Въпросът ми е -къде могат да изработят този вал и дали може да се разчита на здравината му . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:esen_sexy-wine_1 (1).jpg
Прегледи:1
Размер:101.3 КБ
ID:6029171 За някои може да прозвучи несериозно, но си мисля в краен случаи да отрежа вала и да го удължа с втулка да се центрова на струг и след като се направят улеии да се завари от маистор заварчик . Всяко мнение на запознати в бранша са ми от голяма полза.

От: Mнение за вал

Като гледам не е проблем да се изработи.Проблема е закаляването.В София знам къде могат да го изработят(правено е многократно на Нисански кутии)но за Варна незнам.

Коментар

Най-добре е да се изработи нов,снимай го от към включващата муфа и дай някакви ориентировачни размери,за здравината не се тревожи,ще е як колкото оригинала.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

В Девня има фирма където правят разни детаили ,но мноого бавят. Размерите са ш. 75мм и д.360мм .Ето и снимки-Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0001.jpg
Размер:78.2 КБ
ID:5527917

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0005.jpg
Размер:94.3 КБ
ID:5527918Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0008.jpg
Размер:97.3 КБ
ID:5527919Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0002.jpg
Размер:97.6 КБ
ID:5527920Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0012.jpg
Размер:72.7 КБ
ID:5527921

Коментар

Така ли ми се струва , или не е монолитен валът? Май само шлиците с удължен вал ще трябва да се изработят!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Извинявам се объркал съм снимката от 1-вия пос . Валът е неразглобяем

Коментар

Е вече валът ми порасна с 50мм и започвам интервенцията по присаждането на ск. кутия към мотора Стоманата е 30хгт закалката е около 55-56 единици по Рокуел, повърхносна циментация около 1-1,2мм.Да видим дали ще държи на опъна и напъна както се казва Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0001.jpg
Размер:88.9 КБ
ID:5537912Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0009.jpg
Размер:165.1 КБ
ID:5537926Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0013 (13).jpg
Размер:150.9 КБ
ID:5537922
                Прикачени файлове

Коментар

А кажи къде,как и за колко поне.Да има завършек тая тема.Може да споделиш и след време дали си доволен и всичко е както трябва та да се знае и утре ако на някой му се наложи да ползва темата,а не да си остане незавършена.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Случайно прочетох темата, но се учудвам, че не сте намерили части за оригиналния двигател "Къминс". Има фирма в България която доставя части за тях и ги ремонтира. Тъй като имаме камион Форд с такъв двигател, цените за които сме питали не са били фрапиращи, а дори напротив, бяха изненадващо ниски, за части доставени от Америка. В случай, че тази тема я чете друг собственик на такъв двигател, фирмата се казва ИПО ООД от Казанлък.
                    [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Централата е в София, имат клонове и във Варна и Панагюрище. Както и сервизи в няколко града. Двигатели Къминс има и на много от земекопната техника и за доста по-стари машини се доставят части.
                      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Здравеите колеги значи покарах машината няколко месеца относно вала изработката е перфектна присаждането на кутията към двигателя с фланеца е идеално няма чукане тракане и каквито и да е вибрации -значи си има съосието Притеснявах се за зглобяването и монтажа че все пак го правя сам и то на коляно тоес на тротоара До тук добре но се оказа че Леиланда е ниско оборотен и за да върти помпата иска малко повече обороти значи повече газ а от там и гориво Като цяло двигателя идва слаб Сега се замислям за ОМ 421А или ОМ422 но на лятоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0198.jpg
Размер:149.9 КБ
ID:5567862

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X