Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за отрезна машина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвет за отрезна машина

Здравейте колеги.
    Решил съм да купувам лентоотрезна машина.
    Ще се използва с неголяма натовареност.
    Бюджетът,който съм предвидил е около 1000 лв.
    Дайте съвет за марка,качество и фирми производители/вносители.
    В интернет успях да открия само две фирми:
    ПОЛИМЕТА С и Силома АД.Някакво мнение за продуктите,които предлагат?

От: Дайте съвет за отрезна машина

На Полимета машините са китайски Харис и хич не са лоши .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Благодаря за отговора.Ще ида и до фирмата ,за да видя на място какво предлагат .

Коментар

Горещо ти препоръчвам тая машина-http://www.polymeta.bg/?page=promo&id=17.Работил съм дълго време със такава и ти гарантирам ,че е мого добра.За съжаление е доста над бюджета ,който си предвидил.До 1000 машините ми се струват играчки.

Коментар

За съжаление само толкова мога да отделя в момента.
          Все пак благодаря за съвета.

Коментар

Провери в Лена агромашини - Сливен, внасят чешки мисля бяха, както и продават на Силома.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Ще ги видя и тях,благодаря.

Коментар

Аз си направих от подръчни материали потопяем циркуляр с абразивен диск. Реже всякакви детайли. Инвестицията ми беше 100лв ел мотор 4KW, два лагера по 15лв и еднин фрезер за изработване за изработване на шпонката на вала. Труда от мене и доста детайли който имах в наличност. За 3-4 дена по няколко часа машината стана идеална. станока на машината има възможност за завъртане на 90 градуса в ляво и дясно със скала. Диска на рязане е 350мм и с нов диск мога да режа детайли до 120мм. останало ми е да направя предпазител на ремъците, но за момента имам много работа. Лентовите машини не са лоши, но според мене има по-малко ресурс.
                Имам познат с фабричен потопяем циркуляр на много ниски обороти с диск от кобалт. Реже много добре, но само стомана и с охлаждаща течност.

Коментар

Имам ги и двете в работата определено лентовата ножовка е много по добра .

Коментар

От Полимета имам три лентоотрезни машини.Две BS115 и една BS128HDR.Двете са вече на шест години.Доста тонаж е минал през тях и мога да кажа,че си заслужават инвестицията.Виж на по голямата,двигателя е слаб и подаването трябва да е много прецизно.Препоръчвам ти малката,сменял съм само лагери,основно на лентоводача.Ползвам ги основно за разкрой на профили,но съм сдробил и доста плътен материал.А като цена,струват колкото 350 диска 125х1.Една лента прави значително повече срязове отколкото с дискове за същата стойност.Почти няма чеплък,а и сряза е много по прецизен.

Коментар

Освен това циркуляра вдига такъв шум ; абразивен прах и искри че без антифони повече от 5 минути не можеш да работиш на него . За другите предпазни средства се подразбира . В скоро време ни предстои закупуване на още една лентова ножовка и съм харесал точно модела BS 128 HDR . Между другото това амортисьорче с кранчето за какво служи ? BS128HDR .
                      Последно редактирано от sek.1; 14-06-13, 21:00.

Коментар

Доколкото успявам да се ориентирам с нея се регулира скоростта на спускане.
                        Ако са верни таблиците с техническите данни и двата модела BS 115 и BS128HDR са с еднакви двигатели-0,37 kW
                        Последно редактирано от edre; 14-06-13, 21:44.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                          Лентовите машини не са лоши, но според мене има по-малко ресурс.
                          Колега,работил съм и с двата вида машини и мога да направя преценка,кое е по добро за работата ,за която искам да го купя.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Освен това циркуляра вдига такъв шум ; абразивен прах и искри че без антифони повече от 5 минути не можеш да работиш на него . За другите предпазни средства се подразбира . В скоро време ни предстои закупуване на още една лентова ножовка и съм харесал точно модела BS 128 HDR . Между другото това амортисьорче с кранчето за какво служи ? BS128HDR .
                            За да ти вгорчи живота в комбинация със слабия двигател....От тая машина ми харесва само менгемето...

Коментар

Какво толкова му хареса на менгемето?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X