Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Връща боя от пистолета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Връща боя от пистолета

Имам доста неприятен проблем,когато боядисвам ми връща боя. На пневмо групата от манометъра испуска малко и там където изпуска е станало в цвета на дъгата (разни бой) също така и от отворите за картерната вентилация на главата също излиза боя. Компресора е с глава от ифа (този с пръчката за маслото) а групата е от тези българските ХИДРАВЛИКА

От: Връща боя от пистолета

Нищо не може да ти върне . Компресора засмуква мъглата при боядисване която се носи из въздуха . За това като пръскам гледам да изкарвам компресора отвън .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Нищо не може да ти върне . Компресора засмуква мъглата при боядисване която се носи из въздуха . За това като пръскам гледам да изкарвам компресора отвън .
      По -точно не може да бъде казано! Можеш да предотвратиш това като сложиш въздушен филтър на всмукатела на компресора, но той ще се задръства често, щом пръскаш боя. Както е казал колегата или компресора в друго помещение или въздуховод до всмукатела с външен (пресен) въздух чрез гофриран маркуч ( примерно,като тези за аспирация -домакинските от алуминиево фолио).
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

Освен това перката на ел. мотора и шайбата на компресора също засмукват този въздух и качествено омазват компресора . На моите компресори на шайбите им слагам по една шестлопатна перка от Лада Нива за охлаждане та ако го оставя в близост до това което боядисвам става мазало . Сумарно имам поне 50 метра гумени маркучи на бързи връзки та не ми е проблем да съм далече от компресора като пръскам .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6718.jpg
Прегледи:1
Размер:161.0 КБ
ID:5490953
        Последно редактирано от sek.1; 09-06-13, 15:09.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

По-неприятното последствие от засмукването на боя е залепването на клапаните, което води до излишно разглобяване.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Значи с един алуминиев маркуч от тези гофрираните за аспирация (ако има толко тънки) да изведа извън помещението и накрая да сложа някъв филтър

Коментар

Купуваш възможно най-тънкия и му правиш един дунапренен преход към компресора.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X