Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Делителни апарати,дискове,настройки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Делителни апарати,дискове,настройки

Може да се изработи зъбно колело с 51 зъба но е по сложно за пресмятане.Така на прима виста това което си дал като размери повече отговаря на 52 зъба.

Коментар

Моля колегата, пуснал темата не се сърди за нахалството ми, че пиша тук, тук поне получавам отговори, благодаря за което. Та изчетох всичко къде намерих из нета, научих какво е модул, стъпка и делителна окръжност и т.н. Та според формулата за изчисляване на брой зъби на двоика работещи колела, като знам модула им идва з1+з2 * 2 / 2, т.е. 86 мм междуосие = 35 + х * 2 / 2 , откъдето х = 51. Става дума за кикстартер на Сузуки ДР Биг, едно време като е бил пуснат в производство е имал, но кикстартер получават само моторите за дакар, а цивилната версия няма, въпреки че има подготовка за слагането му. Всъщност и оригинално зъбно колело няма откъде да се закупи, но от снимки на собственици на такива сузукита съм виждал, че въпросното колело е 51 зъба. А с варянтите с 50 или 52 зъба рискувам ли заклинване или хлабавост във двоиката, както и матеряла който ми бе посочен подходящия ли е?

Коментар

Не е проблем да се изработи зъбно колело със 51 зъба,просто трябва да се смятат дроби и да се намери подходящият сектор на делителният диск.Не е проблем да се изработят 50 или 52 зъба,смятат се със корекция на зъбонарезна машина,на фреза няма да се получи.По принцип,модулите за фреза са определени(8 на брой)за даден брой зъби,това във перфектният случай,наложи ли се корекция(във 98% от случаите се налага)изработката на фреза е неудачна,зъбите се подкопават,ръмжът и се чупят.40Х е добра,но пробвай със 18ХГТ...
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

В края на краищата реших да не си играя с тези неща, обадих е в една фирма и оттам ме убедиха, че ще ми изпълнят поръчката и ще тернообработят зъбното колело след това. Фирмата е Радина М в Пловдив, добър избор ли съм направил като им се доверих, не мога да намеря отзиви из нета за тяхната работа?

Коментар

Първоначално публикуван от kalincho Преглед на мнение
            В края на краищата реших да не си играя с тези неща, обадих е в една фирма и оттам ме убедиха, че ще ми изпълнят поръчката и ще тернообработят зъбното колело след това. Фирмата е Радина М в Пловдив, добър избор ли съм направил като им се доверих, не мога да намеря отзиви из нета за тяхната работа?
            Ако не е тайна би ли споделил цената за изработване и термообработка

Коментар

Моля още веднъж колегата да ме извини, че цапам в темата му. Не мога да кажа цена още, цената ще я науча щом си изпратя картера с двете оси и едното зъбно колело до фирмата. Оттам ще ми проектират другото зъбно колело и ще ми пуснат оферта, оттам нататък аз си решавам дали ще приема или ми връщат нещата обратно. Човека, с който разговарях ми каза, че цените им били народни. Като получа офертата ще пиша колко ще ми струва, другата седмица.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X