Като четях различните теми в форума ми хрумна идеята да се покажат стари машини и инструменти които са работещи и в момента и се използуват рационално от собствениците им.Та ето и моята стара механична ножовка на която не знам годината на производство.Единственото нещо което е добавено е шалтера към ел мотора и са подменени втулките на рамото на мотовилката (Ако може така да се изразя).Машината работи перфектно с листови ножовки 300мм и захваща до ф110мм и ширина на профил до140мм.Няма голяма производителност , но за моите нужди е перфектна.Купих я преди7г. за сумата от 120лв. и я пстегнах смазах ,боядисах и до ден днешен ме слуша.Иска само масълце на движещите се части и е супер.Правил съм си листа и от по големи ножовки като ги пробивам с видирана бургия заточена за метал и ги режа с флекса на размер.После напипах на битака и си купих 20бр по 1.50лв. листове на 300мм. Ето и моята механична ножовка и стойката за по дълги детайли направена от мен :

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Антики в действие
Свий
X
-
От: Антики в действие
Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеНадписа кефи!Кербовката на маркуча за високо налягане със какво я правиш?.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
-
Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнениеМаркуча е с обикновенна скоба , това другото е просто духалка но е преметната на ножовката и лъже щото е попаднала под такъв ъгъл при снимане!А надписа е щото съм разсеян и съм пускал с ненатегнат лист и прас , листа отиде.
При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Охлабвам листа, защото рядко ми се налага да работя на ножовката повече от един път в седмицата , а понякога не се пуска и месец. Тя ми е помощна машина.По принцип не обичам натегнати менгемета , универсали и тем подобни когато не се работи на тях.Навик в годините да щадя машините и инструментариума щото после са пари."Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
-
Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнениеОхлабвам листа, защото рядко ми се налага да работя на ножовката повече от един път в седмицата , а понякога не се пуска и месец. Тя ми е помощна машина.По принцип не обичам натегнати менгемета , универсали и тем подобни когато не се работи на тях.Навик в годините да щадя машините и инструментариума щото после са пари.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнениеВсички скрепителни връзки за това са измислени, да стоят натегнати и то по някога до краен предел, това им е предназначението. По твоята логика работя от части и аз, но чак пък толкова. Ми вземи та си олаби болтовете на главата на автомобила да речем, или на джантите ако я не караш често..
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
-
Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнениеОхлабвам листа, защото рядко ми се налага да работя на ножовката повече от един път в седмицата , а понякога не се пуска и месец. Тя ми е помощна машина.По принцип не обичам натегнати менгемета , универсали и тем подобни когато не се работи на тях.Навик в годините да щадя машините и инструментариума щото после са пари.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар