Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обработка на тръба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обработка на тръба

Предисторията:
    Захванал съм се с идеята да си направя стойка за резервната гума.
    В момента гумата се носи от задната врата на джипа. Под тежестта на годините, японския произход и 30-те кила резервна гума задната врата твърдо е решила да стане отделна от джипа част.

Идеята ми е резервната гума да се носи от усилената броня. Бронята е от тръба Ф60, 2 или 2,5 на дебелина.
    Стойката трябва да може да се върти за да може да се отваря задната врата.
    Хрумна ми вместо панти да сложа две тръби една в друга.
    Намерих тръба външен диаметър 57 мм, 4 мм стена. Намерих и тръба външен диаметър 60 мм и 2 мм стена, което прави вътрешен 56 мм.

Възможно ли е 57 милиметровата тръба да се стругова до 55 или 55,5?
    Смятам да я използвам като основа. Върху нея да сложа тръба с вътрешен диаметър 56 милиметровата и да остане луфт, който да позволява смазка и въртене на едната тръба спрямо другата?
    На практика това, което искам да направя е да отнема 1-2 мм от външния диаметър на тръба. На дължина, тръбата е 50 см.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Обработка на тръба

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Предисторията:
    Захванал съм се с идеята да си направя стойка за резервната гума.
    В момента гумата се носи от задната врата на джипа. Под тежестта на годините, японския произход и 30-те кила резервна гума задната врата твърдо е решила да стане отделна от джипа част.

Идеята ми е резервната гума да се носи от усилената броня. Бронята е от тръба Ф60, 2 или 2,5 на дебелина.
    Стойката трябва да може да се върти за да може да се отваря задната врата.
    Хрумна ми вместо панти да сложа две тръби една в друга.
    Намерих тръба външен диаметър 57 мм, 4 мм стена. Намерих и тръба външен диаметър 60 мм и 2 мм стена, което прави вътрешен 56 мм.

Възможно ли е 57 милиметровата тръба да се стругова до 55 или 55,5?
    Смятам да я използвам като основа. Върху нея да сложа тръба с вътрешен диаметър 56 милиметровата и да остане луфт, който да позволява смазка и въртене на едната тръба спрямо другата?
    На практика това, което искам да направя е да отнема 1-2 мм от външния диаметър на тръба. На дължина, тръбата е 50 см.
    Няма проблем тькмо ще льсне ище я боядисеш по добре.

Коментар

Проблем да я струговаш няма да имаш. Проблем ще имаш обаче в самата сглобка. Причината е че тръбите (предполагам) са заварени и имат неравности по шева. Според мене е по-добре да си направиш една фтулка в която да лагерува, а към нея ще си завариш конструкцията.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
        Проблем да я струговаш няма да имаш. Проблем ще имаш обаче в самата сглобка. Причината е че тръбите (предполагам) са заварени и имат неравности по шева. Според мене е по-добре да си направиш една фтулка в която да лагерува, а към нея ще си завариш конструкцията.
        За шева не се бях сетил.
        Вътрешната тръба (Ф57) е безшевна, но на практика това няма значение, предвид, че идеята е да се стругова външно.
        Лошото е, че Ф60-тката е ел. заварена и най-вероятно ще има неравности по вътрешната повърхност.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Има и заобиколен вариант.
          Върху Ф51 да се надене Ф60,3 х 4, безшевна. Остава 1,3мм разлика в диаметрите на двете тръби, т.е. 1,3 мм луфт. Така няма да се налага и струговане. Не знам дали няма да хлопа обаче.
          Останалата част на рамката ще бъде от по-тънки тръби за да е по-лека.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X