Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма 36

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Плазма 36

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:изтеглен файл.jpg
Прегледи:1
Размер:6.4 КБ
ID:6008089
    Колеги, моля за отзиви за тази машина. Най вероятно в понеделник или вторник ще се "изтрелям" за една такава, но като за финал да чуя вашето мнение.
    БЛАГОДАРЯ предварително!
    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
    (А1+)
    О877ООО98О

От: Плазма 36

За тази нищо не мога да кажа,но в работата имам голямата-плазма 100,и не съм очарован от нея.Тя е трансформаторна с 3 степени - 40А,70А и 100А и на първа (40А) е гола вода..Даже и на 2мм ламарина....На втора работи много добре ,а на трета унищожава електрода за по-малко от 1/2 час работа.Преди бачках с някъкъв китаец инверторен 50А и до 10мм(колкото му и дават) беше песен...
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
      .......и на първа (40А) е гола вода.....

Щом на 40А е "гола вода", значи тази няма как да е "друга вода".
      А иначе и на нея и дават до 10мм. Все се надявах да е по-добра от китайче.
      (А1+)
      О877ООО98О

Коментар

Аз имам 100А от три години.Капризни са на въздуха.Трява да е чист,въпреки че е снабдена с филтър.Една пневмоподготвяща група решава проблема.Налягането също е от значение.Обикновено режа на втора и трета степен.Колкото е по дебел материала,толкова по бавно реже.И по бързо се скапва консуматива,но според мен е нормално.Най добре е след прекъсване,да се изчака да спре въздуха сама. Проводимоста на масата също е от голямо значение.Също така,при рязане на по дебели материали е необходим отвор за старт,иначе се скапва консуматива.В момента си правя CNC маса и обмислям да я сменя с по висок клас,така че ако имаш интерес,на лични.Реже до 30мм

Коментар

Значи в работата имаме същата вече 2 години... Като изключим това,ч е тежи колкото мен... хаха... си работи доста добре на тънките до към 5-6мм. има Пилот и си пали във въздуха, ако дюзата е нова не прекъсва при прескачане когато няма метал... обаче за дебелини 8-10мм. си е слабичка... реже ги бавно и криви... все пак е 30А само... другата ни плазма я вземахме от ДЕЛ тя е инверторна, доста по-евтина от тази и е 60А Само сменихме шланга с марков и силен и никакви дрижи... с нея си режем над 5-8мм. дебелини... понеже на нея пък тънките ламаринки не и се отдават така както на тази на Редко-то, не го прави толкова гладко някак... това което не ми харесва при нея е, че е не е пилотна и пали при драскане, но се свиква... обаче е много по-лесно преносима, понеже е инверторна и е на доста под половината тегло от тази на Редко-то С тази на ДЕЛ режем и дебелини от сорта на 20-25мм. с поносимо изкривяване на дъгата и нова дюза разбира се, но си го реже.
          Моите снимки...
          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
          https://500px.com/ivankoo

Коментар

На мен ще ми излезе, на половината пари от колкото струва.Тя и не ми е притрябвала толко за професионално ползване. Просто човека от който я взимам трябва да ми дава едни пари, и ще приспадаме нещо.Та аз обича да имам техника, дори да ми върши рядко работа, хляб и вода не иска.
            Щом ще ми върши работа за дребни работа, значи я взимам.
            (А1+)
            О877ООО98О

Коментар

Ами ние 2 години я ползваме нашата... за неща до 5-6 мм. е перфе, на горе вече почва да криви, но пак реже... аз съм резал и 15мм. с нея преди да вземем тази на ДЕЛ... но без да се изисква качество на сряза, понеже криви над 8-10мм.
              Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                Ами ние 2 години я ползваме нашата... за неща до 5-6 мм. е перфе, на горе вече почва да криви, но пак реже... аз съм резал и 15мм. с нея преди да вземем тази на ДЕЛ... но без да се изисква качество на сряза, понеже криви над 8-10мм.
                Благодаря Колега, значи ще я взема. Ще ми върши работа.
                (А1+)
                О877ООО98О

Коментар

Значи, ако ще я купуваш не бих ти я препоръчал, понеже струва почти двойно повече от тази на ДЕЛ за която ти говоря... но при това положение коети ти казваш, си я взимай.
                  Също да знаеш за нея, че под 5 бара се вкл. защита и не тръгва...
                  Моите снимки...

Коментар

Ето я машинката:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02042013574.jpg
Прегледи:1
Размер:130.2 КБ
ID:5468136

При първите проби ме изкефи яко.
                    Реже на "бургия". Пробвах я с бая метали, но най-ме изкефи с една шпилка Ф12мм., отряза я като кашкавал.

П.П. Най-вероятно няма да спя тая нощ. Като малките деца, все едно са ми купили неква играчка.
                    (А1+)
                    О877ООО98О

Коментар

Е щом тая те кефи ,ако пипнеш 100-така направо ще те хоспитализираме.Със здраве да си я ползваш.
                      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                      Mark Twain
                      СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                        .....ако пипнеш 100-така направо ще те хоспитализираме....
                        Има как да се стигне до там.

Аз ще я използвам само НЕ професионално, и като гледам ще ми върши работа. На мен и на някой приятел или колега от форума.
                        (А1+)
                        О877ООО98О

Коментар

Дам, ще върши работа много ясно... Колко работа сме отметнали със същата плазма... и то професионално... само сменяваш дюзите на време когато почне да криви дъгата или да се разширява... че иначе сменява от ряз света на дъгата и спира... обаче сменявай комплект дюза с "иглата" вътре където е, а не по отделно което е захабено повече само него да сменяш, че така никога няма да ти работи добре... и старите си ги пазиш за всеки случай, че понякога спасяват... хаха
                          Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                            Дам, ще върши работа много ясно... Колко работа сме отметнали със същата плазма... и то професионално... само сменяваш дюзите на време когато почне да криви дъгата или да се разширява... че иначе сменява от ряз света на дъгата и спира... обаче сменявай комплект дюза с "иглата" вътре където е, а не по отделно което е захабено повече само него да сменяш, че така никога няма да ти работи добре... и старите си ги пазиш за всеки случай, че понякога спасяват... хаха
                            Ха сега да ми кажете, от къде да си взема(в Софето) дюзи, "игли"(каквото и да значи) и разните му глезотии.Под глезотии имам в предвид, тези работи които се слагат отпред на шланга.
                            (А1+)
                            О877ООО98О

Коментар

Редко,Аметист,Харко(не съм сигурен),Асен aig(колега от форума)
                              Mark Twain
                              СтоЕнчA

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X