Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фрезоване или шлайфане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фрезоване или шлайфане?

Здравейте колеги! Преди известно време пуснах тема за заваръчна маса в съседен раздел. С ваша помощ избрах една маса/основа за матрица Buildpro. Изработих рамката от профилна тръба 100х40х4, крака съм подготвил от профилна тръба 60х60х4 с болтове за нивелиране и 2 колелца за да мога да я местя по-лесно ако ми се наложи. Решил съм да е с плочи с размери 20х160х1000, три реда отвори по 16мм, отстояние един от друг 50мм, общо 60 на брой. Монтажните отвори ще са 16бр (техния диаметър ще се подбира по този на болтовете). Под плочите(между плочите и рамката) има подложки, които се виждат на една от снимките. Мисля да ги направя от квадрат ст45 30х30 или 30х40. Чудя се още. Всичко това предварително ще е разпробито, предполагам на фреза. След подготвянето ще се завари за профилната рамка. Бих могъл да разположа плочите със закрепени за тях подложки с голяма точност надлъжно и напречно(по х и у) и да ги заваря. Проблем ще ми е подравняването им по височина(по оста z). Чудех се има ли някъде машина, на която да се подравнят подложките по височина след заваряването им за рамката. Аз си го представям на фреза, ама рамката е с размери 1900х840. Казаха ми да търся шлифоваща машина, но къде да я намеря? Каква е тази машина, с шкурка или камък работи? Бихте ли ме посъветвали как мога да се справя с подравняването на подложките?
    Ето и малко снимки...
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122012512.jpg
Прегледи:2
Размер:182.5 КБ
ID:5994756Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122012513.jpg
Размер:154.2 КБ
ID:5994757Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122012514.jpg
Размер:194.6 КБ
ID:5994758Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122012515.jpg
Размер:146.4 КБ
ID:5994759Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BuildPro Welding Table.jpg
Размер:62.1 КБ
ID:5994760Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tma57838_1.jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5994761
    ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

От: Фрезоване или шлайфане?

Фрезхобел е машината, която ще свърши работа
    Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Благодаря колега проверих как изглежда машинката..... сериозна работа е

Коментар

Тя за сериозно сериозно изглежда ама къде ще я намериш ?
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Айде де! Проверих в нета и има няколко фирми, които разполагат с такова нещо... Другия вариант, за който се сетих е да заваря странични подпори от профил, които да са напълно успоредни една с друга(поне това ще е лесно да се направи), върху подпорите поставям плочите с подложките, намествам и заварявам. Под подложките може да наслагам тънки ламаринки, горе долу с размера на подложките. В тоя случай ще има повече заварки и си притеснявам от деформация, въпреки че профилите са много сериозни...

Коментар

Едва ли ще деформира повече от това което е деформирала при основните заварки . Фрезхобели имаше в Кремиковци ама вече вероятно са нарязани на скрап . На територията на бившото ЗММ има няколко големи фирми но не нам дали имат оцеляла такава машина .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              ....На територията на бившото ЗММ има няколко големи фирми но не нам дали имат оцеляла такава машина.... .
              Оцеляла и работеща има . Само дето тарифата за машиносмяна си е цифра . То няма и как иначе.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Оцеляла и работеща има . Само дето тарифата за машиносмяна си е цифра . То няма и как иначе.
                С тежките машини е така . Харчат много ток скъпи консумативи и тнт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X