Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за перфоратор спарки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за перфоратор спарки

Да споделя нещо за ергономията. Скъпия инструмент се лепи на ръката. Хватките са с гумени подложки и захвата е идеален.
    Бюджета не е за Бош, но препоръчвам Метабо в средния им клас. Ползвам го като служебен и три години не е помислил за сервиз. Дупките за парното ще направите с машина под наем.
    Относно греста - малко се слага. По-важното е да се чистят опашките от прахта преди да се поставят.
    Не трябва в куфара да е пясъчник а е добре свредлата да се бършат преди да се приберат.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
      Здравейте. До миналата седмица имах перфоратор BUDGET от практикер. Като работа беше добър но от всякаде излизаше масло. Няколко пъти го носих в сервиза за отстраняване на течовете, но след като го взема и почна да работя пак се омаслява. Преди месец го оставих пак. Викам им да ми сложат качествени гарнитури че ми писна да идвам. Майстора каза че то няма никакви гарнитур, какво съм искал, било бутало с биела и вътре грес да ги маже. А като загрее греста се втезнявала и било нормално да се омазнява така. Китайска машина била и си работела много добре. Обаче като ми го върнаха патронника беше скъсан. Вдигнах скандал и ми върнаха парите.
      Сега съм се насочил към спарки. Един колега има сервиз за ремонт на електроинструменти и работи директно със завода. Предложи ми този за http://profesionalni-instrumenti.com.../BPR+261E.html за 210лв и този http://profesionalni-instrumenti.com...BPR+241CE.html за 200лв. На толкова ги вземал от завода и нямало да ми слага надценка. Дайте мнение как се представят? Има ли течове на масло от корпуса и патронника при експлоатация на перфораторите?
      От сервиза ми вика майстора че нямало проблем с теча от патронника, от време на време се отваря една тапа и се пълни с грес, а било хубаво свредлото да се потопи в масло преди да се забие в патронника за да се намали триенето и износването. Това до колко е вярно и мажете ли си опашката на свредлото?
      Взимай спокойно, който и да е моделите и цените са добри! Единствено - като ще ти ги дава приятелски, е добре да уточните гаранцията от кого е. Не знам какви са ти критериите за теч, принципно няма никакви проблеми, но няма начин да е чист като кухненски миксер. Опашките на бургиите и всякаквите инструменти е добре да се мажат за всички машини
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Всички машини хвърлят грес през СДС-а. Направено е с цел да не влиза прах. Не виждам смисъл от смазване на опашката, тя за 1 мин и си става мазна.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Благодаря за окуражаването. Не ми се налага да пробивам дупки по големи от 10-12мм. Имам свредла до 12мм, едно шило и едно длето. Не възнамерявам да къртя дебели бетони. Така че смело ще заложа на по-мощния вариант, който ми го предлагат за 210лв. Към машината си върви 2 години гаранция, което си е период в който може да се види какво е състоянието на машината и ако има проблем, ще се оправи. От спарки до сега не съм оставал разочарован. Имам един стопен ъглошлайф от първите им, като не помня кога е купуван от баща ми, но до преди 3-4 години работеше, предполагам че са повече от 20.
          За парно ще ти трябва Ф20 а и по- голяма корона на места, но би трябвало да се справи перфектно.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Re: От: Мнение за перфоратор спарки

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
            Всички машини хвърлят грес през СДС-а. Направено е с цел да не влиза прах. Не виждам смисъл от смазване на опашката, тя за 1 мин и си става мазна.
            http://powertool.manualsonline.com/m...?idRes=6135217

На стр. 6-та е указано да се маже опашката с грес. Явно не си попадал на истински перфоратор. Ако хвърля грес, тя би трябвало да свърши по някое време, нали?

и още:
            Dewalt http://service.dewalt.co.uk/PDMSDocu...3_eur_md09.pdf - стр. 33 - съвсем ясно указание да се смазва опашката
            Milwaukee http://www.milwaukee-et.com/int/int_opmanual.nsf/vwOMLink/289%20776%20-%20PH26.pdf/$FILE/289%20776%20-%20PH26.pdf - стр. 6 - с картинка
            Последно редактирано от bokomo; 04-12-12, 21:00.

Коментар

От: Re: От: Мнение за перфоратор спарки

И аз да изкажа мнение,мой познат продава спарки за модела 261 има доста оплаквания от модела,за модела 240 съм чувал добри отзиви с по-слаб удар е но и цената е по-ниска.Другото което ми направи впечатление е,че мислиш да къртиш с него масивен бетон което не е за работа за перфоратор и то сдс+ просто ще съсипеш машината.

Коментар

.. Това до колко е вярно и мажете ли си опашката на свредлото?
                Винаги, също така ги почиствам с редовно с компресора.

+1 глас от мене за спарки.

За момента се сещам че имам:
                малки бормашинки 2-3бр
                средни перфоратори 3бр (до сега съм батисал още 3-4, всеки от който е на по 5.000-7.000 дупки в бетон с Ф10)
                най големия перфоратор за Ф50 от към 1200лв някъде
                ел-резачка за дърва (боша го оставих след послединя гаранционен ремот върху кофите)
                флексове 3бр различни размери.
                шмиргел
                миксер за боя
                гайкопер
                фугорез

п.п. Бягай далече от DeWalt.

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
                  фугорез

п.п. Бягай далече от DeWalt.
                  Колега, да попитам какъв е фугореза и дали е възможно да прекопаеме няколко метра канали в плочки монтирани в баня?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Колега, да попитам какъв е фугореза и дали е възможно да прекопаеме няколко метра канали в плочки монтирани в баня?
                    Никакъв проблем, ще ти пусна телефона ми на лично.
                    Модела му е FK302. Само трябва да си купиш още една диамантина за плочки, че имам само 1бр.
                    Ако не изкаш да вдигаш прах, ще ти е нужна и една прежалена прахосмукачка.

Коментар

Здравейте, още не съм се сдобил със спарки. Днеска видях че в метро се продава перфоратор http://el-instrumenti.bg/%D0%BF%D0%B...85%D0%B5%D0%BB за 119лв с винтоверт 14,4v с 2 батерии 1300Ah и някакви накрайници за бинтоверта и свредла за бетон. Какво ви е мнението? Изобщо заслужава ли си да се замислям за подобна машина? Как са метро със сервизите на метро и проблем с изгорял ротор/статор приема ли се?
                      Питам щото вчера влизам в железарията до нас и един комшия си купил ъглошлайф райдър. тръгнал да реже винкел 30х30х3 и не можал да направи един ряз. Иска да го върни в магазина, но му каза продавача че трябва да иде в сервиза. Незнам какво е станало по-нататък.

Коментар

Изгорял ротор/статор по принцип не се поема от гаранцията на нито една фирма. Пише го в гаранционните им карти, независимо колко са профи и колко са скъпи. Това не задължително де, сега някой ще постне нещо от нета за да ме опровергае, добре че е Гугъл....

Коментар

Нищо няма да търся в "нета". Ще говоря от собствено име и то точно по отношение на българските машини. Един-единствен случай съм имал на подобен дефкт, но затова пък неколкократен и на една и съща машина. Един лентов шлайф, който се оказа ишлеме от някакъв руски (Москва) завод. Този модел шлайфове, вече не се предлага.
                          Инак Ейхел имат гаранция, като сервиза им не е обвързан с Метро (или който и да е магазин откъдето са закупени). Точно такъв дефект дали уважават кат рекламация, не знам.
                          Ейнхел няма нищо общо със Спарки като качество и изобщо клас машини.

Коментар

Какво и качество да е, ако ще и с медна шина да е навито, ако се прегрее ще замине ротора/статора. В смисъл искам да кажа, че не само евтините изгарят. И не им признават гаранцията, понеже е неправилна експлоатация, и то си е така. Аз пробвах да изкъртя 20 см с един малък зелен Бош 700 вата панел от вибриран бетон, машината загря, бетона не мръдна и милиметър, спрях работа и извиках човек с истински 20 килограмов къртач. Ако бях продължил работа щях да изгоря Боша и вината щеше да е изцяло моя. Така че не се изгаря лесно, ако се работи разумно.

Коментар

Е нали ти казвам - Спарки признават, без никакви "килифарски усуквания" за правилна и неправилна експлоатация.

Коментар

един комшия си купил ъглошлайф райдър
                                Аз имам няколко флекса, от които два са райдър. Единия 2200 В 230-ка, другия е малък 115-ка. Големия не ми е създавал никакви проблеми. С малкия имам големи проблеми. Не иска да изгаря, къса дисковете като го назоря, пластмасовия корпус целия е начупен от работа и изтървания, блокировката на ключа отказа и я махнах, ама флекса пак не иска да изгаря. Аз имам голям успех в скапването на разни неща, дори и да не искам. Много здрава машинка излезе. Не е профи серията, светлочервен е от битака за 20 лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X