Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за перфоратор спарки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за перфоратор спарки

Здравейте. До миналата седмица имах перфоратор BUDGET от практикер. Като работа беше добър но от всякаде излизаше масло. Няколко пъти го носих в сервиза за отстраняване на течовете, но след като го взема и почна да работя пак се омаслява. Преди месец го оставих пак. Викам им да ми сложат качествени гарнитури че ми писна да идвам. Майстора каза че то няма никакви гарнитур, какво съм искал, било бутало с биела и вътре грес да ги маже. А като загрее греста се втезнявала и било нормално да се омазнява така. Китайска машина била и си работела много добре. Обаче като ми го върнаха патронника беше скъсан. Вдигнах скандал и ми върнаха парите.
    Сега съм се насочил към спарки. Един колега има сервиз за ремонт на електроинструменти и работи директно със завода. Предложи ми този за http://profesionalni-instrumenti.com.../BPR+261E.html за 210лв и този http://profesionalni-instrumenti.com...BPR+241CE.html за 200лв. На толкова ги вземал от завода и нямало да ми слага надценка. Дайте мнение как се представят? Има ли течове на масло от корпуса и патронника при експлоатация на перфораторите?
    От сервиза ми вика майстора че нямало проблем с теча от патронника, от време на време се отваря една тапа и се пълни с грес, а било хубаво свредлото да се потопи в масло преди да се забие в патронника за да се намали триенето и износването. Това до колко е вярно и мажете ли си опашката на свредлото?

От: Мнение за перфоратор спарки

За какво ще го ползваш ? Ако го ползваш професионално вземи си едана Makita и си ти..Иначе за Спарки-то не давам оценка-за мен таквиз марки не съществуват
    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Че на перфоратора е добре да му се гресира лекичко опашката на свредлото, няма съмнение.

Спарки точно перфоратор нямам. Имам малък флекс, който само реже. А всякакви вандали го ползват.

Коментар

За професионално ползване не става, peterbg правилно те насочи.

Коментар

И аз имам малък и голям флекс на спарки и до сега ги ползвам около 10-тина години. Перфоратора е за да си пробия някоя дупка, и да като се наложи да счупя някое парче бетон. Със стария, който върнах правих ламперия. Имаче да се счупи бетонна стена висока около 1м, широка 1,40м и дебела около 20см за около 3-4 4аса бях я изкъртил, изхвърлил боклука и започнах да копая прустта навътре. За домашни нужди ще се ползва. Сега наследявам една къща, където мисля да се местя да живея. Та ще се прокарва парно и ще трябва да се кърти доста за дупки. Човека дет ми я предлага ми вика че доста от стройтелните фирми ползват тези машини. Другото което е че имат резервни части на сносни цени.

Коментар

Първоначално публикуван от puh4 Преглед на мнение
            За професионално ползване не става, peterbg правилно те насочи.
            Ма хич не е съвсем точно,баш за професионално,не че не е добро.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Спарки -то би трябвало да си върши работа за хоби. Професионален инструмент си е за ежедневна работа -неоправдано откъм пари за закупуване. За парното колко дупки ще направиш?
              Имам ейнхел за под 100лв. от 5 години който натроши доста по големи бетонни плочи, разпробих си за ВИК,парно... и накрая го дадох на дядото да си свърши работа. Като ми го върна шестограмното шило беше идеален конус - прекопал около 100кв.м. бетон и асфалт с него да си сади дървета на ранчото. Никога не съм му пипал оригиналната грес. Чак сега забелязвам леко да играе патронника,че сигурно някой лагер от години е без смазка.
              Аз опашката я мацвам съвсем леко със масло, но основната му функция е да изтрия ръждата и да разбера какъв диаметър е свредлото,че 2мм. все още не ги хващам на око.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Ма хич не е съвсем точно,баш за професионално,не че не е добро.
                Със кой по-добър перфоратор си работил професионално ? Хилти ? За мен цена-качество Makita е номер 1.

Иначе работата дето я описваш хич не е малко и стотината лева разлика доооста ще те улеснят.Иии за бутане на стени ползвай къртач.

Коментар

За посочения модел на СПАРКИ мисля че няма да сбъркаш ,това просто са железни и дуракоустойчиви машинки. Това го казвам на база личен опит. Но ако ще ти се налага да рушиш много дебел бетон или да пробиваш отвори с повече от 16 мм по добре се ориентирай към перфоратор с SDS max.

Коментар

Първоначално публикуван от andro_3j Преглед на мнение
                    За посочения модел на СПАРКИ мисля че няма да сбъркаш ,това просто са железни и дуракоустойчиви машинки. Това го казвам на база личен опит. Но ако ще ти се налага да рушиш много дебел бетон или да пробиваш отвори с повече от 16 мм по добре се ориентирай към перфоратор с SDS max.
                    Благодаря за окуражаването. Не ми се налага да пробивам дупки по големи от 10-12мм. Имам свредла до 12мм, едно шило и едно длето. Не възнамерявам да къртя дебели бетони. Така че смело ще заложа на по-мощния вариант, който ми го предлагат за 210лв. Към машината си върви 2 години гаранция, което си е период в който може да се види какво е състоянието на машината и ако има проблем, ще се оправи. От спарки до сега не съм оставал разочарован. Имам един стопен ъглошлайф от първите им, като не помня кога е купуван от баща ми, но до преди 3-4 години работеше, предполагам че са повече от 20.

Коментар

Това което казвам е от опит. Спарки е с качеството на Райдър (даже е спорен въпроса кое е по-качествено, знам че много хора ще тръгнат да се смеят сега, но пробвайте). За домашно ползване стават. Бош (син и зелен) са масово със слаба механика. С Хитачи опит нямам. Макита каквато и да вземеш няма да сбъркаш. За мен марка номер като качество едно е Милоуки макар и цената да е доста висока, след това ДеВалт.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Спаркито не става, имаме две и давете дават едни и същи дефекти.
                        Буталото което удря е стоманено а цилиндъра е алуминиев и задират, или на цилиндъра се чупят ушите.
                        От няколко години ползваме метабо, единствено сме сменяли четки до такава степен че се износи колектора и за това го сменихме съответно с друго метабо.
                        Естествено метабото си е цифра.

Коментар

Колега,занимавал съм се професионално с ВиК в бума на строителството 2004-2008 и съм съборил сума ти и нещо само с J11 na Бош!Много здрава машина!Само да се смазват опашките на длетата и шилата!Никакъв проблем-употреба от 6 работника на 2 смени-3 машини само на едната и изгоря ротор след като чукна 10 лазарника!Имахме и един Бош ,но излезе менте,дори той още работи-мисля J11E му е модификацията-чука и пробива до 40 мм диаметър бетон!
                          TLC 120 Prado
                          Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Добър вечер , ползвам такова спарки от повече от две години всекидневно,със него пробивам не по малко от 5 -7 дупки бетон .Работя в кабелна телевизия ,не е кой ли знае какво но за хоби е добро. А за къртене не става понеже няма толкова хала на биене .
                            Land rover 2.5 tdi
                            0884035413

Коментар

DeWalt - перфоратор не става.Купих си чисто нов-не можах да го изтрая и една седмица и го продадох на половин цена.Иначе къртачите и другите инструменти са ок.Всъщност всичкия ми инструмент е DeWalt,само перфоратор-Makita. С Milwaukee-перфоратор не съм работил.Другия им инструмент знам,че е добър,но тежък и скъп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X