Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руска тресчотка!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Руска тресчотка!!!

Начи имам едно 'гидоре' в наследство с което навлизах в първите си сблъсъци с техниката....от тия дето пише Н в ромбче. След някой издевателсва с 3 метрови тръби се спукаха камъни 32 и 19, 17 и 10 загубих, но както и да е. Проблема е тресчотката която явно след много използване на лостове от 1 род (удължения) е съсипана. Проблема е че е някъв странен стандарт...не е 1/2'', а нещо различно. Та как да реша проблема с нова...къде да търся???

От: Руска тресчотка!!!

Възможно е гидорето да е полско от времето на соца- тогава не се правеха 1/2" /мръсни капиталисти/ а 13мм.!!!!!!!С поздрав Борето

Коментар

Това е Новосибирския завод /от там и Н/ и с квадрат 14 мм ,за съжеление трудно вече ще се намерят вложките ,но квадратче преход 1/2 на 14мм има при един колега ,ако решиш на лични ще ти дам телефон ,в София .

Коментар

Имам такива вложки останали от едно време . И "тресчотка" имам някъде до колкото това може да се нарече въобще тресчотка . Вложките вършат идеална работа да си направиш ключ за ножодържача на струга . На битака още продават части за тия гедорета изпадат и цели чисто нови .
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от sek.1; 28-11-12, 07:03.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Новите са на 1/2 и са китайски ,но доста добре имитират оригиналаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:китай.jpg
Прегледи:1
Размер:73.0 КБ
ID:5429385

Коментар

И оригиналните от едно време са голям боклук . На времето сестра ми учеше в Ленинград и понеже нямаше какво да донесе от великия СССР ми носеше гедорета и газови котлони . Газовите котлони още ги ползвам а от 5 - 6 комплекта гедорета са останали камъни за няма и половин изпочупиха се всичките . Междувременно за повече от 10 години интензивна работа с корейско гедоре Сома нямам счупен камък или друг елемент само 17 го загубих някъде и си купих на Рико .

Коментар

?! аз пък съм обрал от къде ли не само такива камъни, много здрави и са нормалния размер

Коментар

Десетина години ползвах руска гидория,купена от битака,успях някак си да счупя камък 15,още си е жива и здрава,но е 1/2.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

значи двата камъка дето се спукаха...беше след напън с две тръби по 1,50 с твърдия върток и то заедно с отвиването на болта....ползвал съм ги за дорници (що лагери са избили)....начи битак а

Коментар

Намерих я тресчотката но е 1/2 13мм . Имах и 14мм ама явно съм я дал на някой . Тая ако ти върши работа на драго сърце ти я подарявам . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0036.jpg
Прегледи:1
Размер:176.6 КБ
ID:5429475

Коментар

довечера ще я разглобя за да видя дали може да се замени само тресчотния механизъм...иначе съм трогнат

Коментар

Руската тресчотка се разглабя много лесно. Просто отвиваш единствения винт който има на нея с обикновенна отверка (права/минус) и от там изпадат една пружина и един щифт (елемента които зацепва в едната посока) След като извадиш щифта другото изпада само (мисля че само в едната посока изпадаше) За китайката не знам как се разглабя, но като гледам констукцията и е идентична.

Аз ползвам такова гедоре от дълги години и единственото нещо като кусур, което му намирам е че от камък 14 (или може би 15) нагоре са звезда (дванадесетограм), а не шестограм поради които факт си купих едно на 1/2 с шестограмни вложки, защото иначе доста болтове от шестограм 17 съм ги направил на кръг 17 с руското гедоре :-)
                        Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                        Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                          довечера ще я разглобя за да видя дали може да се замени само тресчотния механизъм...иначе съм трогнат
                          Няма защо това не е инструмент а голяма мъка .

Коментар

Имам такава тресчотка, но нямам накрайника за камъните. Имам си събрани камъни за още еднин комплект, но само тресчотката ми липсва. От къде мога да намеря накрайника за подобна тресчотка. Сега я ползвам с един квадрат, но няма съчма и много често падат.

Коментар

Sek,какви са тия сини стружки!Нещо тормозиш машинката май а....!
                              TLC 120 Prado
                              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X