Здравейте колеги.Трябва да се изработи елипса от профил 20х20х2мм,с размери 3980х2620мм.Предполагам,че някъде има компютризиран вариант на МОП,който да променя радиусите на огъване така,че да се получи елипса.В повечето фирми за алуминиева дограма имат подобна машина,но не огъват стоманени профили.Та така,давайте акъл.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изработка на елипса
Свий
X
-
От: Изработка на елипса
Какъв е допуска на грешката, и позволява ли да се огъне профила по предварително изработех шаблон (дори дървен) с нагряване и пречукване.... така ще ти е нужно да изработиш само 1/4 на шаблона на елипсата и можеш да направиш 4 отделни сегмента и после да ги свържеш или с повечко усърдие да се опиташ да извъртиш и цялата елипса от един профил въпреки че той трябва да е дълъг /10477,60 мм/ поне толкова ми показва програмата след като въведох данните които даваш ..... ако ти допада моята идея ,мога да ударя едно рамо за размерите за изграждане на елипсата !
Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!
-
Всички съвременни листоогъващи машини(дето им викаме "рунд") са с компютърно управление и може да се задават всякакви варианти на движение на валовете, съответно радиус на дъгата която се получава.
Само не знам дали има готови програми, или трябва някой да я напише.
Ама ако се започва от нула-ще има доста опити на принципа "проба-грешка", и ще се похаби доста материал.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Успях да намеря фирма,която огъна детайлите перфектно.Незнам как са ги огъвали,но са много точни.Договорихме се да се раздели на четири сегмента и аз да си ги събера,заради транспорта.Получи се това,което исках и то на прилична цена.Сега обаче съм изправен пред друг проблем.Трябва да огъна алуминиева тръба ф50х2 във формата на спирала за парапет на вита стълба.Правил съм го няколко пъти,обаче в Гърция.Дали някой може да го направи и тука?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАз бих пробвал с 18/10 или неръждавейка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fill Преглед на мнениеКакво искаш да кажеш?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАми парапети обикновено от това се правят, че няма поддръжка после. Намират се и готови по зададен радиус и стъпка....
.А пък това хем готово,хем по зададен радиус и стъпка,как да го разбирам.За спиралата радуса е 90см и стъпка 27градуса.Поне това давам в Гърция като задание.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fill Преглед на мнениеОбикновено парапетите се правят от себестойност...
..
За вита стълба ли говорим, че тези 27 градуса ме озадачават.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеНещо говорим на различни езици, май. То най-тънко е от парнаджийска тръба.
За вита стълба ли говорим, че тези 27 градуса ме озадачават.
За вита стълба говорим.Защо те озадачават 27градуса.Съвсем нормален наклон при 17х34 см стъпало.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fill Преглед на мнениеИма и по-тънко.От дървени капаци.
За вита стълба говорим.Защо те озадачават 27градуса.Съвсем нормален наклон при 17х34 см стъпало.
Има и доста " ненормални" стълби. Зависи от конкретното задание. В София си има фирми, които основно с извиване на парапети се занимават, но не съм ги ползвал скоро, та нямам актуална информация.
Поздрави.
Коментар
-
Проблема не е толкова в сметките,колкото в оператора на машината за огъване.Не е никаква философия да огънеш окръжност от някакъв профил.Проблема идва когато трябва да се получи спирала,защото трябва да се зададе стъпката.Повечето огъващи машини имат и странични ролки именно за задаване на стъпката,но във фирмите в които звънях явно не са правили подобни спирали.Даже и фирми дето предлагат вити стълби ми отговориха,че ги правят на място при монтажа на стълбата.Пък този номер как става,не ми е ясно.Да понесеш машината на обекта ми се вижда, меко казано, лудост.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар