Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пренарязване на набита резба на външно каре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пренарязване на набита резба на външно каре

Колеги днес при смяна на маншон на външно каре, при набиването на карето обратно към полуоската, не съобразих да навия гайката и чуках директно по предната част на карето, при което явно съм набил резбата. Сега ситуацията е следната: при навиване на гайката, макар и трудно тръгва нормално, но след приблизително 1 оборот започва да изкривява. Така вече развалих резбата на една гайка и явно ще трябва да се прави някакво пренарязване. Тъй като става въпрос за 1-2 развалени резби въпросът ми е, мислите ли, че гайка от възможно по-твърд материал би свършила работа да оправи набитите резби по карето, за да не се налага да го свалям отново и да пренарязвам цялата резба? Останалата част от резбата си е нормално и не ми се ще да отнемам материал при цялостно пренарязване. Освен това ще ви помоля и да препоръчате стругар, който да ми направи евентуално въпросната гайка или в краен случай да му закарам карето да пренареже резбата. Става въпрос за София, ако е в района на Младост още по-добре.

Всякакви мнения и предложения са добре дошли.

От: Пренарязване на набита резба на външно каре

Всеки един кадърен стругар може да оправи резбата.
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Изпили с флекса 3 витки и си готов.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Благодаря колеги за бързите отговори. За флекса не се бях сетил. Тъй като всичко е сглобено, а за да пиля трябва да мина отново през изваждане на карето от главината, идеята ми е по-скоро да опитам първо с по-твърда гайка да оправя резбата, но в краен случай флекса винаги е спасение .

Коментар

И от къде ще я вземеш по твърдата гайка? А може вместо да оправи резбата, да повлече и ще стане съвсем свинщина.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            Изпили с флекса 3 витки и си готов.
            Една триъгълна пиличка и ако мястото позволява, внимателно...
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Y_B Преглед на мнение
              Благодаря колеги за бързите отговори. За флекса не се бях сетил. Тъй като всичко е сглобено, а за да пиля трябва да мина отново през изваждане на карето от главината, идеята ми е по-скоро да опитам първо с по-твърда гайка да оправя резбата, но в краен случай флекса винаги е спасение .
              Тая по твърда гайка се казва плашка
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Никакви плашки !!! най вероятно ИЗВ .колега ,много не си майстор .Плашката ще си тръгне да прави собственна резба ,може и да не се уцели старата ,или триъгълна пиличка ,или резбова такава .В един от постове показвах как изглежда плашка за подобни случаи
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153446

Коментар

Благодаря на всички за мненията и предложенията. Колега майстор не съм ама въобще, но пък с чука много ме бива . Проблемът е решен. Днес с пила изпилих на място повредените витки и гайката захвана на здравите. Малко със зор в началото, но тръгна правилно и не изкриви. Идеята както казах беше да не се налага отново да вадя полуоската от главината, защото съм глупав, но за сметка на това мързелив . Варианта с пренарязване с плашка ми беше за в краен случай, първо защото не исках да отнемам материал по цялата дължина на резбата и второ, защото за тази работа всичко минава през ново разглобяване на карето, та затова питах за гайка от подобен материал, която евентуално да оправи резбата на място, уви това си е рисковано начинание. С пилата и повечко търпение всичко стана на място, та благодаря ви още веднъж и не работете като мен с "Управителя".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X