Здравейте колеги,искам помощ! Може ли да ми кажете как се полира алуминий? С някаква паста или с кече или с нещо друго? Става въпрос за борда на едни джанти,който съм изтъркал с шкурка но не са с достатъчен гланц.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се полира алуминий
Свий
X
-
От: Как се полира алуминий
Ами трудна работа по магазинитеНо с питане тук-там. Аз така си намерих от един човек от Плевен, на чийто контакти попаднах случайно от тема в един ножарски форум и т.н.
Ако проявяваш интерес мога да делна моята и да ти пратя, незнам до колко ще си заслужава, че аз ... май към 15-тина лева цялото го бях взел, но така или иначе ми е много.
п.п. ако искаш мога да видя да изнамеря кой беше и кординати, въпреки, че и на теб ако ти е само за това, ще ти е многоСтрахът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
За да стане добре преди пастата трябва повърхността да е много гладка. Аз съм полирал алуминий почвайки от суха шкурка Р40 до водна 2500 и после паста. Изцяло на ръка. Правилно е алуминият да се полира само в едната посока, или най-много на 180 градуса.
http://prikachi.com/images/710/5283710w.jpg
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеПредполагам, че джантите не са от алуминий. По - скоро е някава негова сплав.
Понякога отлични резултати се постигат с кече и паста за зъби с микрогранули. Едно време ставаше с Поморин..
Ако не си намираш, ако искаш мога да звънна на едни приятели от Русе (фирма ВИНЦ, ако ти говори нещо, всъщност вче не се казва така) да ги питам да няма някой път нататък и ако искаш да ти делна половината от моята ГОИ (средна). Ще спестиш транспорт, като цена тая полвинка 8лв. Не мога да кажа дали някой ще пътува де, и колко ти е спешна работатаСтрахът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
Коментар
-
Не се занимавайте с пасти за зъби, вече има всичко за всеки.
Отиваш срещу американското пазарче, магазина мисля че беше Глазурит, но и всеки друг ще има паста за полиране. Познавам ги и знам, че и 100грама ще ти отлеят. Обясни му за какво ти трябва, тъй като има различна едрина на зърната, както при шкурките.
Да не те отчайвам предварително, но това което си намислил е голяма хамалогия и трудно се получава желания резултат. Накрая ще трябва и да се лакират.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнениеНе се занимавайте с пасти за зъби, вече има всичко за всеки.
Отиваш срещу американското пазарче, магазина мисля че беше Глазурит, но и всеки друг ще има паста за полиране. Познавам ги и знам, че и 100грама ще ти отлеят. Обясни му за какво ти трябва, тъй като има различна едрина на зърната, както при шкурките.
Да не те отчайвам предварително, но това което си намислил е голяма хамалогия и трудно се получава желания резултат. Накрая ще трябва и да се лакират.) ама незнам каква й е разликата с тая ГОИ, която по принцип идва от "государственный оптический институт" т.е. за полиране на оптика. Аз я ползвам при точенето на ножове за финиш, а с тоя калъп и пра-пра-пра внуците ще точат
.
Полир пастата пък съм я пробвал за тая дейнот, ама съхне и после се рони. Разни стругари също съм чувал, че ползват ГОИ, а не полирпаста. По запознатите с подобни дейности могат да дадът малко светлина
.
Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар