Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Майсторлък, или технологии откраднати от старите майстори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Майсторлък, или технологии откраднати от старите майстори

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
    Ето и една тарикатщина от мен.Не съм я измислил аз,снимката е от нет-а но аз съм си направил и ползвам такова приспособление!С него лесно си центровам детайли в патронника!Слагам,стисвам ги леко и после прибутвам с лагерчето докато спре да бие .Особенно ми е полезно за дисковидни детайли.
    И аз съм си направил от ролка на кобилица от двигател, само че видях един стар стругар че го прави с парче бронз захванат на мястото на ножа.Опитай, това също е добро решение.

Коментар

Да освежим темата, ето какво приспособление за струга съм си направил за шлайфане. Не вярвах че толкова често ще ми се налага да го ползвам, този дорник съм го сложил само нагледно, а иначе съм шлайфал челно даже пулове за реглаж на клапани, но имам много и всякакви челюсти и приспособления за захващане на какви ли не детайли. http://vbox7.com/play:7e7f2935b8
      Последно редактирано от DIMILIEV; 07-03-12, 17:32.
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
        Да освежим темата, ето какво приспособление за струга съм си направил за шлайфане. Не вярвах че толкова често ще ми се налага да го ползвам, този дорник съм го сложил само нагледно, а иначе съм шлайфал челно даже пулове за реглаж на клапани, но имам много и всякакви челюсти и приспособления за захващане на какви ли не детайли. http://vbox7.com/play:7e7f2935b8
        С конусен линеал ли работиш, или само челно шлайфаш? Не предпазваш ли паралелите с нещо?
        Ще се опитам да кача някоя снимка и на моето приспособление.

Коментар

Първоначално публикуван от Христо Преглед на мнение
          С конусен линеал ли работиш, или само челно шлайфаш? Не предпазваш ли паралелите с нещо?
          Ще се опитам да кача някоя снимка и на моето приспособление.
          Не колега, не работя с конусен линеал, шлайфам повече челно защото е по лесно но шлайфам и цилиндрично, тука вече е по сложно поради факта че трудно се изправя конуса на шлайфаният детайл, но с мерак и търпение става. Шлайфал съм например стабилен райбер на нестандартен размер и дори на струга му правя и затиловката.

Коментар

Е те с такова нещо шлайфаме гумираните валове който правим.
            Кия Спортидж 2000тди
            Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Не колега, не работя с конусен линеал, шлайфам повече челно защото е по лесно но шлайфам и цилиндрично, тука вече е по сложно поради факта че трудно се изправя конуса на шлайфаният детайл, но с мерак и търпение става. Шлайфал съм например стабилен райбер на нестандартен размер и дори на струга му правя и затиловката.
              А със какво нулираш челюстите на универсал?
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                А със какво нулираш челюстите на универсал?
                Имам много челюсти, и меки, този универсал ми е много нов и го ползвам за точна работа, иначе имам още два и челюстите ако е за челно ги шлайфам а за други детайли поне за сега финно престъргване за точният диаметър. Слагам и планшайбата понякога която е Руска но ми е много стабилна. Сега правя от една ъглошлайфка с отрязана част от главата отпред за вътрешно шлайфане.

Коментар

С колко оборота върти този двигател? Какъв е камъка който използваш? И как шлайфаш цилиндрични детайли? Двугателя пак така ли е позициониран или е успореден на детайла?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    С колко оборота върти този двигател? Какъв е камъка който използваш? И как шлайфаш цилиндрични детайли? Двугателя пак така ли е позициониран или е успореден на детайла?
                    Двигателчето е 3200об/м. но и по големият диаметър на камъка с по голяма периферна скорост увеличава оборотите, камъните които имам са от профил шлайф и са много различни като диаметър, дебелина и структура, имам камъни с 2мм. ширина с които съм вадил канали на лагери, става и с нож на струга но няма това качество.А за цилиндрично шлайфане само обръщам ножодържача успоредно естествено на детайла. Неудобството в някой случай идва от това че ми е по голям диаметъра на двигатела от диаметъра на някой камъни, но за сега съм се справял като поставям държача под градус изравнявам камъка и не ми пречи и задното седло. И всичко с обилно охлаждане.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03560.jpg
Прегледи:1
Размер:115.4 КБ
ID:5354326Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03561.jpg
Размер:133.6 КБ
ID:5354327Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03562.jpg
Размер:129.6 КБ
ID:5354328Ето с това шлайфам аз,А това е елементарното приспособление.Шлайгрифера е с регулируеми обороти от 10000 до 27000об/мин.

Коментар

"Цитат Мнение на DIMILIEV Преглед на публикациите
                        Да освежим темата, ето какво приспособление за струга съм си направил за шлайфане. Не вярвах че толкова често ще ми се налага да го ползвам, този дорник съм го сложил само нагледно, а иначе съм шлайфал челно даже пулове за реглаж на клапани, но имам много и всякакви челюсти и приспособления за захващане на какви ли не детайли. http://vbox7.com/play:7e7f2935b8"
                        "Е те с такова нещо шлайфаме гумираните валове който правим."

Колега, полиуретановите втулки в някой случай се изработват единствено по този начин.
                        Последно редактирано от Христо; 09-03-12, 05:27.

Коментар

Малката оберфреза на Спарки върши абсолютно същата работа като Бошът. Аз с нея си шлайфам и челюстите на универсала. А все пак става и за фрезоване на дърво

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03572.jpg
Размер:173.9 КБ
ID:5354663Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03573.jpg
Размер:168.9 КБ
ID:5354664Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03574.jpg
Размер:152.4 КБ
ID:5354665Ето още едно полезно приспособление:

Коментар

Искам да престържа глава за мотоциклет Балкан 250, да и намаля обема на горивната камера, за да направя двигателя подходящ за съвременния бензин.
                              Проблема е, че отвора за свеща не е в центъра, а отворите за шпилките не са симетрични. Нямам и планшайба.
                              Мислех да си направя дорник от стар спирачен диск от автомобил, центрирам главата спрямо диска, разпробивам диска, стягам с шпилки и гайки, центрирам аксиално и стържа. Но как ще стане радиалното центриране, все още не мога да измисля.
                              Някой ако има по-добра идея, нека да сподели.

Коментар

Грешка, моля модератора да изтрие съобщението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X