Здравейте колеги,трябва да валцувам цветен метал около 50-60кг на пръти,който след обработката да е с дебелина на получената ламарина 1.75мм.Широчината и дължината за мен са без значение,но сигурно ще зависят от възможностите на валцовачната машина.Дайте съвети.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Валцоване-къде?
Свий
X
-
От: Валцуване-къде
По въпроса от темата : За съжаление , никъдеПървоначално публикуван от military extreme Преглед на мнениеЗдравейте колеги,трябва да валцувам цветен метал около 50-60кг на пръти,който след обработката да е с дебелина на получената ламарина 1.75мм.Широчината и дължината за мен са без значение,но сигурно ще зависят от възможностите на валцовачната машина.Дайте съвети.Благодаря предварително.
Търси от някъде готови листа ламарина . ... макар че ако дебелината непременно трябва да е точно 1,75 мм .... в Бг "мисията е невъзможна" .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
-
От: Валцоване-къде?
Колко широки и колко дълги искаш да са листите.
В Русенския универсситет има лаборатория, кадето не само ще ти ги валцоват, но и ще ти отлеят материала. Имат доста добра лаборатория.
Само че валците са до около 50-60 см ширина. Ако това те устройва.
Коментар
-
Устройва ме,за кой университет по-точно става въпрос.Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнениеКолко широки и колко дълги искаш да са листите.
В Русенския универсситет има лаборатория, кадето не само ще ти ги валцоват, но и ще ти отлеят материала. Имат доста добра лаборатория.
Само че валците са до около 50-60 см ширина. Ако това те устройва.
Коментар
-
Сигурен ли си че това подлежи на валцоване? Щото май не всякакъв месинг подлежи.Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнениеДиаметъра и дължината на изходния материал ще отлея в зависимост от възможностите на валцовачната машина.Състава е мед цинк и малко никел.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
В Русе имаме само един университет. Преди 4-5 години ходих там за да ми ремонтират нафова помпа и останах доста очавован. Даскала пред мене я ремонтира и ми обяснява кое как се прави. По-кусно ходих да ми нарязват шпонки за едни шайби. Никаде в града нямаше човек който да ми ги направи. Отидох във университета и започнах да питам дали може да го нарави някой. Почнаха да ме препращат от даскал на даскал, всеки бил зает и имали много работа. Накрая попаднах на един който го ми свърши работата.
Предполагам че все ще излезе даскал да го направи. Та и за някой неща правят съвместни работи с фирми по различни проекти.
В Този университет съм виждал всевъзможна техника.
Коментар
-
Не, не съм сигурен защото ще го правя за първи път,но на теория би трябвало да стане.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеСигурен ли си че това подлежи на валцоване? Щото май не всякакъв месинг подлежи.
Коментар
-
Не съм питал,а Бакърена фабрика това не беше ли някакъв квартал или самата фабрика се казва така.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеВ КОЦМ /Бакърена фабрика/ пита ли? Там мисля, че могат и да го отлеят. И не на пръти, а на блок.
Коментар
-
Знам ли? Последно съм минавал преди десетина години от там. Имаше я фабриката. Може и КЦМ да е било?Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеПенчо, ти ме сбърка. КОЦМ-то е на Гара Искър, а Бакърена фабрика е по диаметъра на София и от "пе-шейсе" години е само "топоним".
Абе старост-нерадост.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.
Коментар