Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Асансьор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Асансьор

Здравейте! Налага ми се да си правя асансьор в гаражд. Имам преходно стъпало между две помещения около 1м искам в по-ниското да мога да сваля товар 1тон. Мисля да е този вариант: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:140801_231166_big.jpg
Прегледи:1
Размер:83.8 КБ
ID:5956961Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14dceab3d2185ab6f560013e217135d1.jpg
Размер:41.5 КБ
ID:5956962
    Платформата ще я използвам само за сваляне и искам да е с крачна хидравлика. Празна я качвам и като я натоваря само развъртам винтила и тя слиза.
    Даите предложения за други варианти...
    ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

От: Асансьор

Замислял ли си се с крик тип крокодил да вдигаш!Платформата с 2 водача и един крокодил отдолу и горе долу готово-барзо и евтино!
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Крика не стига тази височина Мислих и друг вариант с 4 големи шпилки във всеки край на платформата, 4 гайки лагеруващи с платформата. На всяка гайка по едно зъбно колело и с варига да свържа всички гайки, с пето да завъртам гайките и платформата да слиза на долу. Този вариант ми се струва по-скъп и го оставих. Такава платформа като на снимката струва 2 бона и е с хидравлика. Аз ще я ползвам няколко пъти в годината и не си заслижава парите, а и в тези времена е ЪПсурТ... Другия вариант, който мисля е греда на тавана с 4 крака и лебетка...

Коментар

Колко тежък товар ще се вдига и спуска и трябва ли да е на нула с пода или е възможен праг?
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

РампаЕдиният край на шарнир, другият се вдига от долното ниво и се сваля .... какво ще товариш?
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Някъде из една Пловдивска печатница се търкаляше повредено мотокарче-количка. 1тон. Вилици 1м. Ако го лепнеш на стената ще заеме 15тина см. Вдига 2м. Само мотор на маслената помпа ще трябва да си намериш, че оригинала е 40V. Ако върши работа, мога да проверя дали седи.

ПП нещо подобно на това което си снимал, се продава във вид на палетна количка която вдига 1м
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.jpg
Размер:19.0 КБ
ID:5338044Ето така го мисла платформатада се вдигне до под перо стърчащо на няколко сантиметра от ръба на гаража. В долно положение ламарината на платформата да стъпва директно върху пода. Ще вкопая ножиците в земята. Работата ще е само на спускане, няма да качвам нищо с него. Искам да спусна "биг бег" човал с пелети за парното с пале и палетна количка и да го преместя на няколко метра.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Някъде из една Пловдивска печатница се търкаляше повредено мотокарче-количка. 1тон. Вилици 1м. Ако го лепнеш на стената ще заеме 15тина см. Вдига 2м. Само мотор на маслената помпа ще трябва да си намериш, че оригинала е 40V. Ако върши работа, мога да проверя дали седи.

ПП нещо подобно на това което си снимал, се продава във вид на палетна количка която вдига 1м
                Прати снимки и оферта на лично да видя точно за какво иде реч.

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
                  Прати снимки и оферта на лично да видя точно за какво иде реч.
                  Оферта??????
                  Забрави.
                  Извинявам се, че се намесих.

Да не дава Господ да чакам на Форумни продажби.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Размер:17.6 КБ
ID:5338196Виж тази схема. Правиш си две такива ракми и всичко ще ти е наред. Зеленото е винт, но може на негово място да сложиш крик. Двете рамки ги свзръваш общо с оси в чупещите се звена. А към платформата и долу към фондамента няма нужда от оси.

Коментар

Колега преди време правих проучване за изработка на хидр.преса с ръчна помпа и плунжерен хидр. цилиндър.Помпата струва 150лв. италианска а цилиндъра е 90лв.Така че дотук 240лв и цената на метала за около 340лв може и да се справиш.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Оферта??????...
                        .......
                        Да не дава Господ да чакам на Форумни продажби.
                        Не разбрах какво имаш предвит? А това което аз имах предвит е, че искам да знам какво ще ми струва(едва ли е безплатно). Всяко нещо се плаща по един или друг начин. Всички търгуваме и в това няма нищо лошо! Както и да е ... Благодаря все пак!
                        Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                        [ATTACH=CONFIG]407581[/ATTACH]Виж тази схема.......

Благодаря за предложението, не се бях сетил, ако не сега, то със сигурност живи и здрави ще се възползвам от него някой път!

Първоначално публикуван от mitkof Преглед на мнение
                        Колега преди време правих проучване за изработка ..........
                        За това повдигнах темата преди да пристъпя към действие. Търся възможно най-иконамичното решение, но не до толкова, че да е опасно икономично. Което в повечето случай май си е химера.

Коментар

Колега с един червячен редуктор с макара монтиран отстрани някъде на стената, и една макара на тавана няма ли да стане. Макарата ще е монтирана над по-ниското ниво на помещението така, че като вдигнеш чувала той да се плъзне по пода и да увисне над по-ниското ниво, и после само го спускаш.

Коментар

Ако ти трябва сертификация на съоръжението си мъртъв с парите. Ако не ти трябва, се обърни на ЛС към някой си Джорджо, от този форум, и проблемът вече няма да е твой.

Коментар

Мисълта ми беше ръчна хидр. помпа с резервоар и плунжерен цилиндър които от тежеста ще се връща сам в изходна позиция. Без да се налага да правиш задвижване и в двете посоки било то механично или хидравлично.А това е цената на двата елемента.Цилиндъра е с диаметър 50мм. а помпата е с работно налягане 400бар. което прави около 20 тона натиск за товароподемност не знам но със сигурност ще е над 2.5т.Хода на буталото мисля че беше около 50см но имаш вариант да си закупиш и цилиндър с по-голям ход за 100 110лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X