Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ключ за маслен филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ключ за маслен филтър

Момчета, благодаря ви, но насочете инженерната си мисъл върху условията за лентор озъбен ключ в постинг #1. Иначе е такъв зор, че и "мамата" не помага.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Измислих го! Нощес се събудих в 3:50 ч. и го видях - много лесна работа. Необходими са само:

1. Стоманена (или дурал, месинг, или кой-каквото намери) лента 273х20х1(2) мм;
      2. Шина за дръжка 150х20х5 мм;
      3. Медни нита 3 (1) бр. с глави ф5 и височина 1,5 мм (за зъби на лентата, за да не се върти при слагането й на филтъра) и 1 железен ф6 (за монтиране на дръжката за шината);
      4. Месингови шайби 2 бр. 20х0,5 мм (може и без тях) за "лагер" между шината и дръжката.

Направа:
      1.1. В двата края на лентата се пробива по 1 отвор ф6, а в средата се пробива ф3.
      1.2. В двата края се огъват под прав ъгъл уши по 20 мм.
      1.3. От лентата се прави окръжност с диаметър 76 мм, като между ушите се оставя разстояние 5 мм;
      1.4. Лентата се налага върху маслен филтър и се отбелязват местата на останалите 2 отвора за нитовете. Пробиват се ф3 и 3-те медни нита се занитват с главите навътре в окръжността;
      2.1. В единия край на шината се пробива ф6, така, че при монтирането ѝ към лентата, в окръжността да влезе 1,5 мм от шината. Този край се заглажда като дъга с радиус по-голям от разстоянието до центъра на направения вече монтажен отвор. Така, при завъртане на дръжката ключът ще стегне филтъра;
      2.2. Сглобяват се дръжката и шината, поставят се между тях шайбите и се занитват.
      Първо си направете шаблон от хартия (или друг материал). Хайде, лека работа.

Коментар

Само да спомена, че не го виждам писано до тук. Понякога нещата опират до големия водопроводен ключ....
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Само да спомена, че не го виждам писано до тук. Понякога нещата опират до големия водопроводен ключ....
          Лошото е че почти винаги мястото е толкова, че и той не върши работа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Лошото е че почти винаги мястото е толкова, че и той не върши работа.
            Е конкретно за диското не знам как е. Казвам само по принцип да не би някой да не се е сетил.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              Е конкретно за диското не знам как е. Казвам само по принцип да не би някой да не се е сетил.
              Тръбен ключ върши и перфектна работа за отвиване на амортисьор с шпилка.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Тръбен ключ върши и перфектна работа за отвиване на амортисьор с шпилка.
                Сега вече ще стана за смях ама като е тръгнало. Прави ми впечатление, че в никоя литература не се споменава ползването на така наречения "special tool" - Кози крак. И в същото време почти не минава ремонт на кола без неговата употреба. Странна работа.
                0888932647

Коментар

Някакъв аналог му е "вилицата" за вадене на шарнири. Което си е "special tool" отвсякъде.

Коментар

Ето и една идея от Факом-с малко доразвитие става универсал!И весели празници!(Тука няма,ама не може да приплъзне)
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                      Ето и една идея от Факом-с малко доразвитие става универсал!И весели празници!(Тука няма,ама не може да приплъзне)
                      Точно такъв си направих работи добре и го въртя с тречотката от гидорията дори на трудно достъпни места.

Коментар

На Диското и с този няма да стане.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Момчета, благодаря ви, но насочете инженерната си мисъл върху условията за лентор озъбен ключ в постинг #1. Иначе е такъв зор, че и "мамата" не помага.
                          Имам такъв ключ, ела.
                          Сега видях темата, извинявай
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте,
                            Скоро сменях моторното масло на Ленд Ровър Диско-2. Голям зор видях докато развия масления филтър (както се казва "терсене гайка на кофти място"). Ползвах лентов ключ с регулиращ винт и ключ от велосипедна верига, но мястото е твърде тясно и неудобно. Най-доброто решение е да се направи специален лентов ключ за този филтър (LPX 100590). Диаметърът му е 76 мм. На равни отстояния има 12 овални вдлъбнатити с дължина по 6 мм и дълбочина 1,5 мм. Мисля, че е достатъчно от вътрешната страна на ключа да има само 4 изпъкнатини на кръст.
                            Може ли да се намери на пазара готов такъв ключ, или ми препоръчайте къде да го поръчам.

Ключа който търсите го има и се продава.Представлява като капачка за буркан с по голяма периферия и в средата е с дупка (квадрат) за върток или тресчотка. утре ще отида до търговците да го снимам и ще го покажа. Фирмата не я споменавам за да не се сметне за реклама.

Сега говорих с ТП от фирмата каза че комплекта 12-13 такива "чашки" различен размер стрували около 120-130лв.......
                            Вероятно в друга фирма е по евтин, няма да е по скъп
                            898450701

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Имам такъв ключ, ела.
                              Сега видях темата, извинявай
                              Благодаря, Дядо Владо! При следващата смяна на маслата ще дойда с каса бира...
                              Който пие бира - не умира!

Коментар

Благодаря, Дядо Владо! При следващата смяна на маслата ще дойда с каса бира...
                                Който пие бира - не умира!
                                На дЕдо бирата му е горчива. Иди с 2 кашона ломонови резанки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X