Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за лагерно тяло

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос за лагерно тяло

    Трябва да се реши следниа проблем трябва ми лагер ,който да издържа голям аксиален натиск , радиалния е незначителен но го има.Знам за тоя тип лагери че са комбинирани в един.
    Първоначално мислех да ползвам конусен ролков,но там дори при натиск 1тон лагера напрактика блокира и всичко става на пупара.Другиа вариант беше откъм страната с по малко усилие да ползвам обикновен сачмен лагер ,а от другата страна сачмен и под него аксиален ,но е безмислено след като има готов такъв лагер, аз имам такъв аксиално-радиален от мачта на мотокар, и ми е ясно какво е вътре устройството.Въпроса е сметането на лагерното тяло-има някой изисквания и самото регулиране на тоа тип лагери.
    Как са двата лагера ще има под всеки гайка ,с която да са здраво пристегнати към оста , от другата страна на оста ще има прост врез в който да се набива лагера, а във външната част на лагерното тяло ,в горния край ще бъде заварен фланец , а отдолу/където ще се набива цялата ос ще има също резба с гайка.
    Най ме вълнува дали тоя тип лагерно тяло е добре съчетано с лагерите и дали няма по добър вариант, и въпросните лагери нуждаят ли се от някъкъв реглаж в последвствие.

  • #2
    От: Въпрос за лагерно тяло

    За мен най-добрата комбинация при наличието на такова аксиално усилие и не-голямо радиално си е лагерен възел с 2 лагера-единия да носи радиалното,другия аксиалното усилие!А за реглажа на аксиалния лагер ( и на радиално-аксиалния) винаги има резбово съединение,което да регулира стегнатостта на аксиалния лагер!Освен това има ли аксиален лагер,трябва лагерите да не са затворени-т.е да имат възможност да се нагаждат!Иначе се получават едни усилия в лагерите,които ги скапват!Това е по спомен от съпромата и от конструкции на всякакви механизми,които съм срещал в практиката си!
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

    Коментар


    • #3
      От: Въпрос за лагерно тяло

      Разбрахме ,че натоварването е над тон,но стига с тази секретност.
      Кажи нещо за обороти,удари по лагерите,кой пръстен се върти-външния или вътрешния,какъв е диаметъра на оста.Без тези параметри-трудна работа.
      Нещо специално правиш,но ще те разкрием.
      Успех.
      Без триене няма движение !

      Коментар


      • #4
        От: Въпрос за лагерно тяло

        Колега,отвори си справочника на лагерите и там по определеното натоварване,обороти и другите параметри ще си подбереш лагер. Не очаквай някой да я свърши вместо тебе.
        Всичко останало са празни приказки.

        Коментар


        • #5
          От: Въпрос за лагерно тяло

          Никой нищо ли не може да каже за лагерното тяло поне схеми, за лагер се надявам у магазина да измислят нещоо.

          Коментар


          • #6
            От: Въпрос за лагерно тяло

            Е няма лагерно тяло, преди да определиш лагера. Нали от там започва цялото хоро.
            Къде ще го завираш това чудо? Петови лагер ли ти трябва? Неговото тяло е една тепсия, например.
            И не купувай тежки лагери, преди да ми кажеш какви са. Може да имам да ти дам. Че сега цените станаха ...(((

            Коментар


            • #7
              От: Въпрос за лагерно тяло

              Лагера за сега съм опредил какъв да е -аксиално радиален.само моля някой по запознат да ми каже какво значи-един срещу друг? тука няма конус , а 2лагера.предполагам за голям осов товар аксиалните пуловини трябва да сочат навън
              самата конструкция на тялото ме интересува-захват на лагерите и оста с лева резба за обиране на луфта , поне схема ,другото е елементарно.Просто несъм виждал такъв тип лагерни тела и не са ми ясни много неща,една снимка на възлите разглобени ми е предостатъчна
              лек ден

              Коментар


              • #8
                От: Въпрос за лагерно тяло

                Не се бъзикай бе човек, само каталога на тия неща е два тома. Справочника - половин багажник. Методиката за избора им е две страници, там вече някак се смята.
                Ясна е работата. Омотал съм се кат хомяк във въртележка, не мога да мръдна никъде. Ела тия дни вкъщи, ще измъкнем дебелите книги - все нещо ще ти хареса. Такива тела нямам, може да имам лагерите. Всичко е типово. Тела сигурно ще има на две спирки на трамвая, макар че едва ли на витрината. Тия мощности дето ги обаждаш, сега се търсят рядко. Освен ако не използваш наготово например отрязана автомобилна главина, или нещо такова, ама пак трябва да е ясно какво та що.

                Коментар


                • #9
                  От: Въпрос за лагерно тяло

                  Тялото лагерно,няма как да е готово -ще го правя от 0. Лагера вече съм го избрал,само размерите трябва да се доуточнят.С нещо готово ,нестава, или ще е много преправането- в автомобилната главина са конусно ролкови лагери,който при осов натиск блокират и стават на пупара.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X