Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ за повреден струг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за помощ за повреден струг

Здравейте!
    Става въпрос за струг Хоби 7, който е произведен незнайно кога в ЗММ-София.
    Стругчето е претърпяло инцидент в следствие на което има доста прилична щета.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0124.jpg
Прегледи:1
Размер:174.1 КБ
ID:5933125Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0126.jpg
Размер:128.3 КБ
ID:5933127Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0125.jpg
Размер:117.6 КБ
ID:5933126
    Въпросът ми е от къде може да се купи тази част, или както втора опция - как може да се отремонтира счупената?
    Благодаря предварително!

От: Молба за помощ за повреден струг

Ремонта ще е пипкаво удоволствие. Дори да намериш нов детайл, трябва прецизно да се напасне лястовичата опашка и клина и.

Ако пук не се намери нов детайл, трябва да се прави. Пак не е осбен проблем, но е пипкаво, бавно, и евентуално скъпо.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега, идвали са при мен стругове от ремонт,ЗРММ Враца и по тях съм забелязввал доста наварки и обрабатка после, наварките незная как ги правят но са много качествени и без никакви шупли, личи само че е друг /по светъл/ цветът на наваряваното място. Значи че става със наваряване но явно там си имат някаква технология която за съжаление аз незнам.
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Хванат ли е кръстатия супорт с болтове и има ли нов отвор за ротация?
        Ако да-тогава стругьт си работи и така,а ако не-предлагам:
        1.Нов отвор
        2.Изработва се нова притискаща планка с два отвора и така се прескача поразения участък.
        3.За козметика на напречния супорт-залива се внимателно с разтопено олово.Разлива се ограничава с пластелин,а Т-образния канал се оформя с подходящи дървени вложки.
        Дали си заслужава нов детайл ,заварки?
        Ако не съм разбрал проблема,извини ме.
        Без триене няма движение !

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
          Колега, идвали са при мен стругове от ремонт,ЗРММ Враца и по тях съм забелязввал доста наварки и обрабатка после, наварките незная как ги правят но са много качествени и без никакви шупли, личи само че е друг /по светъл/ цветът на наваряваното място. Значи че става със наваряване но явно там си имат някаква технология която за съжаление аз незнам.
          С ВИГ е заварката . Само с този метод става така както го описваш и заварката е пластична за последваща механична обработка .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Моето предложение също е да се подмени черната планка с такава, която има 4 отвора и е правоъгълна. При наличен материал е работа за 1 час на един стругар.
            [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Колега, можеш да свалиш супорта, повреденият участък да се оформи на фреза в по-правилна геометрична форма, да се изработи аналогично стоманено блокче, което с винтове евентуално залепени с анаеробно лепило да се постави на това място. също така може да се изработи нова гайка с по-голяма площ, която да се движи в канала. Във всички случаи е по-добре да ремонтираш детайла, отколкото да правиш нов, тъй като можеш да загубиш от точността на машинката. Наваряването също е опция, но заварките по чугун са много деликатна работа и изискват сериозен опит, добра подготовка и професионална апаратура.

Коментар

здравей колега,
                наскоро и аз си закупих такова стругче /хоби 7/ може и да е хоби 8 дори собственика така и не можа да ми каже със сигурност а и табелката отпред беше изцяло изтрита но за съжаление чак след като го бях купил установих че липсва тази част от вътрешната страна на дръжката за самохода която го зацепва за супорта и сега реално не мога да му ползвам самохода.
                Ще ти бъда много благодарен ако можеш да ми изпратиш някакжа техн. документация за въпросният струг /ако имаш разбира се/ или ако можеш да ми снимаш въпросната част за да се опитам да я направя , въпросната част е тази която е хваната с 4бр. болта от външната страна /от към дръжката а самата част е самата връзка към самохода.

Благодаря ти предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                  Моето предложение също е да се подмени черната планка с такава, която има 4 отвора и е правоъгълна. При наличен материал е работа за 1 час на един стругар.
                  Това е най-бързият вариант.Да не говориме ,че ще стане по-стабилно и здраво от фабрично коструираното.Успех!
                  "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                  Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    С ВИГ е заварката . Само с този метод става така както го описваш и заварката е пластична за последваща механична обработка .
                    С какъв добавъчен материал? Че имам една дреболия по моя да коригирам, преди да му престъргам шейната.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Понеделник ще питам тези при нас какво ползват . Работил съм на фрезата техни заварки работят се много добре .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

здравейте колеги,
                        наскоро и аз си закупих такова стругче /хоби 7/ може и да е хоби 8 дори собственика така и не можа да ми каже със сигурност а и табелката отпред беше изцяло изтрита но за съжаление чак след като го бях купил установих че липсва тази част от вътрешната страна на дръжката за самохода която го зацепва за супорта и сега реално не мога да му ползвам самохода.
                        Ще бъда много благодарен ако някой може да ми ми изпрати някаква техн. документация за въпросният струг или ако може да ми снима въпросната част за да се опитам да я направя , въпросната част е тази която е хваната с 4бр. болта от външната страна /от към дръжката за самохода а самата част е самата връзка към самохода.

Благодаря ти предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X