Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Винт за струг С 10

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Винт за струг С 10

Здравейте колеги.
    Трябва ми чертеж или скица с размерите на винта за напречния супорт на С10 МВ, че моят и крив и искам да си направя нов.Естествено и за гайката.
    Ако някой има моля да ми изпрати.
    Иначе трябва да го демонтирам ,да му снема размерите и пак монтаж за изработка на нов.
    Благодаря предварително.

От: Винт за струг С 10

Първо кажи точно къде и колко е крив, защото мисля че може да се изправи, без чукове разбира се, па тогава се прави нов и то ако не потърсиш и намериш готов, мисля че по евтино ще ти излезе.
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

По лесно и ефтино ще е да си го поръчаш от ЗММ Троян или ЗРММ Враца и двата завода още работят . Някъде в Докс и в темата документи на металорежещи машини има сниман целия каталог на С 10 с чертежите и номерата за поръчка на резервни части .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За изправяне не става защото доста време е работил така и ако се изправи сигурно пак ще затяга заради неправилното износване в гайките.Сигурно е зъбите са износени.
        Крив е някъде близо до зъбното колело не зная как се е получило така го купих струга.
        А за правенето нямам проблеми имам и фреза и подходящ материал.
        Не ми е и за първи път да правя такъв винт.
        Преди на нашите С11 си ги правехме сами в фабриката само че те износваха резбата мисля че беше 26х5 лява и ги режехме и заваряхме заготовка и нова резба.
        Така е лесно щото единия разглобен и правиш на другия струг но в къщи няма как.
        Всъщност не ми е проблем разглобяването, скицирането и после изработката опитвам се да си го спестя иначе за ден може би ще се справя с операцията.

Коментар

Имам каталога имам и документацията за струга и за фрезата 251 но в тях няма размери.
          А за евтино мисля че ако си го направя ще ми излезе най евтино.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X