Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изработка на шенкелен болт - къде?
Свий
X
-
От: Изработка на шенкелен болт - къде?
Качественият болт зависи от две неща, подходяща стомана и добър стругар, за материал ползвай стомана от полуоска, така като го гледам на снимката парче полуос от руски джип ще ти свърши работа, няма да се налага никаква термообработка и бъди сигурен че нямя да стане същото.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
-
Здравей, благодаря за отговора!
Мен и това ме интересува къде може да се намери човек които знае какво върши и с какви материали го върши.
Важно за мен е само качеството защото това все е носещ възел и лично мен ме е страх да рискувам... Да не говорим че е отпред ако беше отзад както и да е, но отпред е друга ракия...
Коментар
-
Не е проблем да се направи, но си много далеч.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Напълно подкрепям DIMILIEV.
Не ми харесва резкия преход между двата размера,затова предлагам конструктивно изменение при изработка на новия детайл:
За премахване на концентрацията на напрежение, прехода да се изработи с някакъв радиус на закръгление.Ако пък лагерът не позволява това,да се постави допълнителна шайба, преди лагера, със същото закръгление.
Е,тогава ще се поизмести малко колелото, но не е беда.
Дано оправиш машинката по-скоро.Успех.Без триене няма движение !
Коментар
-
Мдааа . И аз като гледам от снимката - руския полуос от джип ще е най-подходящия за шенкелен болт. Защото руския полуос е най-здравия полуос . По-здрав дори от македонския . А едно време даже старшината на ротата твърдеше , че е изработен от специална стомана . Така че нема нужда ни от термообработка , ни от химикотермична обработка ....И е нужен единствено стругар . Без шлайфист даже .
...и наистина нема да е същия като оргиналния .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Радвам се, че мненията са еднозначни! Говорих с един приятел които беше правил подобен шенкел и каза, че го е правил от стебло на амортисьор.
Но, щом с руската стомана е по добре, ще търся руска! Има ли значение от какво ? Уаз, жигула?
Коментар
-
Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнениеРадвам се, че мненията са еднозначни! Говорих с един приятел които беше правил подобен шенкел и каза, че го е правил от стебло на амортисьор.
Но, щом с руската стомана е по добре, ще търся руска! Има ли значение от какво ? Уаз, жигула?
Очевидно не си схванал иронията ми в предния пост . Полуоската от каква стомана е и подходяща ли е за шенкелни болтове ? Както и стеблото на амортисьора ... за металознание и термообработка на стомани чул ли си ?
Изобщо да питам ли още ?Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Аха... Почвам да обмислям вариянт и за нова част, но 320-350лв крайна цена на комплекта не е малко...
Как може да се разбере дали счупения елемент е закален ?
Пилнах го с пила - пили се, стана улейче..Последно редактирано от mi6el; 28-05-11, 23:18.
Коментар
-
Ами то за това се прави анализ на химическия състав на стоманата за да разберем къква е . Тоя възел е получен след доста изчисления и инженера конструктор е заложил някъкви параметри които на нас са ни неизвестни . Автомобилните полуоси са от стомана 40 - 60 Х ковани от стари полуоси съм правил шенкели за ремъркета и доста други машинни части но при теб от този детайл ти зависи живота. Ако си от София обади се първо да направим един анализ на счупената ос .Последно редактирано от sek.1; 29-05-11, 05:05.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Теория, теория и ирония,и термини от дебелите книги, извинете ме колеги но така не се помага, химикотехнологичен анализ е 34 годишната ми практика, па ако е за скъпа изработка /Дунарит/ Русе, ще ти го анализират ще ти го правят, термообработват, шлайфат и гаранция нема, всичко се чупи.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнениеТеория, теория и ирония,и термини от дебелите книги, извинете ме колеги но така не се помага, химикотехнологичен анализ е 34 годишната ми практика, па ако е за скъпа изработка /Дунарит/ Русе, ще ти го анализират ще ти го правят, термообработват, шлайфат и гаранция нема, всичко се чупи.И това - човек с 34-годишен стаж в занаята ?! Е , тогава навит ли си да му изработиш на човека шенкел от парче руско желязо ( че и германско да е ) и после да си спиш спокойно , докато той подскача по дупките с АТВ-то ?
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнениеТеория, теория и ирония,и термини от дебелите книги, извинете ме колеги но така не се помага, химикотехнологичен анализ е 34 годишната ми практика, па ако е за скъпа изработка /Дунарит/ Русе, ще ти го анализират ще ти го правят, термообработват, шлайфат и гаранция нема, всичко се чупи.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар