Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е консумацията на въздух на пневматичен гайковерт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е консумацията на въздух на пневматичен гайковерт

Здравейте!
    Имате ли идея каква е реалната консумация на въздух на пневматичен гайковерт 1/2'?
    Производителите дават само средна консумация на въздух на минута, която варира от 100 до 220 литра в минута. Но, това са средни стойности, които не дават представа за реалната консумация на въздух.
    Някои производители дават и началната консумация на въздух, която обикновенно е над 400 литра в минута. Питам, за да направа сметка какъв компресор ми е необходим за кратковременно ползване на гайковерта примерно- 1-2 развивания и затягане в рамките на час. Имам съвсем малък компресор с бутилка от 24 литра и входящ дебит от 157 литра в минута. По мои изчисления този компресор би ми свършил работа ако го използвам в рамките на 5-6 секунди за развиване. 400 литра в минута / 60 сек= 6.7 литра в секунда Х 6 сек = 40 литра; т.е. за да работи гайковерта му е необходимо налягане от 6 атм., а ако комресорът е с налягане макс. 8 атмосфери, то разползгам с около 50 литра въздух за да завъртя гайковерта, а са ми нужни около 40 литра според изчисленията.... С други думи - би следвало да ми стигне да разхлабя силно затегнати болт или гайка и след това да продължа с друг ключ или да изчакам компресорът да вдигне налягане от 8 атм. отново.

От: Каква е консумацията на въздух на пневматичен гайковерт

При мене подобна конфигурация ...... от 8 години ...

Иначе за по-продължително "думкане" ... изчаквам компресора да си изключи и пак.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Какъв гайковерт и компресор използваш?

Коментар

Правих на един познат за сервизчето компресор с 60л ресивър(от АГУ), глава АВАС(чисто нова) 200л/мин на изхода, и абсолютно всичко което има един заводски компресор.Изключва на 8атм. и включва на 6атм.С въздуха от тоя диапазон развива на две джанти болтовете и тогава пак се включва компресора, което незначи, че работата спира.Компресора много бързо вдига налягане от 6 до 8 само докато завлачи мъркуча от другата страна на колата.Пистолета му незнам какъв е, но го взе с отсъпката за около 400лв. много истински.Ето го в полузавършен вид.
        Прикачени файлове
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Колега колко струва направата на такъв компресор?
          Заслужава ли си?

Коментар

Първоначално публикуван от gareto_ Преглед на мнение
            Колега колко струва направата на такъв компресор?
            Заслужава ли си?

Около 600лв(правихме го декември цените бяха други-надолу, имаше двигател 2,2 ама изгорял , а за пренавиване му отрязаха главата нещо, но това не беше мой проблем, та затова цената стана толкова).Специално на този като изключим бутилката всичко му е чисто ново-като започнеш от колеленцата да стигнеш до последното болче(човека табятлия).Направили сме му и допълнителен извод за включване на други бутилки.Машината е 1:1 със заводски компресор със същата глава и по як мотор,само дето те са с други ресивъри.Ето ти няколко линка за сравнение на цени на купешки компресори със сходни параметри.
            http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=836
            http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=573
            Моят дето го продавам е с по голямата глава 471л/мин на входа имая в същия сайт и с 120л ресивър давам го за 900лв.Ако искаш актуални снимки ще ти пратя.Гарантирам, че работи перфектно няма умора.Ето такъв само че не е с 200л ресивър и е монофазен.
            http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=357

http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=575
            Последно редактирано от dido uzunov; 01-05-11, 12:35.
            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Реално гълтат някъде към 300 - 350 литра дори и марковите на Факом и Юсаг толкова харчи и моя китаец .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                При мене подобна конфигурация ...... от 8 години ...

Иначе за по-продължително "думкане" ... изчаквам компресора да си изключи и пак.
                Казваш че с малък купешки компресор, за да си ремонтираш сам джипа става- правилно ли разбрах?
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ползвам това .... или поне на външен вид е подобно.
                  Компресора е двуглав, а тоя май .... не е.
                  150 литра в минута.
                  Гайковерта е Бош.

Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Ползвам това .... или поне на външен вид е подобно.
                    Компресора е двуглав, а тоя май .... не е.
                    150 литра в минута.
                    Гайковерта е Бош.
                    Всички маркови пневматични уреди харчат малко въздух.
                    Реалната консумация е между 350 и 650 литра в минута в зависимост от модела. Предполагам, че за твоя ти трябват 500-550 литра в минута.
                    Малък компресор с малък ресивер за домашна употреба ще ти свърши работа, ама трябва да чакаш всеки път да вдигне налягане на макс.И да не се нервиш много!!
                    Ти си решаваш по-нататъка.
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

Читав (Факом, Усаг) гайковерт 1/2 развърта на 200-220л/мин (това първите 1-2 сек.) и след това пада на 110 - 140 л/мин.
                      Работно налягане 6.2 Бара.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от seemann Преглед на мнение
                        Имам съвсем малък компресор с бутилка от 24 литра и входящ дебит от 157 литра в минута. По мои изчисления този компресор би ми свършил работа
                        Не се тормози с тези сметки колега. Малкото ми компресорче е с 6 л. бутилчица. Портативно преносимо китайче. И пак успява да нахрани китаиския гайковерт. А най-добре взимай на заем един гайковерт и пробвай.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Точно това ще опитам. Утре ще взема един Айнхел и ще пробвам някой здрав болт.

Коментар

Опитах, но не съм очарован.... Явно гайковертът е слаб. Въздухът стига за развиването на два нормално затегнати болта преди да се включи компресора. Според мен този малък компресор се справя със захранването на гайковерт. Може би усилието на Айнхела е малко, въпреки че дават максимално усилие 312 Нм. Не успя да развие обаче болтовете на джантата голфа, които съм стягал на ръка преди това. Вярно, че стягам доста силно, но да приложа усилие по-голямо от 300 нм с това малко рамо на ключа за гуми? Стяга обратно сравнително добре. Може би причината е в гайковерта? Маркучите са с голям диаметър и не би трябвало да създават голям пад на налягането в системата или недостатъчен дебит. Налягането беше регулирано на 6.5- 7 атм., което реално е около 6-6.3 атм при гайковерта, т.е. оптималното работно налягане.
                            Какъв пистолет мога да намеря с по-голямо усилие от 300 НМ в ценовия клас около 100 лв.?

Коментар

Колега,моя гайковерт е 970 нютонметра на отвъртане,аз го захранвам с 10 бара и пак некои болтове се затруднява.С тези китайски 300 нм,може да си ремонтираш,некое скутерче най много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X