трябва да се учим и ние
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колеги вижте германците колко са изобретателни
Свий
X
-
От: Колеги вижте германците колко са изобретателни-http://www.metallmodellbau.de/GEAR
http://www.metallmodellbau.de/GEAR-CUTTING.php
как да си направим инструмент за зъбонарязване
Коментар
-
От: Колеги вижте германците колко са изобретателни-http://www.metallmodellbau.de/GEAR
Само не разбрах какво са изобретили германците и кога?!
Aко в домашни условия можеха да се правят инструменти, то инструменталните заводи да бяха фалирали до един.
Два основни въпроса:
1. Защо не е показано как се прави затиловката на фрезата?
2. Има ли изобщо затиловка?
Има и трети - Как се прави закалката, или се обработва предварително закален материал?
П.П. Моля, преди да публикувате поредната тема, запознаваща ни с нова, революционна технология, направете справка в учебниците, поне тези за техникумите, дали подобна не съществува, преди повече от 100 години.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Това, което е показал колегата е за рязане на месинг. За друг по-твърд материал не знам колко ще стане. По ю туб съм гледал да закаляват инструменти като ги нагряват до червено и после в масло. После малко във фурната за 30 мин. Но и този метод не знам колко е ефективен, но за домашни условия го ползват.
Коментар
-
От: Колеги вижте германците колко са изобретателни
Колеги, ако някои ще си прави зъбни колела за машина за мачкане на грозде да речем става, и то от месинг или полиамид наи много, но не забравяите че изработката на едно отговорно зъбно колело си е цяла наука, за тази цел се правят много изчисления въпреки съществуващите таблици и справочници.Съответният фрезер се подбира, по модул, брои зъби на колелото, малък, среден и голям даметър дълбочина на зъба, стъпка, еволвента и още размери до 2, 3 стотни точност. Зъбофрезите за това са конструирани и огромен набор от фрезери за тях. Всичко друго е да се намираме в работа.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Нищо ново под слънцето,почти по същият начин работи всеки зъбонарез,разликата е в модула(фрезера)който е винтов тип и това,че детаилът се върти със предварително сметната скорост.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнениеТова, което е показал колегата е за рязане на месинг. За друг по-твърд материал не знам колко ще стане. По ю туб съм гледал да закаляват инструменти като ги нагряват до червено и после в масло. После малко във фурната за 30 мин. Но и този метод не знам колко е ефективен, но за домашни условия го ползват.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
Първоначално публикуван от nola Преглед на мнениеТо в статията си го пише "Загрява се с газова горелка до червено и се потапя вертикално във вода. След това 1час във фурна 250г за темпериране."
2. Какво червено, по-към жълто, или по-към лилаво?
П.П. Що ли ни трябваше да учим металознание и разните му там желязо-въглеродни диаграми с първични и вторични аустените и ледибурити... Те нещата били съвсем простички!
П.П.П. Пропуснах да отбележа, че при температури под 300 градуса, още повече само за час, в стоманата няма да настъпят никакви структурни промени.Последно редактирано от giorgio; 11-04-11, 18:32.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Коментар
-
Защо ли държа в работата 4 пещи за термообработка като една газова горелка и кофа с вода решава всички проблемиВъв форума се появяваше един колега Жоро Хондата човека работи в института по металознание и има освен много практика и докторска степен по термообработка на металите освен да го помоля да напише една тема .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеЗащо ли държа в работата 4 пещи за термообработка като една газова горелка и кофа с вода решава всички проблеми...
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Коментар
-
Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение'щото нямаше кой да ни каже, да не четем дебелите книги, пълни с никому не нужна теория... Eй за това, сега ще купуваме, ненужни, но пък скъпи пещи със скъпи термометри и електроника за задаване на излишни режими...Аз моите си ги направих сам . Едната нагрява до 1100 градуса и в нея закалявам инструменти . Нагрява не само до сламено жълто , но и до бяло
Другата е с капацитет до 900 градуса и е многофункционална , поради обема си : в нея сме пекли и агне и по половин чувал чушки наведнаж - да ми завиждат перничани за чушкопекаТоплата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
май завръзката се крие в заглавието на темата
metallmodellbau
Моите познания в езика на Гьоте са нищожни, ама май става дума за изработване на някакви моделчета.
И ако е така, то предполагам, че нито за затиловане на фрезера, нито за термообработка по някаква специална, или нормална, технология, има смисъл да се говори.
От друга страна, доста приятна екипировка има на снимките - не бих отказал да се оборудвам така.
На снимките няма нито една стружка
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар