Обява

Свий
Няма добавени обяви.

витвортови резби питане

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • витвортови резби питане

    Направих си компресомер и ми хрумна идеята да си направя и манометър за налягането на маслото.
    Проблемът е в резбите - за Терано дават три стандарта за размера на резбата на датчика на маслото 1/8''G; 1/8"-28 BSP; 1/8"-28 BSPT
    1/8''G и 1/8"-28 BSP са еднакви, но 1/8"-28 BSPT е конична. Дали може на мястото на едната да се завие другата? Дължината на резбата е около 5 мм и конусността дали ще окаже влияние?
    май стана тема за "Инструменти и обработка на детайли"
    Компресомерът го направих от манометър, маркуч от спирачките на Москвич 408, обратен клапан за флуиди и два преходника М12Х1.25 и М14Х1.25
    Ще си направя още два преходника 10Х1 и 18Х1.5 мм. Мерих манометъра в метрологията и се оказа, че дава резултат с 1 бар по-малко от реалния при налягане до 5 бара, около 2 бара в диапазона между 7.5 и 10 бара и -1 бар отклонение над 10 бара..... Май ще се наложи да си взема нов...Иначе може да бракуваме някой двигател погрешка. А този манометър може да се ползва за мерене на масло, като знам че грешката му е постоянна до 5 бара...Оттам ми дойдоха тези идеи и цялата полемика.

  • #2
    От: витвортови резби питане

    Ако вземаш нов манометър гледай да е с глицерин. При този модел стрелката не вибрира като при обикновените и вероятноста да се повреди е много по-малка. Колкото до конусната резба не би трябвало да има проблем с завиването стига стъпката да съвпада и да има съответната дължина на конусната резба. Вътрешната резба няма конус само външната има. Трябва да се внимава при завиването да не се пренатегне защото може да се получи спукване. За да стане с по-малък надяг, но същевременно и с нужното уплътняване се постава тефлонова лента. И за меренето на налягането на маслото не е за препоръчване такъв манометър. Там показанията са в малък диапазон и могът лесно да се допуснат неточности. Иначе евала за труда.

    Коментар


    • #3
      От: витвортови резби питане

      За какво ти е обратен клапан?
      Калин Владов,09РСПБЗН

      Коментар


      • #4
        От: витвортови резби питане

        За да е статична стрелката на манометъра - това е за компресомера. Става и с игличка от вентил на велосипед или на автомобилна гума. Целта е да не трепти стрелката постоянно и да мога да получа точно измерване.

        Коментар


        • #5
          От: витвортови резби питане

          За компресомер да,но за мерене на налягане на маслото твърдо не.Помисли и ще разбереш логиката.
          Калин Владов,09РСПБЗН

          Коментар


          • #6
            От: витвортови резби питане

            ;-)))
            РАзбира се, там няма да слагам обратен клапан.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X