Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изработване на винт и гайка за напречно подаване на струг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изработване на винт и гайка за напречно подаване на струг?

Хм, аз останах с впечатление, че проблема е при автоматичното подаване...

Ама то..
    Нещо не съм внимавал.

Сякаш няма проблем - стига да знаеш какво показва нониуса, оттам насетне?

То машината май е съвършено нова - просто няма смисъл от интервенции.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Ръчичка.

Аз все още не мога да разбера, какъв е проблемът? Нониусът си отговаря на стъпката, предполагам и резбата е плътна... подаването, дали по диаметър, или по радиус, важното е да се знае.
      Ако е за фреза ще е идеално, тъй като нониуса ще съвпада с линейното изместване за оборот, но при стуговете линейното изместване се умножава по две, защото се мери в диаметри. Или казано по-просто при преместване на супорта 1мм диаметъра намалява с 2мм.
      Най-лесно е със застъргване на цифрите на нониуса и набиване на нови, ама ще стане така че за подаване на 1мм трябва да се завътат две деления и половина.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Ами ако се тръгне по този път, който и на мен ми се струва по-лесния, няма ли да е по–правилно да се престърже цилиндъра на нонюса и да се нанесат нови деления, били чрез ецване, било чрез друг метод?
        А иначе, виждал съм и западни образци стругове, но за първи път попадам на такова напречно подаване. За човек свикнал цял живот на нормалното, диаментрално подаване, ще се иска време докато свикне, и винаги ще има риск да се разсее и да изпорти нещо.

Коментар

Лично аз, бих престъргал нониуса и след това на делителен апарат да направя нови деления през 4.5градуса. Така ще има белези на всяка десета. Вярно, че така ще може единствено визуално да се подават 0.05мм, като се поставя между две съседни черти белега, но мисля че е достатъчно за тази машина.

Коментар

От мненията ви оставам с убеждението че е невъзможно да се изработят винта и гайката - надявам се да не е така!Колкото до престъргването и преразграфяване на нониуса не съм съгласен с това, защото деленията за една десета ще станат през много малко разстояние по между си, а мисля също че и преразграфяването не е по-лесно от нарязването на резба.

Коментар

По лесно е. Особенно, ако се изработи барабан с по-голям диаметър.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Преразграфяването не е чак такъв проблем особено чрез ецване там цифровата линия първо се нанася на специално фолио залепва се за метала и се потапя във ферохлорид загрят до към 50 градуса. Проблема е че метала трябва да е добре защитен и допир с ферохлорида трябва да има само часта от която трябва да се отнеме. Метода се казва фотохимично фрезоване на метали и печатни платки. В работата имаме такъв цех . Това е таблица на струг С 11 ецвана върху неръждавейка там снимката не е много хубава но можеш да добиеш представа за къкво става въпрос . Въпреки всичко моето мнение е че най добре е да намериш целия възел заедно с нониуса от някоя българска машина. По принцип такива винтови двойки изработват във ВСК Кентавър Велинград ; Бета Червен бряг и в другите заводи от обединението Терем . Може да попиташ и в ЗММ Сливен или Троян още работят и могат по чертеж да ти ги изработят. Ако не бързаш към края на януари мога и аз да се пробвам да ги направя. Междувременно ще се огледам около мен дали няма някой бракуван струг от който може да свали целия възел.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3301.jpg
Прегледи:1
Размер:97.7 КБ
ID:5234614
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от tihoto Преглед на мнение
                  Колкото до престъргването и преразграфяване на нониуса не съм съгласен с това,ащото деленията за една десета ще станат през много малко разстояние по между си, а мисля също че и преразграфяването не е по-лесно от нарязването на резба.
                  Направата на винтова двойка с трапецовидна резба с определени изисквания за гладкост не е лесно. Направата на нов нониус и аз мога да го направя, макар да имам стуг "Краснии пролетарии" не блестяш с някаква точност. Ако имаш зъбно колело с 80 зъба, си престържи ост на която можеш да го стегнеш заедно с гривната на нониуса. Така посредством елементарен фиксатор разделяш гривната на 4.5 градуса (360/80). Остава да закрепиш обикновенна дрелка на ножодържача и с остър инструмента си правиш линиите. За цифрите все ще намериш някой за да ти ги набие.
                  Последно редактирано от nola; 15-12-10, 13:07.

Коментар

http://tool20895.homestead.com/engraving.html ето така се прави нониус

Коментар

Първоначално публикуван от tihoto Преглед на мнение
                      От мненията ви оставам с убеждението че е невъзможно да се изработят винта и гайката - надявам се да не е така!Колкото до престъргването и преразграфяване на нониуса не съм съгласен с това, защото деленията за една десета ще станат през много малко разстояние по между си, а мисля също че и преразграфяването не е по-лесно от нарязването на резба.

Няма такова нещо. Мненията са насочени към това, кое ще е по-рационалното в твоя случай.
                      А както е поставен и въпроса ти, излиза че не можеш да си ги изработиш сам.
                      Последно редактирано от ctef; 16-12-10, 08:42.

Коментар

Някой да му се намира в продажба винт и гайка за напречния ход на Ц11М или да може да го изработи? Моят винт явно вече е опресняван и гайката е обрана до край. В единия край на хода натяга много, а в другия се върти едва ли не от течението между вратата и прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от foggy2 Преглед на мнение
                          Някой да му се намира в продажба винт и гайка за напречния ход на Ц11М или да може да го изработи? Моят винт явно вече е опресняван и гайката е обрана до край. В единия край на хода натяга много, а в другия се върти едва ли не от течението между вратата и прозореца.
                          Намери ли си винт? От къде и за колко?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може и да не го преразграфяваш , а само да престържеш цифровите означения и после на пантограф или с набиване на цифри да означиш диаметрално , вместо радиално подаване.Демек от 0 до 8мм по цялата скала. И за по голяма точност може да разграфиш неподвижната част 9 към10- 9 части от подвижната час отговарят на 10 от неподвижната , както е при С11.И това ще е най-безболезнено и бързо.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:e59c4b62a3fd97f214caf989994c37e381c0d3f419a30291d6369af64048aadd-9.jpg
Прегледи:1
Размер:275.5 КБ
ID:5702876
                            Последно редактирано от pgv64; 15-02-16, 18:48.
                            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                            Ат.Буров.

Коментар

Винт и гайка в Троян. Има една фирма, която все още произвежда повечето части. Няма да пускам линкове и телефони. Който се интересува на лични.

Коментар

Мда, срещу между 320 и 400 кинта без ДДС. Поне в двете, дето проверих. Тая цена като нищо ще стигне за безлуфтово СВД, при това читаво. Тук пък в София един ентусиаст ми предлагаше срещу 200 кинта винт нез зъбно колело - да съм си заварил парчето със зъбното колело от моя. Твърдеше и че няма кой да го направи това зъбно колело, все едно е космическа технология.

Сега тършувам по ингилизко от къде мога да сипоръчам СВД. В краен случай ще си направя само гайки и толкоз. Винта ми е все още добър.
                                Последно редактирано от sparkybg; 15-02-16, 20:09.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X