Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струг С193 Н кироваканский прецизионнъи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Струг С193 Н кироваканский прецизионнъи

Колеги, намерих едно стругче от горе посоченият модел, то е с бая липси но най важното е че няма супорт и даже незнам как изглежда, моля ви ако някой има информация за този модел нека я сподели и най вече снимки ако е възможно, ще ви бъда много благодарен.Ако немога да го събера в оригинален вид мисля че става за дърво, ако че е и доста късичко, а на диаметър ще хваща до около 200мм.
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

От: Струг С193 Н кироваканский прецизионнъи

Ако ще е за дърво може и да го бъде Кировокан е град мисля че в Армения а от там освен лафове от радио Ереван нищо хубаво не е излязло а ако бъркам и е град в Грузия още по лошо от там само качествен махморлук . Сериозно нищо прецизно няма в така наречените от руснаците "прецизни" стругове много ни се разминават понятията за прецизност нещо. Виж някъде по назад в темата има цяла тема която насъбра сигурно 30 - 40 страници за едни "прецизни" настолни стругчета красний пролетарий и къква тема се оформи само с опитите да ги пуснат "щастливите" собственици и да ги приведат да работят в някъкви що годе приемливи граници. Ето я темата http://www.offroad-bulgaria.com/show...F2%E0%F0%E8%E9 Имай предвид че за руските металообработващи машини няма налични никъкви резервни части и с поръчка не става всичко което се счупи ако не може да се направи тук значи машината отива на скрап. Аз едни обратни челюсти за един руски универсал има няма 5 години не мога да намеря а имам доста контакти в тая сфера.
    Последно редактирано от sek.1; 28-11-10, 17:42.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колега sek.1, разгледах всички теми е те такова животно като моето нема, съжалявам че точно сега няма как да го снимам може би по късно, а дето казваш че е за скраб много си прав, аз от там съм го взел , не е лошо на вид или поне това което е останало от него, но незнам дали си заслужава да се трудя и харча по него защото като го поразглобих и видях че вретеното с патронника нее на лагери а на бронзови втулки който се мажат от едни кладенчета с фитилчета, колко е било прецизно незнам но за дърво ще го пробвам.

Коментар

To да пробваш не е лошо, ама що си мисля, че за обработване на дървесина и трябват високи обороти, а при продължителното триене на втулките това няма да стане. Ти обаче така и така си го имаш вече ...
        [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Аз архаичен дърводелски струг имам. Състои се от дървено шаси, електромотор с ремъчна шайба на 5-6 степени, и задно седло подобно на размер на това от C8 примерно. Та, мотора, върти шпиндела - проста ос на 2 лагера, за която е закрепен малък универсал, от порядъка на 160мм.

Нямам идея на колко години е тоя струг, ама е със сигурност поне 2 пъти по-дърт от мен. За качествена работа обаче наистина трябват високи обороти, и няма никакъв смисъл железарски струг с всичката си тежаща железария да се ползва за това.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.39.jpg
Прегледи:1
Размер:126.2 КБ
ID:5233708Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.40_[02].jpg
Прегледи:2
Размер:148.9 КБ
ID:5233707Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.44_[01].jpg
Прегледи:3
Размер:147.6 КБ
ID:5233706Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.40.jpg
Прегледи:2
Размер:141.8 КБ
ID:5233705Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.38.jpg
Размер:116.0 КБ
ID:5233704Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.39_[02].jpg
Размер:143.5 КБ
ID:5233703Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.45.jpg
Размер:134.1 КБ
ID:5233702Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P051210_10.37.jpg
Размер:134.8 КБ
ID:5233701Ето малко снимки на стругчето, и понеже зимата по принцип си немам кой знае колко работа, да не кажа никаква пък ми е интересно и имам с какво , та ще го пусна поне за дърво и то ще е за по дребни работи, то си нямаше и задно седло но му го направих сега търся ел. двигател един, два кв.около 3000об.м.Ще е с плосък ремък от ангренажен обърнат наопаки на две или три степени на шайбата отдоло, пък с мазането ще му мисля нещо, но е работило така и се е мазало добре защото триещите се повърхности са идеални.

Коментар

Като гледам снимките, добре ди се обзавел. Много работи могат да се направят в тази "пещера".
              [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P070310_12.13_[01].jpg
Размер:90.2 КБ
ID:5233795Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P070310_12.13.jpg
Размер:88.4 КБ
ID:5233794Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P070310_12.12.jpg
Размер:90.5 КБ
ID:5233793За можене могат, аз не скривам че и със тази идея пуснах тези снимки защото се намирам в район отрепан от всякъде и съм наистина като в пещера, е през пролетно летния сезон не мога да се оплача но заесенее ли се край, мъртвило отвсякъде. Миналата зима възстанових едно малко банцигче, един дърворезбар го лапна и не се пазари грам, мисля че беше от Златица или Пирдоп, и то беше от вторични.

Коментар

Колега фрезата къква е? и откъде се снабдяваш с оборудване,"шкафа" на машините е доста пълен набор.

Коментар

Е не съм само аз лудия лека по лека почваме да се намираме

Коментар

Ще се опитам в един пост да отговоря и на колегите sparow и sek.1, Фрезата е вертикална Руска 251 имам може да се каже всякакъв инструмен за нея от който много не се и вижда от снимките, нямам само канонбър за разстъргване, ползвах чужд но си го взеха скоро.А колкото до това че сме луди това е точно така, и няма как да е другояче щом цял живот си правил само това, мислех само да обърна наопаки поговорката "бадийва работи бадийва не седи" но явно още не мога. PS. Инструмента за фрезата пък и за струга съм го събирал повече от 20 години и още купувам това онова като намеря или ми дотрябва нещо. Във Враца на бул. Дунав има един магазин за железария втора употреба " при Мето" там се появяха много ценности и то от стария материал но нещо и той взе да обеднява, аз от там без да купя нещо още не съм излизал.

Коментар

Ние може и да сме се виждали случайно да познаваш Цветан Алексов лека му пръст ?

Коментар

Съжалявам, но само името не не ми говори нищо.

Коментар

Струга още ли е наличен или е продаден ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X