Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изработка на преходна плоча за ЛУАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изработка на преходна плоча за ЛУАЗ

Необходимо ми е да се изработи преходна плоча за ЛУАЗ. Материал- стомана ( например Ст3) или алуминиева сплав.
    Прикачени файлове

От: Изработка на преходна плоча за ЛУАЗ

Намери ли преходна плоча колега?
    Аз съм открил един скрит "Луаз" в окаяно състояние-ръждясал и очукан,редукторите-ужас,но има регистрация-до преди два месеца имаше.Двигателя е скъсал биела и тя е е разпорила блока-нищо не става.Имах намерение да го правя само със задно-двигател ,скорости ,заден мост от Лада.Паркетник ,както казват руснаците.Почти съм се отказал-много работа и съмнителен краен резултат.
    Та собственика на "Луаз"-а е имал намерение преди време да присажда двигател от "Лада",като вместо преходна плоча, да реже кожусите на скоростните кутии на "Луаз"-а и "Лада"-та и да ги завари , като направи дорник за центроване.
    Защо не е предприел нищо по въпроса за тази не чак толкова проста комбинация- явно не е лесно или няма условия.
    Аз съм съгласен с него,но по принцип-не съм запознат в детайли за форма и размери.
    Помисли и ти дали е възможно въобще.
    Субектът побеждава обекта - е не всякога,но се опитва.
    Без триене няма движение !

Коментар

Ако въпросния Лу Аз няма да го експлоатирате на градско всеки ден и зазовия мотор е добър . За да се отлее от Ае сплав въпросния фланец или трябва да имаме такъв за модел или да се изработи дървен модел . Нещо не ми се отварят файловете да му видя размерите дали може да се хване на МСто .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Добър ден!
        Извинявам се за закъснението. Въпросната преходна плоча е готова. Моля да се снеме темата. Ако някой проявява интерес към чертежите на преходната плоча мога да му ги предоставя, но след като напрвя монтажа на двигателя ВАЗ 2101 към скоростната кутия на ЛУАЗ 969 М, защото може евенъуално да се извършат промени в някои размери по време на монтажа.

Коментар

Имай в предвид, че и най-малкото несъосие между двигателя и скоростната кутия, ти гарантира редовни ядове. Чупи се съединителя, лагерите на първичната ос на скоростната кутия и този на маховика. Аз съм го правил няколко пъти и за сега успешно, но винаги центровам фланеца по коляновия вал. Отвора към него го оставям +0.05мм. Там където ще опира фланеца във вала се претрива за отрицателно време и не е проблем. Последния път ходих на кординат за да ми смъкне кординатите от скоростната кутия на отворите на коляновия вал и водещите чопове, а тези за болтовете ги направих на фрезата те винаги са в + поне 1мм.
          [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

На вниманието на nola
            Моля да упоменете за типа на двигател и типа на скоростната кутия се отнася Вашия коментар.
            Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X