Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мазилно охлаждаща течност - схема

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мазилно охлаждаща течност - схема

    Здравейте, видях тука много мнения по теми близки до моя проблем, та затова Ви притеснявам. Видях, че имате доста литература за металорежещи машини, като търсех в нета материали и искам да попитам дали някой може да ми даде схема на система за мазилно охлаждаща течност за струг или друга ММ машина, тъй като трябва да правя такава система на хидравлична преса, а не съм правил подобно нещо. Това е с цел да се обезопаси работещия, та за това. Благодаря предварително на ангажиралите се да прочетат това!

  • #2
    От: Мазилно охлаждаща течност - схема

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2724.jpg
Прегледи:1
Размер:84.1 КБ
ID:5208830Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img227.jpg
Прегледи:1
Размер:141.4 КБ
ID:5208829Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img286.jpg
Прегледи:1
Размер:48.1 КБ
ID:5208828 Ето ти схемите . Охладителната уредба на металорежещите машини е изключително проста състои се от малка центробижна помпа един контактор в таблото който я командва и един ключ на работния панел който пък командва контактора. При струговете е отделен казан под лигена при фрезите ролята на казан играе кухина във фундамента което е по неудачно защото няма как да се бръкне за да се измие. Борьола върви по маркуч от помпата до една тръба с кранче неподвижно закрепена на супорта над кранчето излиза гъвкъв хобот с който се насочва струята в необходимото ни място. Тия дни ако не си забравя апарата ще ти ги снимам и в реални размери. Само не ми е ясно къкво общо има тая система с безопасноста.
    Последно редактирано от sek.1; 14-09-10, 18:42.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • #3
      От: Мазилно охлаждаща течност - схема

      Първо - благодаря за проявеният интерес за помощ! Добих представа за това какво ми е нужно, но ми трябват параметри на тая потопяема помпичка, която си ми снимал. Предполагам, че ще е около 200, 300 вата мощност, но незнам с какъв дебит да е, то ще трябва да преодолее височина от около 1.5м, та напорът ще е съвсем мъничък. Ще се използва по-основно за мазане като се прошиват детайли, по-рядко за охлаждане, но то маслото за смазване пак е тънко като охлажд. течност, така че помпичката ще става сигурно и за двата варианта? А относно безопастността - като прошиват детайли (знам че на преса е опасно да се прошива, но тук така я ползват от време на време) има опасност да изхвърчи парче и направих щитове на пресата, на и за да няма човек с шише масло там е добре да си има система за смазване. Ами това е общо взето. Желая весел живот!

      Коментар


      • #4
        От: Мазилно охлаждаща течност - схема

        Утре ще погледна на табелката на някоя от помпите дали пише нещо за налягане и дебит .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

        Коментар


        • #5
          От: Мазилно охлаждаща течност - схема

          Благодаря, аз отварях една лентоотрезна машина, по ел.моторчето с помпата няма табелка да разбера нещо. Незнам тия помпи, които се ползват за мазилно охлаждаща течност, дали стават и само за мазилна течност, в смисъл за ПО-ТЪНКО МАСЛО, понеже при прошиване е необходимо леко смазване, а не охлаждане. Тия ги открих случайно, като търсех някакви материали по темата, дали мога да ги ползвам само за смазване, като се има в предвид, че системата не изисква високо налягане да слагам зъбна помпа, тия дали стават да въртят такова масло за охлаждане - http://www.troyan-motor.dir.bg/BgPumps.htm ??? Желая ви спорна и успешна работа!

          Коментар


          • #6
            От: Мазилно охлаждаща течност - схема

            180 вата 25 литра в минута 3 000 оборота това са параметрите които ги пише на табелката. Реално при металообработващите машини се ползва около 1/3 от дебита. Тия като ги гледам са значително по мощни от стандартните монтирани на машините .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X