Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор - Направи си сам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Компресор - Направи си сам

Колега, тази глава е с масломерна пръчка или поне моята беше. На нея има белези за мин и макс.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Има два модела ифови компресори с централно мазане (нямат пръчка мажат се под налягане от мотора) и с разделно мазане те вече имат пръчка .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Много добре е станало компресорчето ... моето е почти същото .... досега съм бил с 2 агрегата от хладилник мраз, но сега е друга бира вече ... качва много по-бързо въздух .... все още не мога да се справя с картерното налягане ... много бълбука в казанчето горе и хвърля масълце ... но смятам да му сложа голям съд .... иначе на самата глава съм и направил основен ремонт ... всичко ново ... да видим до кога ще изкара .... но все пак е за любителско гаражно използване ... успех колеги

Коментар

Момчета,въпрос - попадна ми компресорна глава от Ифа с картерно мазане. Бях решил да го стъкмя както колегата в тази тема е направил, но в темата за компресора ме разубедиха, че бил много нерентабилен, са малък дебит и хвърлял мноого масло.
          Добре де ама днес го отворих експериментално и установих че отвътре е чисто нов, сегментите са перфектни а цилиндъра е отличен, без луфтове и шумове в нито един лагер. Грях ме е да го изхвърля, затова моля някой да сподели как се представя ифовия компресор за домашни нужди, неотговорни бъдещи бояджийски знимания и прочее ?
          Въпросът по-скоро е да правя ифивия или нов фо 250лв необслужваем ?!

Благодаря!

Коментар

След време пак ще я направиш инвестицията ама след като тоя ти е изпокъсал нервите

Коментар

Ванка, съвсем сериозно ти казвам, че това, което са ти споделили за Ифата е абсолютно вярно. През ръцете са ми минали по няколко бройки от камионджийски, автобусни и два броя от трамвай и накрая нещата приключиха с купуването на глава АБАК и сглобяване на компресор. Имаше момент, в който се наложи да крепиме положението с Ифа и Зил вързани към голяма бутилка, но всичко беше на кантар, когато се работеше с истински пистолет.

П.П. Да добавя, че ги въртяхме с "непозволени" обороти (за наваксване на дебита), което добавяше остри усещания.
              Из "Златния телец"

Коментар

Оки доки. Отпада идеята за слобяване повторно и окончателно

БЛАГОДАРЯ!!!

п.п. извинявам се че разводнявам темата на колегата, но само да попитам:
                Това по-ддобро ли е и има ли смисъл да го мъча, че и то ми отлежава?!

Поздрави !
                Последно редактирано от I.Stoyanov; 11-10-17, 07:18.

Коментар

Този ще свърши работа,но е много шумен.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Само ако е читав, защото вътре са едни бронзови биели, едни чудеса дето няма възстановяване по елементарен начин. Доколкото знам, това ТКЗС вече отдавна не съществува и на резервни части не може да се разчита.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Хахахах...
                      Сагата продължава - abac b2800b на оферта около 150лева, малко работил струва ли си инвестицията ?!
                      Ако ми излезне късмета мисла да го взема и да стъкмя него - поне да знам че имам компресор.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                        Хахахах...
                        Сагата продължава - abac b2800b на оферта около 150лева, малко работил струва ли си инвестицията ?!
                        Ако ми излезне късмета мисла да го взема и да стъкмя него - поне да знам че имам компресор.
                        Ако е читав не му мисли.
                        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                          Хахахах...
                          Звънни на Драгозов имат доста добри оферти и дава добри отстъпки . http://www.argo-market.com/Products/Details/1552

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Звънни на Драгозов имат доста добри оферти и дава добри отстъпки . http://www.argo-market.com/Products/Details/1552
                            Идеята е добра. Спомням си че когато се чудех какво телоподаващо да си взема, човека ме насочи към една от неговите машини и сега всеки път щом я ползвам се усмихвам и работя с лекота и удоволствие.

А тези китайските компресорни глави - какви са ви наблюденията, акомимате такива ?!

Коментар

Директни наблюдения нямам но щом ги продават Арго Маркет няма как да са лоши . Те боклуци не продават защото са реална търговска верига с реално гаранционно и след гаранционно обслужване .

Коментар

Ако е здрава си заслужава за 150 лв, нова виждаш колко е. Дори да се напъна с отстъпката, пак е над 2 пъти по-скъпа. Части имам за нея на склад и ако е за всичко без колянов вал си заслужава да се ремонтира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X