Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бутилка за О2 става ли за СО2?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бутилка за О2 става ли за СО2?

Здравейте имам бутилка за О2 от големите сини бутилки и не ми трябва, за сметка на това ми трябва бутилка за СО2.Та въпросът ми е става ли тази бутилка за СО2, готов съм и да я заменя за малка бутилка за СО2 (нещо около 10 л ) ако някой се интересува .Благодаря предварително.

До: Бутилка за О2 става ли за СО2?

Крановете са различни. Кислорода се пълни на по-високо налягане мисля 160-170 атм. Въглеродния двуокис на към 70-80. Това са ми спомените. Ако мислиш да преправяш нещо и да пълниш най добре отиди там където пълнят СО2 или кослород. Те ще ти сменят крана и ще ти обяснят кое как. Бутилките ако са стари или са съвсем празни (не излиза нищо като охлабиш крана)не пипай а носи на ренген. Може да е ръждасала от влага от вътре око не е под налягане.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Купуваш си кран с клапан за CO2-цената е между 35 и 40 лв.Където зареждат могат да ти го сменят и си готов.
      "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Първоначално публикуван от joroya Преглед на мнение
        Здравейте имам бутилка за О2 от големите сини бутилки и не ми трябва, за сметка на това ми трябва бутилка за СО2.Та въпросът ми е става ли тази бутилка за СО2, готов съм и да я заменя за малка бутилка за СО2 (нещо около 10 л ) ако някой се интересува .Благодаря предварително.
        По принцип става,ако: Не е безкрайно стара,защото кислородните имат по-кратък живот(можеш да видиш нарязани на вторични суровини),
        Ако има кой да ти смени крана с по-новия модел(повечето ведомства не стават,защото по номера ще те питат откъде си я крал )...и като ти искат 60 лв за кран някъде ще се откажеш,веднага след това,ако си устискал до тук ще та пратят на рентген. И в крайна сметка я носиш за стотинки на килограм,отърваваш се от нея и си депозираш една,която ще ползваш за работа. Поздрави !

Коментар

Става и работи.
          LZ1AIV

Коментар

Става стига да издържи задължителните испитания . В Химко - Месер газ крана беше двайсетина лева смяната безплатна испитанието осемнадесет може вече и да са поскъпнали цените. Като ти сменят крана искай такъв за за феромикс (няма предпазно клапанче) и си работи с него по добър е от СО2. Иначе навремето правех преходници и ползваш кислородния кран за сега никой не се е оплакал да са го върнали.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Доста „гимнастики” са описани в темата …аз се чудя има ли смисъл от всичко това след като можеш да отидеш в някоя фирма и да си депозираш бутилка на която всичко и е наред и да си я ползваш спокойно ….
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Благодаря за многото и бързи отговори,бутилката почти няма ръжда,пълна е наполовина (около 60 АТМ) с кислород и седи така вече около 2-3 години,вчера я пробвах има О2 доста,така че мисля че е ок,а някой има ли идея в Орион дали ще мога да я сменя с по малка, че е баяа кютук?

Коментар

Не съм гледал договора с Месер газ в работата но съм чувал от колеги че имаш сметка с бутилките под наем ако ти е голяма месечната консумация за лични нужди в гаража когато в годината я издухаш една бутилка я не по добре да си е твоя.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Благодаря за многото и бързи отговори,бутилката почти няма ръжда,пълна е наполовина (около 60 АТМ) с кислород и седи така вече около 2-3 години,вчера я пробвах има О2 доста,така че мисля че е ок,а някой има ли идея в Орион дали ще мога да я сменя с по малка, че е баяа кютук?
                    На орион няма да имаш проблеми с тестване, смяна на кран, пълнене. За смяна обаче едва ли.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Зависи за колко време "издухваш" една с СО. Ако потреблението не ти е голямо , най-добре да си вземеш една под наем и с преходник да прехвърлиш половината газ в кислородната ( която да ти стои за бойна готовност ) . А тази от СО да си я връщаш в рамките на месеца , за да не ти текат лихви по наема. Иначе в Месер могат да ти сменят вентила , плюс пробите ( аз съм сменял там 5-6 , но преди време ) . Само да не е много стара , както споменаха колегите . Щото май имаше някакви ограничения в годините - независимо дали е здрава . Просто провери първо. А за по-малка никой няма да я смени.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Накратко - при голямо потребление - под наем. При малко - собствени.

Аз съм си решил проблема с 2 собствени. Бутилки за CO2 пожарогасител. Едната - аргон, другата - CO2, но май ще мина на "коргон". С мойта пишман заваркаджийска работа, пълня веднъж на 2-3-4 месеца. 7 литрови са. Чисто нови, изтествани и с набити печати на Орион. Там не се заяждат за цвят - мойте и двете са червени, например.

Изобщо, аз от тия на Орион съм доволен засега, като изключим изчекнатото им работно време.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моя съвет е да не пълниш СО2 с кислороден кран. Ако случайно се нагрее може да стане весело. Икономията не си заслужава риска. Вярно, че може да работиш на опаки 100години, ама може и сами един път. Е, Спарки да каже колко струват малките да си направиш сметка.

Гледай долния пост. За 55 лв. по-добре върни твойта на вторични и не рискувай с глупости.
                          Последно редактирано от drukman; 18-11-09, 19:05.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Значи, бутилка от 10л за О2;
                            смяна на кран, тест на бутилка, озаконяване и боя - 55 лв + зареждане 9 лв; Сточна гара, стана от днес за утре;информация е от начело на Ноември
                            Three witches watch three Swatch watches.
                            Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

А бутилката колко струва? И къде точно на сточна гара?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X