Това от вчера . Като гледам вече сметка да режеш с газ и кислород при тия цени на кислорода няма . Со 2 то е скочило два пъти . Като гледам само каргона е на почти същата цена .
На някой ако му се намира излишна такава половинка бутилка търся още поне една . Няма значение дали са и минали четиридесетте години от датата на производство . Давам разумна сума пари съгласен съм и на бартер за нещо . Въпрос на време е да изпадне по скраповете .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Актуални цени на газовете и другите консумативи в заваряването .
Свий
X
-
Не мога нещо да ги разбера тези мерки - кубични метри ли са, килограмиили нещо друго.RAV 4
F650GS
-
Най малкото във медицинския кислород се добавя 5 % СО 2 за да накарат дробовете да работят . Без него с чист кислород ще убиеш пациента за минути по особено жесток начин с арест на белите дробове . Навремето всеки път като получавах по 50 бутилки кислород от Кремиковци подписвах декларация че ще го използваме само за технически цели . До някое време и в големите Месер и Линде също се подписваше декларация като взимаш кислород .Последно редактирано от sek.1; 16-05-25, 18:50.
-
За да не съм голословен - https://www.co2meter.com/blogs/news/...y-grade-charts.
Сега искам да ми покажеш за 5% СО2 в кислорода....
Аз съм наясно, че това са глупости, при това животозастрашаващи!
Провери си лимитите за парциалното налягане на СО2 във вдишваната газова смес и би трябвало да ти просветне....
-
За да не съм голословен - https://www.co2meter.com/blogs/news/...y-grade-charts.
Сега искам да ми покажеш за 5% СО2 в кислорода....
Аз съм наясно, че това са глупости, при това животозастрашаващи!
Провери си лимитите за парциалното налягане на СО2 във вдишваната газова смес и би трябвало да ти просветне....
-
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение...Като гледам вече сметка да режеш с газ и кислород при тия цени на кислорода няма...
Вчера си купих една ролка 0.8мм. 5кг. 308LSi за 163лв. не помня точно, че ми прилоша като плащах.Красотата на парапетите изисква жертви.
Коментар
-
Аз вече поне 3 - 4 години режа каквото се наложи с плазмен резак 130 ампера . С кислород си спомням че колегите режеха основно като бутилката кислород беше под 10 лева . При нас кислорода е основно за нагряване при ремонтни работи и спояване с месинг и производните му припои . Според ортака харчим по малко от две бутилки кислород на година . Иначе имам и 2 бутилки ацетилен бойна готовност . Гледам че колегите от Топлофикация още го ползват газо - пламъчното заваряване като основен метод . Аз последно помня че с оксижен правихме на село на един от братовчедите парната инсталация с черни парнаджийски тръби 1991 година .
-
-
Преди два месеца заредих бутилка СО2 -4.5 кг. за скромната сума от 45 лв.
Не правя реклама нито антиреклама.
Работя рядко и може би ме устройва,но за ежедневна употреба може и да е доста!
Коментар
-
Не става въпрос за реклама или антиреклама на нещо а чисто и просто да имаме обща представа за актуалните цени на консумативите в заваряването . Това евентуално по региони защото и там явно има доста големи разлики . 45 лева за 4.5 кг бутилка Со2 поне за мен са много но тук в София са много доставчиците . Месер ; Линде ; Сиат ; Сточна Гара (СОЛ България) ; Орион Люлин ( АВС България ) сигурно и още някой изпускам но това са само големите за които се сещам на първо четене .
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар