Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо с или без газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Телоподаващо с или без газ

Здравейте, имам самосделан малък оксижен, имам електрожен от ДЕЛ, сега съм мераклия на телчарка. Не мога да разбера каква е разликата между апарат с тръбно флюсова тел и такъв с СО2. Единственото което прочетох е, че флюсовата тел е по-скъпа и прави много пръски, а с СО2 не може да се работи на открито при вятър. Техниката ще се ползва относително рядко, основно да прикапвам по-тънки детайли, някоя кръпка по колата. Имам СО2 бутилки, това не е проблем, но мъкненето им е неудобство. Та, каква е съществената разлика между двете? Ако е само по скъпата тел, не е проблем. В качеството на шева има ли разлика?
    Ако ще бъде с газ, харесал съм пак ДЕЛ селф контрол 160А

Ползвай тел и цо 2....или друг газ.....другото не е за теб..Много е дълго за обяснение..

Повечето машини позволяват да се обръща поляритета - човка + на щипка - ...което значи че можеш да пробваш и тръбно флюсов и после да забравиш за него.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Ползвай тел и цо 2....или друг газ.....другото не е за теб..Много е дълго за обяснение..

Повечето машини позволяват да се обръща поляритета - човка + на щипка - ...което значи че можеш да пробваш и тръбно флюсов и после да забравиш за него.
      Коментар на място! А за ДЕЛа имате ли мнение?

Коментар

Тук е коментирано на дълго и на широко

Иначе в предвид, че имаш бутилки за СО2, не виждам смисъл от даване на пари за машина без газ. Тези с газ работят и с тръбно-флюсова тел при смяна на поляритета. Обаче машина без газ не става с газ
        Последно редактирано от bullet_pk; 01-10-24, 11:05.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Линка даден от колегата не работи,но аз мога да добавя само че имам такава машина.Моята е 200 А ДЕЛ селф контрол и съм много доволен.Има няма 7-8 ролки тел съм изразходвал-знам ,че е малко но аз съм хоби заварчик.
          Виждал съм и как заварява и тръбнофлюсовата тел.
          Не казвам ,че трябва да е ДЕЛ но задължително с газ.

Коментар

• bullet_pk
            bullet_pk коментира
            Редактиране на коментар
            Оправен е линка

Работил съм с такова с флюсова тел, и си е жив ташак! Заварките са калпави, а на открито при вятър, само плюе.
          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Бкагодаря, взех решение, ще е со2.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
              Работил съм с такова с флюсова тел, и си е жив ташак! Заварките са калпави, а на открито при вятър, само плюе.
              На открито при вятър,тръбния тел е предимство.
              Когато правихме разни конструкции за антени на мобилни оператори,на покривите обикновенно най високите...винаги духа и там работихме с тръбен....
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

• Тодоров009 (Войводата)
                Тодоров009 (Войводата) коментира
                Редактиране на коментар
                Може и апарата да е бил "кидерлия", де'т се вика на ингилиски, само веднъж съм работил с таквоз нещо и не ми хареса.

https://www.onlinemashini.bg/inverto...ol-200-a/56866

Какво ви е мнението за това?

Коментар

Мнението ми е, ако се спреш на тая машина, да я купиш от производителя...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тъкмо ще я окомплектоват,че сега си е едно нищо на снимката .
                  Бутилка, маркучи,вентил и други дреболии в случай,че нямаш.
                  Хубаво е и една лекция някой да дръпне като за начало.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X