Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигаща греда

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Повдигаща греда

    Здравейте и честита коледа на всички, от доста време следя форума но не съм писал защото винаги съм намирал каквото ми трябва.Този път обаче не става. Имам известен опит със заваряването и сега чичо ми ме помоли да му направя повдигаща греда тип "Н" с размери 3м дължина и 2м широка.Ще се повдигат 3500 кг, дали някой може да помогне с изчисленията, какъв профил да използвам. Мислех си за Н20 и да го оребря допълнително на зиг зак, и всепак ако някой е правил нещо подобно

  • #2
    Първо :

    ​​Взимаш лист и химикал и правиш груба скица с размери.

    Второ:

    Снимаш този "чертеж" и го качваш тук.

    И мислим заедно...

    ​​​​​​Действай.
    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
    Място и хора към които да принадлежи ...

    Коментар


    • #3
      Това трябва да се получи 🙂 височината естествено може да се променя

      Коментар


      • racer92
        racer92 коментира
        Редактиране на коментар
        Няма никакъв смисъл от оребряването. Огъването се "носи" от поясите. Искаш да закачиш по 1750кг от всяка страна, или по 3500? Като ми кажеш, ще ти кажа минималния профил и деформациите му.

    • #4
      След Нова година мога да ти снимам фабрична такава греда. Но е за поне 7-8 тона, машините ни идват с такава за разтоварване. Някъде мернах една из цеха скоро.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

      Коментар


      • Stbd
        Stbd коментира
        Редактиране на коментар
        Няма да стане.

      • mitakakostov
        mitakakostov коментира
        Редактиране на коментар
        Ако може да я снимаш ще бъда благодарен, и някакви размери приблизителни в/ш/д, мога да почакам, така или иначе ще я ползваме след месец два

      • Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Дано се сетя догодина.

    • #5
      Една идея - верно по тясна, но вдигали сме 4т.Борето 2.50х1.20м разглобяема
      Последно редактирано от boreto2; 28-12-20, 11:04.

      Коментар


      • mitakakostov
        mitakakostov коментира
        Редактиране на коментар
        Мина ми през ума за такъв тип рамка, дори ми се струва, че е по добър вариянт, тежеста се разпределя на четерите крайни точки. Може ли ако ти е удобно да вземеш някакви размери на гредите ш/в

    • #6
      Защо рамката за повдигане от скицата е окачена в средата?
      Зиг-заг елементите не помагат. В такава греда може да се слагат прави, но истинският начин е да се затвори с плътна дебела ламарина с шев от край до край.

      Коментар


      • #7
        Колега Stbd, ще се радвам да споделиш опита си. Ако не можем да се справим тука така или иначе няма да заварим четири профила на кръст, ще се колсутираме с конструктор и пак ще я направим. Ако се стигне до там ще се радвам да публикувам чертежа с вас. Мисля че все на някой във времето ще му свърши работа тази информация.

        Коментар


        • #8
          Рамката я правих за монтаж на покривни панели . При тях пачката е около 1-1.5т. зависи от дълж. и дебелината на панелите. След това почнахме да я използваме навсякъде където е удобно- Произведена от - дългата страна е от кутия 70х70х3 . Купуваш 1бр. който е 6м. делиш на две и ето ти дългата част, които не се заваряват. Другата част е 80х80х3 При теб ще бъде две парчета по 2м. плюс 4бр по 20см заварени за късите парчета(по 2м.) Може късите ( по 2м.) да е необходимо да бъдат 2.10 или 2.20 ти ще си прецениш Въжетата нагоре до куката трябва да бъдат дълги поне колкото дългата страна - 4х3м. иначе те се мъчат да смачкат рамката и за тях усилието става голямо. Може и да завариш малки триъгълници по късите парчета. Най отвън на двуметровите парчета аз заварих по един винкел 20х20 с дължина около 120-130мм за да не падат въжетата след като ги закачиш. Това е. Борето При кабините се вижда винкелчето. Ползвах неразглобяема рамка - няма вдигане, трябват трима души, трябва отделен камион да я докара. А така като вълците сам се мъчиш - сам ядеш. Долните въжета - за товара трябва да бъдат отвътре. Горните да ги затискат. Може и други дебелини да използваш, но трудно се сглобява заради чепаците от шева на квадратните тръби. Мериш.
          Последно редактирано от boreto2; 28-12-20, 13:43.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X