Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Заваряване на херметичен съд
Свий
X
-
Да разбирам че тоя" ефект "при голям съд отсъства или няма да е толкова проблемен? малкото е просто репетиция.
Коментар
-
Преди да изкараш последните десет сантиметра го изчакай да изстине напълно цялото или го полей с водица и тогава заварявай. Няма ка да не се разширява въздуха като се стопли. А и като цяло ще установиш че правите ъгли не работят под налягане, всички трябва да са със закръгления.
За какво ще се ползва, ако не е тайна?
-
-
Благодаря за фризера, ще тествам иначе ясно какво се случва, изчаквах регулярно да изстива... завари се безпроблемно но като останаха 2-3мм от последния шев и направо си прави балони като мини-гейзерче на финалните 2-3 мм. Днес ми хрумна че като останат 3-4 мм от края на шева...може със сламка да му пусна газ вътре да изкара въздуха......и после бързи-смели-сръчни. Сефте ми се случва да заварявам нещо съвсем затворено...Нямам представа каква е идеята...разбрах че ще "плуват" тия кубчета. Искаха мостра....без тапи пробки и т.н. и да е здраво ... надявам се теста в тенджера да ги задоволи Сега обръщам внимание че във водата седи като пирамида.
Последно редактирано от kalin3000; 01-11-20, 23:29.
- 1 like
Коментар
-
Няма шанс въздуха да не се разшири - физика. Без значение въздух или газ.
Накрая - проковаваш и разливаш лекичо.
Коментар
-
тва дебело...има "месо" ама ако е тънко лошо....да не вземе баш там да стане пробойна и да потъне... уиде ми репутацията у реката.. Тва точно кубче едва ли...ма принципно ...а и ако се снима там ще седи шупла мисля. Иначе както Ясен каза си мисля че и на голям съд ще има проблем ,може би по слабо изразен ,че ще е повече обемът въздух и метала за охлаждане пропорционално на разтопената част при заварката.....алуминият си отдава бързо т.е. бързо ще се нагрява въздухът. По химия даже на поправителен съм бил на времето...та в тая връзка мислех ,че аргонът ще си променя по слабо обемът при нагряване.....като азотът в гумите който уж не си променя обема при нагряване....или по слабо....нещо такова беше.
Още едно питане....на ниска честота пали веднага и започва да си се топи алуминият...звучи като трактор но се заварява ок. На висока честота бъзди ....писука....виждам как чисти/отлюпва окиса върху алумия,но пали в пъти по трудно. Зя мен логично е да е обратното...но факт,на ниска пали веднага и не се нуждае от почистване/търкане с телената четка предварително. Та въпросът е що?Последно редактирано от kalin3000; 02-11-20, 08:57.
Коментар
-
така си искаха ...без щуцери болтове куки за закачване и т.н. Не би трябвало да има да се източва,нали уж е херметически затворено...е сигурно ще кондензира влагата която е затворена вътре евентуално...ма при тия температури от заварката едва ли е много. Сещам се за пясъчните часовници дет са затворени в два съклени балона....и те не кондензират.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kalin3000 Преглед на мнениеБлагодаря за фризера, ще тествам иначе ясно какво се случва, изчаквах регулярно да изстива...
Това с фризера е най-лошия възможеш случай. Конденза по тенекето който ще се образува при изваждане от фризера също едва ли би спомогнал за по-лесно заваряване.
Коментар
-
нъц....по едно време ме ядоса тва отворче и така се беше напекло целия куб от повтарянията,определено от якото напичане започва да се държи по-зле . Мисля, че точно това е правилната посока....пълнене с газ за да я няма тая граница където защитния газ не може да изтласка въздуха и изстудяване....в случая водата не пречи изобщо нито за заваряването нито ако направи конденз да остане вътре.
Коментар
-
Колега, заваряваш колкото може повече, като последната "дупка" през която да излиза въздуха я оставяш колкото може по-малка. Това за да може с едно капване на капка метал да се запуши отворчето, и метала да изстине колкото може по-бързо.
По този начин съм заварявал напълно херметични съдове, при които го има този ефект. Вярно-по-големи, от стомана и с телчарка, но принципът е същия.
Единствено с телчарката може да се завари по-бързо, което си е значителна част от успеха, но и с аргона би трябвало да стане, като гледам доста си сръчен...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
ми там работата с тая дупчица е като да остане парченце краставица в чинията и да искаш да го изядеш .....ма ни е да го гребнеш ни да го боднеш само го гониш с вилицата.
днес ми хрумна друго ако трябва да е навсякъде еднакво "налято" Заварявам три страни на куба и на върха на пирамидата отвътре го наливам малко. Бия му една 2-3 мм бургия.,..и като заваря цялото го оставям на стайна да си изстине....едно "пънче" в отвора набивам и после ще може да се налее истински.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар