Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на позлатени защитни стъкла Aulektro от Германия

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Групова поръчка на позлатени защитни стъкла Aulektro от Германия

    Здравейте всички! Тука що се регистрирах, но отдавна чета най-различни полезни неща из този форум.
    Имам намерение да си поръчам от легендарните просребрени (или позлатени, не съм сигурен) защитни стъкла на Aulektro, които отразяват до 90% от топлината по време на заваряване за разлика от нормалинте зеленикави стъкла, които отразяват само 4% (линк). За жалост тези стъкла се продават само в Германия (поне така мисля). Идеята ми е да използвам някой немски онлайн магазин и да поръчам до офиса на GGBG в Германия, които да ми доставят стъклата до България. Вече съм си поръчвал разни неща чрез GGBG така че мога да ги одобря. Намерих няколко немски сайта които продават тези стъкла. На мен лично ми трябват по 2 броя от DIN9, DIN10 и DIN11, размер 90x110 (стават за ESAB EcoArc 2). Ако ги купувам отделно цената с доставката до България излиза около 12-13лв за стъкло. Има вариант ако купя по 10 броя от всеки DIN цената да е около 9лв за стъкло. Разликата от 4лв не е голяма, но за 6 броя стъкла това са си 24лв. Ако предприема втория вариант ще ми останат едни 24 бройки (по 8 от всеки DIN) които бих продал. Кажете какво е вашето мнение по въпроса. Така или иначе аз ще си купя от тези посребрени стъкла. Ако се чудите защо бих минал през всичката тая работа, отговорът е че моите очи са скъпи. Ако има достатъчно желаещи мога да действам по втория вариант. Естествено всеки от вас може да направи същата схема, така че ако не друго поне сега знаете как можете да си поръчвате неща от магазини в чужбина и да избегнете скъпа доставка. За момента само разузнавам кой сайт би бил най-добър. Също така пратих и имейл до самите Aulektro, да кажат кои са техните дистрибутори и дали може направо от тях да се поръча, макар че се съмнявам да ми отговорят. А пък ако случайно някой знае дистрибутор на тия стъкла в България, ще се радвам ако може да сподели.

  • #2
    Само да питам-очите ти са скъпи, а на кого не са?
    Познавам заварчик който вече е на над 80, цял живот е бил заварчик, и зрението му си е в нормата за възрастта.
    Аз също имам мнооого часове зад маската, и моето зрение е добре за възрастта. Даже сега ако няма да заварявам дълго, или работата не е прецизна-въобще не ползвам маска. Като естествено не гледам право в дъгата де. И нищо, виждам си супер, и нямам признаци за осветяване или други гадни въздействия.

    Ако си мислиш, че обикновените стъкла могат да повредят очите ти-да знаеш, че много се заблуждаваш. Ако увреждаха с нещо-нямаше да имат разрешение за продажба.
    Да, нормално е човек да е загрижен за здравето си, и особено очите си, но с тези стъкла няма да направиш нищо по-добро за очите си в сравнение с обикновените стъкла, вярвай. Но всеки производител иска да спечели клиенти, и естествено е да ползва най-силното рекламно въздействие-да каже на хората,че с неговия продукт здравето им е много по-защитено. Като съответно и парите са добри...

    Но парите са си твои, харчи ги както намериш за добре
    Има ли желание-има и начин!

    Коментар


    • thedethwalker
      thedethwalker коментира
      Редактиране на коментар
      Имаш право. Нищо чудно тая работа с посребреното покритие да е чист маркетинг. Но на много места казват, че са най-добрите, прости искам да си взема да ги пробвам.
      Последно редактирано от thedethwalker; 05-02-20, 22:56.

  • #3
    Боц -> https://www.zavariavane.bg/c/maski-i...lo-90h110-1579 Ще спстиш някой лев.
    А иначе за протокола.
    До колкото си спомням, с такива стъкла бяха оборудвани кабинките на крановете в Кремиковци, които обслужваха пещите в Горещото валцоване, стоманодобива и пр.
    Но там мащабите на излъчвана топлина бяха наистна огромни.

    Коментар


    • thedethwalker
      thedethwalker коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря за линка. И в други сайтове също ги продават. Проблемът им е че са с неизвестен прозход (най-вероятно Китай). Гледам просто да избягвам неща с неизвестен произход когато стане дума за безопасност.

  • #4
    Инвестирай в нещо модерно-примерно самозатъмняващ се 3M Speedglass. Тия стъкла и технологии от зората на заваряването са супер ако ще правиш музей. За работно място отдавна не са ОК. Прогресът е отишъл, където е отишъл. Път назад няма.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • thedethwalker
      thedethwalker коментира
      Редактиране на коментар
      Технологиите се развиват да. 3M Speedglass е много привлекателна маска наистина. Но този тип технология е повече за затворени пространства, не че не можеш да я използваш и навън. Но на външни условия прекалената техника е непрактична. Друг е въпросът с поддръжката. Колкото по сложно става едно нещо, толкова повече неща могат да се развалят.

  • #5
    Коле,само да питам- а когато не ползваш маска успяваш ли да се обръснеш качествено?!

    Искам да направя малко разяснения за тези стъкла на невежите като теб.Които се опитват да дават глупави съвети!
    Никой не е казвал че обикновените стъклата не защитават очите!Просто тези другите със златното покритие ги защитават много по добре.А защо е така -по въпроса е писано не веднъж и не само тук !Освен това през стъклата с метално покритие се вижда много по добре.А през тези със син цвят се вижда и още по добре. Разликата между тези стъкла може да се опише като разликата между -
    соларна маска със зелен цвят и такава с True Color. По този въпрос толкоз!!!
    thedethwalker, заслужи си адмирациите за темата и инициативатаДано само се намерят още мераклии за осъществяване на груповата поръчка.
    Аз много отдавна ползвам почти само стъкла със златно покритие.Имам си и автоматични маски и лични и служебни ,но тях ползвам само в определени случай.Защото лично моето мнение и впечатление, е че те не защитават достатъчно добре очите ми.Колкото и скъпи и маркови да са!
    Дано сайтовете които си намерил ,да продават наистина немски и качествени стъкла.Преди години с един съфорумец осъществихме една такава обща поръчка на такива стъкла.Но не от германия а от Англия или Ирландия, не помня вече....Но разочарованието бе голямо, като разбрахме че са ни изпратили най долнопробни китайски стъкла ....а покритието беше на едни гадни петна..Тези стъкла съм ги захвърлил някъде из работилницата и са напълно неизползваеми.След това бях намерил стъкла с метално покритие от ф.Аметист.Чаках за доставка от Италия доста време!Та и тези стъкла се оказаха не италиански ами пак китайски,но пък си бяха добри и можеха да се ползват.Едното беше не със златно а със сребърно покритие но пък то дори беше по добро от другите.Купувал съм истинско немско стъкло Athermal, от АИГ заваряване но за жалост тогава имаше само DIN 12.Сега доколкото знам май не предлагат вече такива стъкла.От Редко ТГ ме уредиха с връзки , отново с Athermal но и то беше12-ска и последното в склада им.Тези които предлага ctef от https://www.zavariavane.bg/c/maski-i...lo-90h110-1579 ме съмнява че едва ли ще са Athermal или Aulektro!Сайта .zavariavane.bg е на фирма Сезар Ст.Загора.И ако има заралии четящи форума и имащи желание да отидат до магазина ,могат да проверят какви са стъклата.
    thedethwalker ако се стигне до поръчка на такива стъкла ,то те непременно трябва да са сини а не залени.Поне моето лично мнение е ,че през сините стъкла се вижда много по добре и с естествени цветове на дъгата.

    Ето такова стъкло ползвам сега.На една обикновена маска с повдигащ визьор.Тя ми е най удобна понеже увеличителното стъкло което ползвам вместо очила се събира по размер абсолютно точно на тази маска.Стъклото Athermal беше с размери 80 /110 но го резнах на 50/110.Имам и още две златни стъкла Aulektro 11 и 12 които ползвам на подобна маска но за лични нужди.Стъклата на двете фирми по качество ,цвят и виждане са идентични и ми вършат перфектна работа.Но ако се осъществи тази поръчка и аз ще си взема поне по 1 бр.. 9,10 и 11 DIN.така че ме брой за първия кандидат в общата поръчка.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от welderargon; 06-02-20, 02:03.
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

    Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

    Коментар


    • #6
      Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Коле,само да питам- а когато не ползваш маска успяваш ли да се обръснеш качествено?!
      Еее, аз само за малко без маска бе.
      Ако има повечко за заваряване-ползвам си маската.
      За другите неща-явно гъзарията е навлязла и в заваряването, ма както... Примерите за дъртия заварчик и за мен са си в сила.

      Но аз въпреки, че не чувствам никаква увреда-станах все пак на възраст в която се носят очила, та да питам-казваш за увеличително стъкло. Я кажи повевче за него, върши ли работа за хора с нужда отъ очила с 1, 75 диоптъра?
      Че вече не мога да фокусирам добре ваната.
      Има ли желание-има и начин!

      Коментар


      • #7
        Пуснах едно бързо търсене в немския ибей и намерих този продавач - http://www.ebaystores.de/autoteile-k...1&_sop=3&_sc=1
        Ако се стигне до поръчка, мога да се включа и аз с 2 бр да ги пробвам. За жалост не съм в час кой ДИН би ми вършил работа, сега прохождам в заваряването. Ако някой ми подскаже кой ДИН да си купя, да не купувам от всички и да събират прах.

        Коментар


        • #8
          Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

          Но аз въпреки, че не чувствам никаква увреда-станах все пак на възраст в която се носят очила, та да питам-казваш за увеличително стъкло. Я кажи повевче за него, върши ли работа за хора с нужда отъ очила с 1, 75 диоптъра?
          Че вече не мога да фокусирам добре ваната.
          Увеличителни стъкла се продават в АИГ Заваряване, в Камартон а вече ги има и в доста други онлайн магазини. В Камартон стъклата са на Есаб.
          На мен увеличителните стъкла ми вършат чудесна работа. В началото ползвах очила и след като счупих първия чифт, и започнах ползването на увеличителните стъкла, осъзнах че с с тях е много по удобно и комфортно, осебено пък ако е нужно в процеса на работа постоянно да сваляш и слагаш очила за да гледаш и на близко и на далеч... Стъклата които се продават тук започват от 1 диоптър а стъпката 0.5 диоптъра и така до 2.5.Така че за твоите нужди мисля че стъкло с диоптър 1.5 ще ти е добре. Но ако искаш си купи и по малко и по голямо. Всичко е въпрос на проба в процеса на работа. Очилата които доктора ми назначи са с доста голяма разлика в диоптъра на двете очи! Едното е 1.75 а другото под 1,5, не помня вече точно... Та затова направих и консултация с доктора какво стъкло да купя и да ползвам-препоръча ми 1.5.Но в началото не ми бе комфортно с него, и си вземах 1диоптър. Много дълго врема изкарах с него, докато минах на 1.5..сега съм с такова. Може очите да сами отслабнали още, и да има нужда от корекции на очилата. Но понеже се чувствам все още добре с това стъкло. не съм ходил на преглед.
          ​​
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

          Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

          Коментар


          • #9
            Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение

            Увеличителни стъкла се продават в АИГ Заваряване, .....
            .......
            ... Стъклата които се продават тук започват от 1 диоптър а стъпката 0.5 диоптъра и така до 2.5. ...

            .... до диоптър 3 са, и са само със знак "плюс". Цената е 10 лв.

            На практика във магазините за оптика могат да се поръчат такива пластини (не е стъкло) по индивидуални изисквания. Правил съм проучване преди години, цените започваха от 45 лв. до 120 лв.

            Поздрави,
            Георги
            АИГ-Заваряване ООД
            Производител на заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

            Коментар


            • Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Ако ви се занимава с куриери-да ми пратите едно с диоптър 1,5.
              Не знам кога е плюс и кога минус, но без очила за да видя дребен текст се налага да го отдалеча, отблизко ми се губи фокуса.

          • #10
            Първоначално публикуван от dancoo Преглед на мнение
            Пуснах едно бързо търсене в немския ибей и намерих този продавач - http://www.ebaystores.de/autoteile-k...1&_sop=3&_sc=1
            Ако се стигне до поръчка, мога да се включа и аз с 2 бр да ги пробвам. За жалост не съм в час кой ДИН би ми вършил работа, сега прохождам в заваряването. Ако някой ми подскаже кой ДИН да си купя, да не купувам от всички и да събират прах.
            По принцип от пасивните стъкла.,всеки заварчик трябва да има от всички. Колко светло или тъмно стъкло да ползваш се определя основно от ампеража. По слаб ток - по малък DIN.... Стъклата с метално покритие могат да се ползват с малко по голям диапазон на тока. Например стъкло с DIN 12 е възможно да се ползва с диапазон на тока от около 70 та чак до 200Ам. За по нисък ток се минава на по нисък DIN. Всичко зависи от състоянието на очите възрастта и т. н.
            Последно редактирано от welderargon; 06-02-20, 11:24.
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

            Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

            Коментар


            • #11
              Следователно ще се включа с по 1 брой от всички.

              Коментар


              • #12
                Ако ще поръчвам единични бройки ще поръчвам от тук: https://www.sb-schweiss-shop.de/search?sSearch=aulektro
                Сайтът е проверен и с добър рейтинг: https://www.trustedshops.com/bewertu...C18F6D8CC.html
                При поръчване на 10 бройки от даден DIN цената пада горе долу колкото при другите сайтове, но нямат безплатни доставки.

                Другата алтернатива е това, но не можах да намеря мнения на клиенти относно пазаруването от този сайт: http://www.mercateo.com/kw/aulektro/aulektro.html
                Освен това ми казва "Connection is not secure" за сайта. Но иначе при търсене в гугъл излиза на първо място и има безплатна доставка. Също така има клонове на този сайт и в други страни като UK.

                Verspiegelt означава с покритие.
                Също така в mercateo предлагат и Titanverspiegelt (пак на Aulektro), което означава с титаново покритие, но не можах да намерия информация за този продукт в сайта на Aulektro.

                Ако не се стигне до гупова поръчка мога да ви поръчам и единични бройки, но както казах вече цената ще е около 12-13лв за стъкло до България и ще трябва да си прибавите и цената за доставка от Еконт, ако не сте от София.
                Разглеждам и други сайтове, но за момента тези ми изглеждат най-надеждни.

                Коментар


                • #13
                  Дами и господа, след продължително проучване стигнах до извод и мога да дам оферта:
                  Четейки из немски форуми (слава богу че е гугъл преводач), се оказа че mercateo е сайт тип мегамаркет, насочен предимно към фирми. Освен това те не поддържат общ склад, ами имат разлинчни складове и има вероятност като поръчвам стъкла да дойдат по различно време от различни складове и това да е причината, поради която не ми показваше цена за доставка (т.е. може да се наложи да се плащат няколко доставки). Също така четох, че стават и обърквания с поръчаните продукти (примерно се поръчва яке но идва друг размер). Общото ми впечатление за mercateo е че е рисковано. Имайки предвид, че се намирам на 3000км от мястото където мога да се разправям и че залагам близо 300лв не ми се иска да поемам излишни рискове. Същото важи и за неизвестни продавачи в "Е-бай".

                  Това означава, че единствения вариант за мен е: https://www.sb-schweiss-shop.de/search?sSearch=aulektro
                  Не искам да им правя реклама, тъй като нямам нищо общо с тях, но:
                  1)"Secure connection",
                  2)цените са с немското ДДС
                  3)добър изглед на сайта (тоест се стараят, а не отбиват номера)
                  4)добра репутация в други сайтове и доволни клиенти
                  5)насочени са към крайни клиенти
                  6)сайта е предимно за заваряване, което означава че най-вероятно имат общ склад, което означава една доставка, чиято стойност е 6 евро.
                  7)на самите продукти в информацията са сложили логото на Aulektro (виж снимките), което трябва да означава, че са истинските стъкла на Aulektro.

                  Ето и анализ на цените:
                  Обща цена + доставка до офиса на GGBG в Германия: 142.79 евро = 279.42 лева
                  Тегло за 30 бройки стъкла: 2.1кг => започваме 3тия килограм => цена за доставка до България 9лв, но тъй като може да вземат да ми сложат някое ДДС или някаква друга добавка за услугата може и да е 10-15лв.
                  Крайната цена ще е най-малко 288.42лв за 30 стъкла => най-малко 9.61лв за стъкло (зависи от доставката до България).

                  Не знам обаче дали в Еконт може да се заявяви наложен платеж с нецяло число като сума. Ако не може, тогава закръглям на 10лв. Някой ако знае, моля да сподели.
                  Тоест, в крайна сметка следва, че цената ще е между 9.61 - 10 лева за стъкло.

                  Хората които изявиха желание, моля да потвърдят ако са съгласни все още.

                  И да добавя, не мога да дам никаква гаранция какъв цвят ще са стъклата (син или зелен). В никой сайт не пише.
                  Последно редактирано от thedethwalker; 06-02-20, 14:54.

                  Коментар


                  • #14
                    Виж ето това: https://www.mig-welding.co.uk/forum/...ue-lens.75869/
                    Оказва се, че син филтър има само до DIN8. Също така синият филтър уморява очите доста бързо и при дълга работа не се препоръчва. Дори в Германия е забранен.
                    Стъклата със златно(или сребърно, не съм сигурен) покритие на Aulektro са зелени със син утенък, но казват, че цветът е много приятен.

                    Коментар


                    • #15
                      Точното определение за цвета е зелен със син оттенък. Колкото оттенъка на синия цвят е по голям толкова по приятно е за очите. Китайските стъкла със златно покритие или са изцяло зелени или с много слаб едва забележим син отенък. Та затова ми се стори че е важно да бъде уточнена тази подробност.
                      Стъкло на Aulektro със сребърно покритие не съм виждал. Вероятно това е новост в производството им или пък се предлагат като алтернатива на позлатените. Вероятно и по евтино ще е. Сребърното покритие на заваръчно стъкло е все едно огледало..., но малко по матово!
                      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

                      Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X