Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми със термична или друга защита

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми със термична или друга защита

Имаме в цеха зав. апарат CLOOS 500А.Много стабилна и с добра характеристика.От няколко дни обаче след 7-8 заварки започва да включва термичната защита и машината спира за повече от половин час да се охлажда.Проблема е че при изключване на машината се изключва и вентилатора ,в което няма логика.Някой да е имал подобен проблем?

До: Производствено заваряване

Да не е някой самовъзстановяващ се предпазител? Може и извън машината да е - някъде по инсталацията на сградата. Мен лично на там ме навява.

Нещо изобщо свети ли по машината, като се изключи?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: Проблеми със термична или друга защита

Ще проследя утре за повече подробности.Днес имах други ядове...

Коментар

Пробвай да я изключиш и после да я включиш (рестар) !Една машина при нас...макар и реномирана марка -Фрониус има подобен проблем ...изключва но явно не от прегряване . след рестарт отново тръгва и по някой време като и скимне пак изключи ...
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Определено това е машина с характер /женски/и собствено мнение...

Коментар

Машината,въпреки че има филтри и се сменят редовно се оказа наблъскана вътре с боклуци и прах.Продухахме я със сгъстен въздух и нагоре се вдигна черен облак.Сега работи,ще видим по-нататък дали проблема е разрешен.

Коментар

Първоначално публикуван от panaya Преглед на мнение
              Машината,въпреки че има филтри и се сменят редовно се оказа наблъскана вътре с боклуци и прах.Продухахме я със сгъстен въздух и нагоре се вдигна черен облак.Сега работи,ще видим по-нататък дали проблема е разрешен.
              Е, ми то това е първото, дето е трябвало да направите.

От праха няма отърване. Каквито и филтри да слагате, както и да е конструирана - все някога се задръства. Ако прочетете указанията към нея, дори често си е показано през какъв период от време какво се прави. То си е като смяната на маслата при колите. За да работи машината, трябва да се грижиш за нея.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X