Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вредности при заваряване!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вредности при заваряване!

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    А UV лъчите наистина не проникват през по плътно облекло ,имал съм случай обаче UV лъчите да проникнат през тънка лятна риза ...
    Но при заваряване не е са само UV лъчите има и други вредни лъчения ,затова е препоръчително използването на кожени дрехи !
    Кои са другите, освен инфрачервеното и във видимия спектър?
    Горе под топлинно имам в предвид точно инфрачервеното. За него са и кожените дрехи. Те друго не могат да спрат. Също като кожените заваръчни ръкавици.

Иначе, за тънката риза си прав. Дори имаше някакво "изобретение" напоследък - някаква материя, дето хем си облечен, хем си чернееш. Нали не е модерно да си изгорял на фланелка, или не дай боже - потник.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Кои са другите, освен инфрачервеното и във видимия спектър?
      Горе под топлинно имам в предвид точно инфрачервеното. За него са и кожените дрехи. Те друго не могат да спрат. Също като кожените заваръчни ръкавици.
      Отговор на въпроса - Кои са другите...? - от една друга тема
      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Волтовата дъга излъчва какво ли не. Даже и малко рентгенови лъчи. Не, че не можеш да оцелееш от нея, но разумният човек си покрива кожата и си пази очите. Особено, ако заварява всеки ден и "натрупва доза".
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от panaya Преглед на мнение
        Ако трябва да се заваряват тънки ламарини с покрития много подходящ начин е импулсно заваряване с ниско телоподаване около 3м/мин с бронзов тел.Спокойно може да се нарече МИГ/МАГ запояване.Дъгата е по-дълга,ампеража е нисък и не предизвиква пръскане и изгаряне на цинка.Предполагам и че няма толкова вредни изпарения като при по-силните дъги.Опитвали сме го преди година,заварката стои като златна.Който има импулсна машина може да го опита.Работихме с газ 96%Аргон-4%О2.Успех.
        Днес питах каква е ламарината - била галванизирана ! Заваряваме я по /МАГ и по ВИГ -но наистина има ефект от импулсното заваряване и по ВИГ метода !
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Метода е точно за галванизирани ламарини.Употребява се масово в автомобилостроенето.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Най-доброто е че поне ми обещаха мобилна аспирациона система! Има такива специално за заваряване, при палене на дъгата сензор включва автоматично системата ..

Тези соларните маски със система за пречистване не съм ползвал но ми си струва че не бих издържал да работя през целия ден с това нещо -предполагам че е подобно на противогаз

Праховата маска не защитава от вредните изпарения !Защитава само от твърди дребни частици каквито се получават при механична обработка на детайли .. Пробвал съм с прахова маска да работя при заваряване ефекта е почти нулев освен това е неудобна ако се работи със заваръчен шлем при издишването шлема се запотява ..
            Може би респиратор с активен въглен и клапи ще има малко по добър ефект но и той не е удобен за работа с шлем заваряване

А UV лъчите наистина не проникват през по плътно облекло ,имал съм случай обаче UV лъчите да проникнат през тънка лятна риза ...
            Но при заваряване не е са само UV лъчите има и други вредни лъчения ,затова е препоръчително използването на кожени дрехи !
            Понеже сме сравнително стара база имаме стационарни заваръчни места с централна аспирация които вършат много добра работа практически дърпат почти целия пушек.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: До: Вредности при заваряване!

При заваряването се образуват аерозоли, чийто размер е доста под 1 микрометър. За справка, частици с подобен размер имат скорост на утаяване в атмосферата от порядъка на 1 метър за час, а частици с размер под 0,1 микрометра не се утаяват и след 24 часа... Именно тези частици, които са под 1 микрометър са най - опасни, тъй като улавянето им с каквато и да е маска е трудно постижимо, а за еднодневките е практически невъзможно. Последните имат по - скоро козметичен ефект, подобно на еърбега в автомобила при челен удар с над 120км/ч...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X