Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запояване на алуминий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Запояване на алуминий

Първоначално публикуван от cvetan LJ73 Преглед на мнение
    Ето въпросния комбиниран припой+флюс. Върши чудесна работа.
    Спокойно споява Al към Al, Al към Cu, Al към аустенитни стомани и др.
    Работи се с газокислородна горелка /ацетилен-кислород/, а за по тънки детайли и с пистолет за горещ въздух.
    На посочения детаил от снимката основата е от неръждаема стомана, Г-образната планка е алуминий, а тръбата е медна.
    А откъде може да се сдобие човек с точно този комбинирания припой+флюс или как точно се казва да го потърся?
    TERANO II 2.7 TD 95г, MURANO 3.5 06г, ML W164 320 cdi 2010г.

Коментар

Първоначално публикуван от omegov Преглед на мнение
      А откъде може да се сдобие човек с точно този комбинирания припой+флюс или как точно се казва да го потърся?
      Фирмата е Ремотерм.
      Приготви се психофизиологически за цифромания в цените.
      ГСМ на Иван Марковски: 0888584360
      Ако ти откаже - обади ми се и ще уредиме нещата.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        Фирмата е Ремотерм.
        Приготви се психофизиологически за цифромания в цените.
        ГСМ на Иван Марковски: 0888584360
        Ако ти откаже - обади ми се и ще уредиме нещата.
        Наистина е много скъпо. Припоя, за който пита колегата omegov -пръчка 40см. струва 3лв.

Коментар

Същата такава пръчка ми я продадоха по 20 лв бройката .

Пробвах да запоя климатични тръбички и горе долу стана от първия път , не посмях да повторя че дадох 40 лв за две и мисля да ги пазя .

А като видях предния пост че са по 3 лева и утре ще направя клип (по евтин).
          ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Момчета, а неръждаемата четка откъде я купуваме? Защото в железарията ме гледат като извънземен.
            За някакъв специализиран магазин за заваръчни материали ли става въпрос?
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
              Момчета, а неръждаемата четка откъде я купуваме? Защото в железарията ме гледат като извънземен.
              За някакъв специализиран магазин за заваръчни материали ли става въпрос?
              И аз като теб питах в няколко магазина и всички ме гледаха като теб. Взел съм 2 четки за проба едната е с дървена дръжка а другата с пластмасова и косъма е покрит с някакво златисто покритие. Това покритие явно ги пази от корозия и явно пада като търкаш нещо и заварките стават кофти. На дървената косъма е с метален цвят, но не знам дали е неръждавейка. С нея нямам проблеми. Пусни някоя снимка на спойката и кажи каква е температурата на топене на припоя.

Коментар

Първоначално публикуван от intermax Преглед на мнение
                И аз като теб питах в няколко магазина и всички ме гледаха като теб. Взел съм 2 четки за проба едната е с дървена дръжка а другата с пластмасова и косъма е покрит с някакво златисто покритие. Това покритие явно ги пази от корозия и явно пада като търкаш нещо и заварките стават кофти. На дървената косъма е с метален цвят, но не знам дали е неръждавейка. С нея нямам проблеми. Пусни някоя снимка на спойката и кажи каква е температурата на топене на припоя.
                Взел си си месингова четка. Използва се за почистване на метал, ако не искаш да го нараняваш /да речем при чистене на нещо старичко като щит и подобни/. Другата е стоманена. И аз не съм намирал неръждаема четка. Търкай със стоманената и да не ти пука, важното да е чисто.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  Търкай със стоманената и да не ти пука, важното да е чисто.
                  Тук, приятелю, не съм съгласен с теб. По всички линкове дадени по-горе, включително и в готиното клипче, изрично се споменава
                  неръждаема четка. Сигурно има значение все пак.

Коментар

Така като се замисля няма никакво значение дали четката е неръждаема или обикновенна стига да не е корозирала.

Коментар

Тук, приятелю, не съм съгласен с теб. По всички линкове дадени по-горе, включително и в готиното клипче, изрично се споменава
                      неръждаема четка. Сигурно има значение все пак.
                      По същите причини е задължително да се носят и очила при пробиване на отвори, да се ползва пластмасовия щит на струга, да се носи маска при работа в кофти среда, както и да се носят слушалки при работа с шумна машина. Не знам защо си мислиш, че ще останат частички от стоманената четка по алуминия. Това е в сферата на научната фантастика.

Коментар

Във всичко, което си изброил, има много, ама много смисъл. Хубаво е да разчиташ на късмета си, но аз вече не разчитам.
                        В разстояние на една седмица: заби ми се стружка(за щастие в клепача, просто в момента съм мигнал), шмиргелът ми няма предпазители от 15 години - единия камък се разлетя, добре че стана още при пускането, та не беше набрал обороти - едно парче в челото(имам белег), едно в корема и едно в ръката(най-лошата рана). И последно, при рязане на тръбичка с малък флекс с ония тънките дискове 1,2 мм, дискът се разлетя, но добре, че беше предпазителят и армировката - "само" едно парче отиде в стената срещу мен. Ако бях вярващ, щях да викам поп да чете на работилницата.
                        Така че, който иска - нека дърпа дявола за опашката. Аз не вече не ща.
                        Извинявайте за офтопика.

Коментар

Във всичко, което си изброил, има много, ама много смисъл. Хубаво е да разчиташ на късмета си, но аз вече не разчитам.
                          В разстояние на една седмица: заби ми се стружка(за щастие в клепача, просто в момента съм мигнал), шмиргелът ми няма предпазители от 15 години - единия камък се разлетя, добре че стана още при пускането, та не беше набрал обороти - едно парче в челото(имам белег), едно в корема и едно в ръката(най-лошата рана). И последно, при рязане на тръбичка с малък флекс с ония тънките дискове 1,2 мм, дискът се разлетя, но добре, че беше предпазителят и армировката - "само" едно парче отиде в стената срещу мен. Ако бях вярващ, щях да викам поп да чете на работилницата.
                          Така че, който иска - нека дърпа дявола за опашката. Аз не вече не ща.
                          Извинявайте за офтопика.
                          Сега са рекламите то тв-то, че ми тече състезанието . Да, точно това имам в предвид- риск има, но той е минимален. Хубаво е да се пазим и да правим всичко по учебник, но по някога няма как.

Коментар

Преди 10-на години идваха некви канадци в алумина сега ;АЛКОМЕД;ад да демонстрират запояване (заваряване -газопламачно)на алуминий и алумин към мед.Припоя бе два вида ;като флюс и като тинол безупречно работи и до днес заварени проводници мед-алумин.По техни думи най големия ползвател на продукта им бе хладилния завод АНТОН ИВАНОВ-София и условието бе да се поръча поне половин тон за да се достави.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                              Може би поялник не е точната дума, по скоро газо-пламъчна горелка.
                              Не съм търсил голяма здравина на спойката, а просто завършен вид.

Поздрави .
                              Точно с газо пламъчна горелка на работа заваряваха алуминиева ламарина с дебелина 1.5 мм .Какъв е газа не знам и добавъчния материал и него не знам ,но видях че заваряха с горелка като на оксижен . Като питах ми казаха само че номера бил да е с минимално количество кислород а не както при заваряване на стомана . Ще разпитам за подробности и ако разбера нещо ще пиша.
                              Dimitar Dyakov

Коментар

Здравеите колеги ,знае ли някои каде могат да ми заварят алуминиева капла ,спукала се е на заварката.
                                Благодаря предварително за информацията.Ако може някаде да се завари утре (събота 14 април)ще платя двоино.
                                Последно редактирано от Иво Томов; 13-04-12, 21:13.
                                Honda CRF 250 X
                                Touareg 3.0 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X