Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запояване на алуминий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Запояване на алуминий

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Ми и аз се интересувам дали това чудо го има на пазара в България защото за жалост в списъка на сайта не фигурираме като държава ….
    Иначе технологията е уникална но всяко нещо има предимства и недостатъци ..
    В инструкцията за работа с припоя се указва че е необходимо много добро почистване и то единствено с неръждаема четка а почистване по друг начин може да доведе до нежелани резултати .. това ме навежда на мисълта дали този уникален метод не е доста ограничен в сверите на използване явно чисти материали са с изключително предимство а замърсени и трудно почистващи се места явно отново ще са трудно заваряеми …
    Дори при TIG заваряване на алуминий всички препоръчват почистване само и единствено с неръждаема четка, която на всичкото отгоре не е ползвана за нищо друго, освен алуминий. Ние си знаем обаче какво става като не се ползва неръждаема - в общия случай почти нищо.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Запояване на алуминий

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Алуминият няма трудно почистващи се места, поне за целите на тази спойка.
      Зависи какъв е детайла който ще се заварява ..не съм съгласен че с тази четка ще може да се бръкне на всякъде за да се почисти добре …Пък и който е заварявал омаслени алуминиеви детайли знае че и много добре почистени места дори с пароструйка, след започване на заварката от пукнатините отово избиват масла и мръсотия …
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        Зависи какъв е детайла който ще се заварява ..не съм съгласен че с тази четка ще може да се бръкне на всякъде за да се почисти добре …Пък и който е заварявал омаслени алуминиеви детайли знае че и много добре почистени места дори с пароструйка, след започване на заварката от пукнатините отово избиват масла и мръсотия …
        Не знам как би се отразило при заваряването на такива детайли, ползването на електрод ръчно за алуминий. Нали все пак се случва някакъв химически процес от обмазката, който чисти. Тоест имаме веднъж чистенето от променливия ток + допълнително чистенето от обмазката на електрода.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При алуминия, не разчитай много на обмазката.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            При алуминия, не разчитай много на обмазката.
            Тя си е за това. Някой беше пускал клипчета на заваряване с правотоков аргонов апарат и такива електроди. (Welderargon, ще извиняваш заплесията ми, ако си бил ти). Явно освен друго и самата обмазка чисти, или по-точно това, което се случва с нея, когато се втечни.

Коментар

с кадмий или оталин

Коментар

Да аз го пуснах клипчето , заварявам алуминий точно по този начин .. но омаслено ли е нищо не помага, дори и обмазката …и при заваряването с АС също е проблем ….

Коментар

"Кастолин" имат флюсови пръчки и работели.
                  Поне така твърди човек запоявал с тях.

Ще пробвам.

Но ми е интересно тези безфлюсовите дали вършат работа.
                  Мдааа, ще се експериментира, май.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение

Ще пробвам.

И тук http://www.elektrik90.com/index.php?itemID=466&group=1 има алуминиев припой на Rothenberger (може да се поръчва по Скайп с доставка ) и аз отдавна се глася да си поръчам и да опитам как ще е с него още повече че може и на ВИГ

П.П. Има и БГ производител http://www.gdem-bg.com/ на припои –дано са добри !
                    Открих и представителя на Durafix за България http://www.argon-bg.com/durafix_application.html
                    Последно редактирано от welderargon; 24-06-10, 00:33.

Коментар

алуминия се запоява стига да нее голям детайла и да имаш що годе приличен поялник (да не е газов) използува се ФОСФОРНА кисилина . става

Коментар

Първоначално публикуван от ramzes1977 Преглед на мнение
                        алуминия се запоява стига да нее голям детайла и да имаш що годе приличен поялник (да не е газов) използува се ФОСФОРНА кисилина . става
                        Това ще ми е интересно да го видя.С поялник и фосфорна киселина....... Може би някакъв нов метод за алуминий?
                        Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

ще ти направя клип ок

Коментар

Почистете запояваната повърхност на детайла с някакво ножче и веднага нанесете дебел слой обикновенна грес след това с добре загрят поялник разтъркаите припоя по повърхноста. резултата е отличен а и електрическите свойства на такава сойка са също много добри. използването на киселинни флюсове и киселини пораждат вторично окисление под спойката и скъсяват живота и много - многократно. не случайно при муфирането на алуминиеви кабели се използва говежда лой и кадмий за основа на муфата която е оловна.
                            Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Трябваше да запоявам на една кутийка ъглите и. Направих я от 2мм алуминиева ламарина и я запоих по метода с минералното масло. Стана, но не беше приятно. Наложи ми се да ползвам поялник 250W приличащ по скоро на малка томахавка. Освен че е тежък и голям, човката също не бе подходяща за работа.
                              ramzes1977 спомена че не трябва да се ползва газов поялник. Защо? Аз съм се насочил да купувам точно такъв и смятам, че ще ми е много по-удобно с него да запоявам алуминия. Колко голям да го търся ако желая да го използвам за запояване на алуминий с дебелина до 3 милиметра? Може би поялник не е точната дума, по скоро газо-пламъчна горелка.
                              Не съм търсил голяма здравина на спойката, а просто завършен вид.

Поздрави .
                              Последно редактирано от T-1000; 05-09-10, 14:43.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                                Ще пробвам.
                                Ето въпросния комбиниран припой+флюс. Върши чудесна работа.
                                Спокойно споява Al към Al, Al към Cu, Al към аустенитни стомани и др.
                                Работи се с газокислородна горелка /ацетилен-кислород/, а за по тънки детайли и с пистолет за горещ въздух.
                                На посочения детаил от снимката основата е от неръждаема стомана, Г-образната планка е алуминий, а тръбата е медна.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25112010196.jpg
Прегледи:1
Размер:105.1 КБ
ID:5241658 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07012011295.jpg
Размер:97.6 КБ
ID:5241656 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07012011294.jpg
Размер:153.9 КБ
ID:5241657
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-01-11, 17:13.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X