До: Заваряване на неръждавейка?
ОК означава Оскар Килберг-изобретателя на обмазания електрод, швед!
Аз си заварявам казана за ракия 0.5 мм с 2.5 мм електрод. Вярно доста се дупчи, но ако си спокоен в момента, т.е. да изтърпиш само с две-три "мами" става. На работата заварявам с телоподаващо надлъжния шев на бойлери, понякога дълъг към 2 метра, изисква се провар по цялата дължина на шева, и става без грешка. Телта е 1 мм, ламарината понякога под 1 мм. Ако не се задържа повече на едно място, т.е. не се вкарва излишно топлина нищо не се криви. След мен, на проверката заваряват дефектите с електроди, и там няма проблем, естествено си зависи от заварчика, де! Така, че при достатъчно опитен заварчик не би трябвало да е проблем да се направи с електрод, само, че трябва да се прихване по-нагъсто, да не се окриви. И търпение-не трябва да се бърза, а да се оставя да изстива, и да се работи с къси шевове. И не последователно целия шев-открай докрай, а противоположно, пак с цел да се избягне кривенето. Аз лично се наемем да го заваря, но съм далеч. Иначе пия всичко
Първоначално публикуван от sa4mo
Преглед на мнение
Аз си заварявам казана за ракия 0.5 мм с 2.5 мм електрод. Вярно доста се дупчи, но ако си спокоен в момента, т.е. да изтърпиш само с две-три "мами" става. На работата заварявам с телоподаващо надлъжния шев на бойлери, понякога дълъг към 2 метра, изисква се провар по цялата дължина на шева, и става без грешка. Телта е 1 мм, ламарината понякога под 1 мм. Ако не се задържа повече на едно място, т.е. не се вкарва излишно топлина нищо не се криви. След мен, на проверката заваряват дефектите с електроди, и там няма проблем, естествено си зависи от заварчика, де! Така, че при достатъчно опитен заварчик не би трябвало да е проблем да се направи с електрод, само, че трябва да се прихване по-нагъсто, да не се окриви. И търпение-не трябва да се бърза, а да се оставя да изстива, и да се работи с къси шевове. И не последователно целия шев-открай докрай, а противоположно, пак с цел да се избягне кривенето. Аз лично се наемем да го заваря, но съм далеч. Иначе пия всичко
Коментар