Здравейте, четох доста теми във форума, но така и не намерих конкретен отговор на въпроса си. Кой може да изработи и евентуално монтира малък бензинов резервоар? Идеята е на мястото на оригиналния да се монтира газова бутилка ( според мен 360х455мм - 40л ще е максимален р-р) и да се добави резервоара до нея. Видях вариант с корекция на оригиналния и намаляване обема му, но не мога да намеря кой да го извърши. Ако някой е минал по този път, ще се радвам да сподели инфо- къде,кой,как, колко и т.н. Поздрави!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малък бензинов резервоар за Терано II
Свий
X
-
От: Малък бензинов резервоар за Терано II
Гледай... https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=153086На нас клиренс ни трябва , не скорост
-
Минал съм по този път но няма да ти кажа нищо, което да ти хареса.Първоначално публикуван от Gorgazm Преглед на мнениеЗдравейте, четох доста теми във форума, но така и не намерих конкретен отговор на въпроса си. Кой може да изработи и евентуално монтира малък бензинов резервоар? Идеята е на мястото на оригиналния да се монтира газова бутилка ( според мен 360х455мм - 40л ще е максимален р-р) и да се добави резервоара до нея. Видях вариант с корекция на оригиналния и намаляване обема му, но не мога да намеря кой да го извърши. Ако някой е минал по този път, ще се радвам да сподели инфо- къде,кой,как, колко и т.н. Поздрави!
Фронтера 2.0 96-та, къса база има пластмасов резервоар, 80 l, който е в метален кош под багажника. Имам метанова бутилка, която изцяло заема багажника. В един момент ми скимна да сложа и пропан-бутанова бутилка без да махам метановата. Единственото възможно място е коша на резервоара. Не можех да премахна целия бензинов резервоар, защото газовата ми е инжекция и трябва да паля на бензин. Първоначалната ми идея беше - да срежа пластмасовия резервоар наполовина и да сложа на празното място пропан-бутановата бутилка. При мен може да се събере, и се събра, 30 литрова пропан-бутанова бутилка. След 6 месеца търсене, звънене, питане ...... не успях да намеря никой, който да се наеме да среже пластмасовия резервоар наполовина и да го залепи така, че да задържа бензин.
План Б. Метален резервоар, с два пъти по-малък обем, и размер, и до него в коша - газовата бутилка. В момента е така. Но и тази пътека не беше много кратка. Повечето от нещата свърших сам - 2 квадрата неръждавейка, не намерих по-малко парче. Минаха ония години, дето можех да си взема точно такова парче, каквото ми трябва. Мислене, чертане, разкрояване, рязане и на аргончик за заварка на ръбовете на кутията. Монтиране и укрепване на металния резервоар и газовата бутилка в коша. Прекарването на медната тръба и монтажа на газовия изпарител беше детска играчка накрая.
Едва ли ще намериш някой, който да свърши всичко от ..... до ..... и просто да си платиш накрая. Това е нетрадиционно и "професионалистите" отказват. А ако започнеш да говориш, че "цената няма значение" стават подозрителни и отказват още по-бързо.
Коментар
-
От къде си като начало?
ПП рязане и заваряване на бензинов резервоар е работа за смелчаци
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Благодаря за отговорите. И моята настояща идея е рязане на бензиновия резервоар (за това мераклии съм намерил) и свиването му до необходимия размер. Проблемът е,че като заговорим за заваряване и всеки започва да вдига рамене. Всъщност имаше навити да го извършат със сап-а, но ме притеснява качеството на заварката и резултата въобще. Тук в Монтана, където живея, хората работещи с аргон са малко и сякаш не им се занимава с подобни изгъзици. А изработката на резервоара се оказа Рубикон-а в цялата схема.
И в крайна сметка, ако скъсим резервоара до 35см например ( това е по мои лаически изчисления), незнам какво ще стане с помпата и нивомера. Не съм виждал колко е голяма, до къде се простира вътре, ще се засегне ли или си остава непокътната? Не ми се разглобява колата и съсипва резервоара, само за да видя, че няма да стане.
Коментар
-
Благодаря за отговорите. И моята настояща идея е рязане на бензиновия резервоар (за това мераклии съм намерил) и свиването му до необходимия размер. Проблемът е,че като заговорим за заваряване и всеки започва да вдига рамене. Всъщност имаше навити да го извършат със сап-а, но ме притеснява качеството на заварката и резултата въобще. Тук в Монтана, където живея, хората работещи с аргон са малко и сякаш не им се занимава с подобни изгъзици. А изработката на резервоара се оказа Рубикон-а в цялата схема.
И в крайна сметка, ако скъсим резервоара до 35см например ( това е по мои лаически изчисления), незнам какво ще стане с помпата и нивомера. Не съм виждал колко е голяма, до къде се простира вътре, ще се засегне ли или си остава непокътната? Не ми се разглобява колата само за да видя, че няма да стане.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар