Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо Нитон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо Нитон

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Отчайващия "дизайн" на кутиите също е в състояние да ме накара изобщо да не ги погледна ако са на щанд с други машини, освен ако някой много настоятелно не ми ги препоръча. Типичен проблем на доста български произведения, впрочем, независимо от това какво има вътре и колко добро или лошо е то (pansim, помисли по въпроса - и твоята кутия е с отчайващ външен вид). Да правенето на кутии при даденостите тук (най-вече ограничеените бройки, които се поръчват, доста ограничават технологичния набор, който може да се ползва на приемлива цена) е хипер досадна работа, но начин има, и предполагам до няколко месеца ще мога да ви го покажа нагледно, точно с кутия за телоподаващо.
    Спарки точно при нас с кутиите проблема им е никакъв . Особено от как се сдобихме преди няколко години с нов абкант и гилотина едното Харис другото Дурма с цифров контрол . Праховото боядисване е на 30 метра по надолу . Та и тука пак опираме до мениджмънта .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Спарки точно при нас с кутиите проблема им е никакъв . Особено от как се сдобихме преди няколко години с нов абкант и гилотина едното Харис другото Дурма с цифров контрол . Праховото боядисване е на 30 метра по надолу . Та и тука пак опираме до мениджмънта .
      Проблема с кутиите не е с абканта, лазера и праховото. Има сигурно десетки фирми, дето го правят. Ама като се заговори за хриле, пластмасов преден панел, "стъпалца" от милиметър и т.н., нещата стават дебели, защото започваме да говорим за матрици, щампи и прочие оборудване, което за малко бройки изстрелва цената в космоса.

...но на тия дизайна им е отчайващ, даже и само за лазер+абкант+прахово. И не само на тях де. На това, дето отново започнах да човъркам му моделирам всяко болтче, резисторче, кабелче и кабелна обувка на 3D. Ще видим какво ще стъкмя с кутията, ама поне ще се постарая да прилича на нещо и без пластмасов преден панел.

ПП: Нямам по-текущо състояние под ръка, ме ей-това е високоволтовата част, към оня момент почти завършена:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:silova1.png
Прегледи:1
Размер:1.02 МБ
ID:5719194
      Последно редактирано от sparkybg; 20-06-16, 10:46.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Проблема с кутиите не е с абканта, лазера и праховото. Има сигурно десетки фирми, дето го правят. Ама като се заговори за хриле, пластмасов преден панел, "стъпалца" от милиметър и т.н., нещата стават дебели, защото започваме да говорим за матрици, щампи и прочие оборудване, което за малко бройки изстрелва цената в космоса.
        +1.
        За съжаление това е действителното положение. Изпитал съм го лично.
        Спарки - това някакъв трифазен звяр ли ще бъде?
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Трифазен явно няма да е.

Коментар

Защо да не е? Виждам трифазен изправител...
            И явно правим двутакт, защото виждам и 4 диода след токовия траф.
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Явно виждаме различни неща. Да си каже Спарки.

Коментар

Трифазен пълен мост е. Силовата част е леко пипната, иначе на база на 400А електрожен с около 68V вторично на празен ход.
                По замисъл ще е 350А компактно (в смисъл, с вграден телоподаващ механизъм) импулсно телоподаващо + електрожен. Механизма е 4 ролков, със сдвоени ролки, мотора е с енкодер и управлението му е отдавна готово (макар че като се знам ще му правя платката наново - може да стане 2 пъти по-малка). Общо взето единстеното не-готово нещо по електрониката е управлението на инвертора, или по-точно цифровата му част - много нови чаркове излязоха напоследък, та още мъдря какво точно да ползвам, ама нещата отиват на към 200Mhz 32 битов процесор.

Ще ви пусна тия дни като довърша цялата силова част на 3D pdf, ако на някой му е интересно да си го врътка както иска. Довърша ли я, започвам "вкарването" на 3Д на телоподаващия механизъм и после кутията, която ще глътне доста време. Проекта е стар, ама пусто все по-трудно намирам време, та върви бавно, пък и за известно време го бях позарязал.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз имам интерес, трябва ми малко по-мощна машина. Ще може ли да работи на 220в при по-малка мощност .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Явно всички ползват евтини кутии и в това няма нищо лошо според мен,защото всеки гони по-ниска цена.И кутията на DELL - 1600 ,който притежавам/и мисля че е 100 % произведен и сглобен в Китай по заявка на наша фирма/ е меко казано отвратителна.Капака на ролката за телта се затваря с бая зор,но толкоз е произвел китаеца за тези пари.Но това не влияе на работата на самия апарат,нали?
                    Ще се радвам да има повече родни производители,но уви нямя защото самите ние потребителите ги отхвърляме.

П П на pansim може и да не му е добра кутията,но аз съм доволен от работата на апарата
                    " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Кутията на DEL-160 си е чисто тукашна, до колкото ми е известно, поне тая, която съм виждал на живо.

Коментар

DEL-1600 Спарки,не е тукашна, казаха ми го и при покупката и си личи.На другите им по-скъпите апарати си е тукашна и си личи.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          Аз имам интерес, трябва ми малко по-мощна машина. Ще може ли да работи на 220в при по-малка мощност .
                          Само трифазна. И поне за момента не я правя с идеята за производство, макар че я конструирам с идеята да може да мине тестове за сертификация, поне доколкото е възможно предвид мижавия ми опит с тия сертифицирания. Но дори да се стигне до производство, няма да е евтина - това ще е висок клас машина, на която марковите аналози започват от 7-8 бинки нагоре, а китайските от 5-6.

Коментар

Първоначално публикуван от komstiza Преглед на мнение
                            DEL-1600 Спарки,не е тукашна, казаха ми го и при покупката и си личи.На другите им по-скъпите апарати си е тукашна и си личи.
                            1600, или 160 self control?

Коментар

1600 не self control,притежавам евтиния вариант,не съм професионалист и го използвам рядко.1 ролка тел съм изгорил,но до сега ми върши перфектна работа и работи добре.

Коментар

Ясно. Тоя модел не ми е известен.

Ако закопчалката на капака има нещо общо с тази на моето телоподаващо, много вероятно е просто да има нужда от смазване. Ня моята машина я смазах преди няколко месеца, след 7-8 години ползване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X