Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Fronius transpocket 1500 tig-проблем

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Fronius transpocket 1500 tig-проблем

    Взех този електрожен преди 2-3 години с проблем,беше изгорял вторичният диод.След доста време се наканих и намерих диода,след замяната му машината тръгна,сменя си режимите но прави слаба дъга и не може да се заварява.Преди замяната на диода,като се включеше даваше грешка и не сменяше режимите.Според сервизното ръководство трябва да се замери минималният и максималният ток на заваряване и ако трябва да се настрой.Според колегата Aig проверих за пукнатини по ферита на трансформатора но такива няма,като въртя потенциометъра за силата на тока на платката има смд светодиод който си променя интензитета на светене спрямо това дали увеличавам или намалявам спотенциометъра.Как да замеря мин и максимален ток,какво да използвам за товар,какви може да са причините за слабият ток на заваряване.

  • #2
    От: Fronius transpocket 1500 tig-проблем

    Търсиш съвет как да го поправиш или някой да го поправи? Ако е второто, тук има кой да го погледне, може да го донесеш и при мен с уговорката, че ако не става няма да плащаш.

    Коментар


    • #3
      От: Fronius transpocket 1500 tig-проблем

      И за съвет , и за сервиз , потърси конструктора на ДЕЛ -Данчо.0898525179. И насоки ще ти даде , и с ремонта ще се справи.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X