Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на сондажни тръби.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заваряване на сондажни тръби.

Оградата на мястото ми е направена с колове от сондажни тръби.
    Искам да заваря панти на две от тях, там ще е вратата.
    С трансформаторен електрожен и Вежен не хваща заварката.
    Някаква идея от каква стомана са и как се заварява.
    Имам и СО2.

От: Заваряване на сондажни тръби.

Да не са поцинковани и затова да не хваща заварката? Като ги заваряш пожълтява ли? Зачисти ги първо с шлайфа.
    0884 987 137
    В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Снимай несполучливата заварка. Скоро правиха сонда при мен, но не останах с впечатление тръбите да са някакви страшни.
      Снимка може да помогне много. Опитай да пробиеш един отвор с бормашина ф3-ф4 и сподели резултата.
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

А в какво положение заваряваш, с какъв ток и размер на електрода?Да не би да е във вертикално положение и отгоре-надолу?Ако е така, по принцип провара е слаб и ако материала е от труднозаваряемите стомани...
        Какви са ти дебелините на пантата и тръбата?

Коментар

Ми нормално е да не може да се завари с вежен. Мисля, че точно тези тръби са от някаква пружинна стомана. Пробвай със инвертор и базичен електрод.

Коментар

Не е поцинкована.
            Заварките, които правих(опитах се), са вече в бетона. Тръбата беше хоризонтална. Трупа заварка, но не влиза в тръбата.
            Ще пробвам с СО-то, това имам под ръка. Ще пробвам и да пробивам.

Коментар

Все пак какви са дебелините на двата материала и с колко ток и с какъв електрод си заварявал?

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                Все пак какви са дебелините на двата материала и с колко ток и с какъв електрод си заварявал?
                Заварявал е с вежен, рутилов. Сигурно и слаб ток.
                Тоя рутилов вежен някой път е калпав, почва да гори на криво и топи и трупа на едното съединение.
                Вземи рутилова емона, или есаб - най добре и ще ги завариш тия панти.

Коментар

Същият проблем имах навремето,когато сменях една дървена порта с метална.Коловете на портата бяха едни етернитови тръби,а в тях завити куки от тия по ел.стълбовете само,че без изолатора.Започнах да заварявам пантите в тия куки,да ама не-заварките се пукат.Работата стана едва след като на максималният ток на Кракрата нагрях куките до червено и докато още светеха заварих пантите.

Коментар

2.5мм Вежен на ESAB, китайчето може до 80А, на толкова. Разбира се, зачистено до метал.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3543.jpg
Прегледи:1
Размер:61.7 КБ
ID:5672828
                    Днес ще пробвам с ЦО-то и ако не става, ще търся инвертор, който да го може. Че 120А китайче не може да заварява със стоманени електроди 2.5.

Коментар

Заварявал съм сондажни тръби с инверторен електрожен и телоподаващо, проблем не съм имал. Според мен причината не е в тръбите,може амперите да са били малко.

Коментар

Ех, не щя да ми кажеш дебелините на двата материала.Тогава с помоща на кристалното кълбо и малко смилянски бобец, смятам че не ти достига тока.С ЦО-то може да стане ако има едни реални 150А поне и си с тел 1 мм, евентуално и микс коргон за формовъчен газ... това го казвам пак на база кълбото.Чистене-до лъскаво, да падне "окалината".
                        П.С.Да не помислиш че ти се подигравам-искам да помогна наистина.

Коментар

Тръбата е 5мм, другия детайл ще е стругована панта.
                          Остави боба и кълбото. Донесох си една тръба, че ЦО-то ми все още е вкъщи и работата стана.
                          На 4-та степен, тел 0.8 китайска, газ СО2 - заварих едно джилязо за тест и изяде мнооого бой с големия чук, без да мръдне. Като за тест, зачистих само колкото да хване масата. За пантите, разбира се, ще почистя до метал.
                          Явно електрожена не става и за асмалък. Но пък китайското ЦО заваря много яко, много му се кефя.

Коментар

Електрожена ако 80А му е максимума-асмалъка трябва да е от тънкостенни профили.Ще стане, обаче асмата ще го пази да не го издуха вятъра
                            Ти беше писал за ЦО-то някъде като го купи, сега като си постна това мнение ще го прочета какво беше.

Ей тая панта е Ф22, заварена за профил със стена 2 мм.За съжаление не съм снимал преди боята.
                            http://media.snimka.bg/s1/4695/035633266-big.jpg

Коментар

Ще снимам като ги заваря.
                              Чакам да ми монтират дограмата в края на седмицата, за да мога да оставям машините там, че ЦОто не е удобно за разнасяне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X