Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с балон за парогладене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с балон за парогладене

Става въпрос за балон за машина за гладене с пара.Балона се пробил на дъното от корозия и собственика иска да бъде заварен,но този балон работи при нормално налягане от 5атм. и то от пара и има трифазен нагревател от около 6 киловата.Имам си собствено мнение за тази работа,но искам да чуя и други становища.
    Та въпроса ми е заслужава ли си да се заваря или трябва да се търси нов?
    Ето и няколко снимки за да стане по-ясно какъв е проблема.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000730.jpg
Прегледи:1
Размер:106.9 КБ
ID:6082432Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000731.jpg
Размер:104.6 КБ
ID:6082433 Това е гърловината където е поставен нагревателя.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000732.jpg
Размер:73.8 КБ
ID:6082434 По този шев може ли да се разбере по кой метод е заварявано?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000733.jpg
Размер:117.0 КБ
ID:6082435 Черната точка обградена с жълто е пробива. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000734.jpg
Размер:148.7 КБ
ID:6082436

Re: Проблем с балон за парогладене

Щом от налягането е казал фъс начи си е вестник. Най-добре нов иначе затваряш я тая дупка и е божа работа кога ще пробие пак...

Коментар

От: Проблем с балон за парогладене

Това не е ли алуминий?Ако да, заварките приличат на аргонови..
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Скоро ремонтирах подобен, дъното му беше изгнило като вестник. Рязах дъно от бутилка за въздух от някакво ремарке. Получи се.
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Заварявал съм многократно балони на бойлери и са държали, докато не фъснат на друго съседно място. Независимо от първоначалния метод на заваряване, след като не е цветен метал, телоподаващото ще го завари, НО ....
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Това трябва да е поднадзорно съоръжение . Не си правете експерименти ! Най евтиния вариант е да му намериш една автогазова бутилка и на нея да завариш фланеца на нагревателя и изходите . Със сигурност е поне 3 пъти по дебела като материал и работното налягане и е 2 пъти по голямо .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

+1
              Инак се изрязва кръгла кръпка и се заварява.

Коментар

Каквото и да изрязваш цялото дъно е заминало . На времето в казармата кърпехме един стар бойлер като в дупката слагах един болт 8мм с две големи шайби с изрязана на тях вътрешна гума от камион . За две години горе стана като игленик имаше поне 20 тапи .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Каквото и да изрязваш цялото дъно е заминало . На времето в казармата кърпехме един стар бойлер като в дупката слагах един болт 8мм с две големи шайби с изрязана на тях вътрешна гума от камион . За две години горе стана като игленик имаше поне 20 тапи .
                  Като студент имах подобни перипетии бойлер на 6-ти етаж без асансьор, два пъти го свалях и карах на заварка, после ми писна и се почна с дървени клинове, за година стана на таралеж.
                  Та в тоя смисъл - тръгнало ли е няма спасение, ще отвори друга дупка , после пак.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Мога да дам координати на малка но много читава Пловдивска фирма занимаваща се с производство на бойлери неръждаема стомана,а и не само.Заваряване на черно веднъж пробито е загубена кауза за мен.Особено пък съдове под налягане.

Коментар

Тези съдове вероятно подлежат на контрол и е силно нежелателно да се заваряват с цел да се спести някой лев.

Коментар

Заваряват се /кърпат се/ без проблем, но това е временно решение. Всеки според възможностите си избира подхода......дали ново или ремонт на старото е все тая. Аз бих направил балона от неръж и да забравя за случая.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                          Тези съдове вероятно подлежат на контрол и е силно нежелателно да се заваряват с цел да се спести някой лев.
                          Колега и аз съм съгласен с теб,но собственика не иска и да чуе съвети и ако не ми е приятел бих го пратил на драго сърце по дяволите. За контрол не знам някой да е упражнявал такъв,а и пари не жали за ремонти,но защо се инати за този балон не знам. Балона е черно и ми се струва,че е заварявано с СО,но в първия момент останах с впечатление,че е работено с аргон.
                          И преди съм се занимавал/1-2 пъти/ с такива парни балони-смяна на нагревател,пресостат,сонди за нивото,предпазни клапани и други неща по електриката ама не съм стигал чак до заварка.
                          А бе как няма да се пробие-до колкото знам за такива парни гладенета трябва да се използва дестилирана вода в нагревателните съдове,а тук като се отвори по-вече дупката потече чиста тиня и ме навежда на мисълта,че са използвали направо вода от питейната е поне за това предполагам,че моя човек ще си признае.
                          Както писа един от колегите по-горе мисля да изрежа дъното до здрав метал и тогава да припасвам парче ламарина по отвора без да залягам метал върху метал/че той котления камък много обича да се завира точно на такива места/ и да заваря с СО-то. Избягвам такива неща,но това го правя само заради да не му пречупя хатъра.
                          Благодаря на всички и се убедих,че моето мнение съвпада с вашето,че такива неща се ремонтират само като се подменят с нови.

Коментар

С СО-то ще направиш изометрични провари-непровари, дупки и т.н.. Дори на ММА няма да има добри резултати.....ВИГ-а па хептем. Най-добре мисли за нов балон, това е. Всяко термично издевателство върху короДирала стомана е загубена кауза. От части спасява заваряването и с мед или припой. Пак казвам ...нов балон, ...варянти бол, с оглед мижавото налягане....кеф ти черно, кеф ти неръж.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                              Пак казвам ...нов балон, ...варянти бол, с оглед мижавото налягане....кеф ти черно, кеф ти неръж.
                              И аз това казвам. Ма дано му уври главата по-бързо на моя човек.Имам възможност да му го направя от какъвто и да е материал.
                              Това със заварката на този балон е компромисен вариант до другия пробив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X