Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предпазни клапани за кислород и пропан-бутан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предпазни клапани за кислород и пропан-бутан?

Това което прави ацетилена безопасен е ацетонът, а порестата бетоноподобна маса пречи на газообразния ацетилен над разтвора да прави бели.

Коментар

Здравейте,
      Ацетилена при над 1,5 бара в нормални условия се самозапалва взривно, без да е необходим кислород за това.
      В бутилките благодарение на ацетоновата гъба се помпа до 40 бара. И е безопасно.
      В България ацетилен не се пълни. Всичкия е внос от вънка с готови бутилки.
      Пропан-бутана гори по-бавно отколкото изтича и това води до самозагасяване. Освен това трябва да е в сравнително тясна граница на концентрацията с кислорода за да работи.
      Съвсем друга работа е ако имаш изтичане на газ и се смеси с въздуха..... Небива да се бъркат нещата.
      Кислорода си гърми като стой та гледай! Ясен го е написал. Макар и трудно горими неща в присъствието на кислород правят големи бели. Виждал съм маркуч за кислород нацепен като майска роза...
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

А ацетиленовите генератори за високо налягане на колко атмосфери работят ?
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Кислорода е ясен. Триъгълник на огъня - най-простото обяснение за огъня и влиянието на елементите от него.
          Вчера се поразтърсих и в правилата за безопасност прочетох, че вентилите се слагат за да се предпази оборудването от ударната вълна която се получава при експлозия. Това обяснява защо и кислородната бутилка има клапан.
          Вентилите са няколко типа според това от което защитават:
          еднопосочен клапан - позволва движение на газа в една посока - при някой горелки вграден;
          клапан за обратен удар(този термин аз си го измислих) - подобен на първия, но по бързодействащ и има разширителна камера, която гаси детонационната вълна. Освен това веднъж активиран, някой трябва да го върне в изходна позиция.
          I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
            .
            В България ацетилен не се пълни. Всичкия е внос от вънка с готови бутилки.
            Асене ацитилен се пълни и в България ,завод Фалцид Асеновград,,завода за карабит,,дано само не съм объркал името на завода,но на 100 процента съм сигурен че пълнят ацитилен там, ако бутилката не е в срок щеш не щеш я тестват.Наще малките бутилки ги зареждат там че имаме доста път към Асеновград.

Коментар

http://calcit-bg.com/index.php/bg/2012-02-01-04-42-18
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X