Привет нуждая се от малко информация за горе посочения модел телеподаващо .Някои дали е работил с него и какви са му впечатленията за модела въобще дали си заслужава парите .До сега не съм работил с продукти от фирмата и нямам впечатления а и нямам познати, които да са се докосвали до апарата .Допитах се до чичко googel но и при него не открих достатъчна информация да не кажа ,че направо е оскъдна за него ,което ме навежда на лочи мисли за него .Ще съм благодарен ако някои се изкаже за него мерси .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
LINCOLN POWERTEC 231C
Свий
X
-
От: LINCOLN POWERTEC 231C
Първоначално публикуван от ceko88 Преглед на мнение.... .Някои дали е работил с него и какви са му впечатленията за модела въобще дали си заслужава парите .До сега не съм работил с продукти от фирмата и нямам впечатления а и нямам познати, които да са се докосвали до апарата ..... .
Ако искаш , пиши ми на лична , за да ти обясня кое-какво , щото тук за аудиторията е безинтересно.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
"Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин
Коментар
-
Аз съм работил с такава машина -добра е !Едно единствено нещо което не ми харесва в нея е че ,когото е настроена за рабата с затихване на тока ,докато не спре затихването ,не може да се запали дъгата отново.Това хич не ми беше удобно за работа при заварване на тръби,бях си създал техника на заваряване която не съответстваше на тоя режим на работа на тая
машина.
П.П.
Ако искаш повече подробности пиши на лични, може да си говорим много !Последно редактирано от welderargon; 07-01-15, 19:49.https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.
Коментар
-
На лични, мисля, не е нужно - аз толкова неща научих от чуждите отговори. Не съм професионален заварчик, но при монтажите на силози се налага доста заваряване с кабели по 50 - 100 метра. Чудя се как ли ще се държи тази машина при 100-метров заваръчен кабел? Както и що за кабел да и подбера, за да имам 200 А на края му с тази машина, че горе по конструкциите не е удобна за разнасяне? Заварките, които правим, не са нещо особено, не подлежат на специален контрол, само се подписваме за тях. Изобщо, заварките при мен не са водеща дейност, а по-скоро досадна необходимост.На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
"Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин
Коментар
-
За 50-100м кабел за заваряване ти трябва 50мм2 заваръчен кабел.
Проблема е че става тежко, ама достатъчно тежко.
До 30-40м става и 35мм2
До 20-30м става и 25мм2
Коментар
-
Сега разнасяме фрониусите /4 кг/ и силовия кабел горе по високото, но е опасно и за живота, и за машините. Завали ли - скоростно прибиране. Купих два нови китайски инвертора, че да не ми е жал, обаче се оказаха пълен провал. Единия така и не заработи, другия изкара 2 месеца с два ремонта. Дотам с евтината техника. Ако някой ги накара да работят като за в къщи, ще му подаря единия в замяна. Затова, като ми предложиха тази машина за 2 klv, се замислих да разнасям само заваръчния кабел, дори и тежък, без да го прибирам по спешност. За целта обаче ще трябва дистанционно командване за машината. Гугъла нищо не казва по въпроса, та пак питане се оформя. Как се командва отдалече такава машина?На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
Коментар
-
На времето имаше промишлени кракри,които изключваха след някое време като не се ползват(енергоспестяваващи),задействането ставаше с ръкохватката,даваш електрода на маса и машината тръгва.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
На високо работя с китин 190 или 165 ,при един силен дъжд неможахме да слезем,само метнах едната маска отпред на входа където засмуква въздух,пороен дъжд направо върху инвертора,по брадата течеше чешма върху ръкохватката,не спряхме работа,очаквах страшни поражения,всичко беше ок.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Дългите заваръчни кабели не са особен проблем за която и да е машина. Просто трябва да се подбере правилната квадратура.
Проблем за този и другите линкълни са дългите захранващи кабели. Проблема се решава отново с правилно подбрана квадратура. Трифазните машини страдат далеч по-малко от този проблем (заради трите си фази).
Линкълн-а е световна марка и работи без забележки.
Недостатък е като се повреди платка - от фирмения сервиз след гаранция, режат глави от кръста. Сменява се цяла платка и не подлежи на обжалване. Тогава ти идва неприятно. Тази машина на снимката поне я почистете отвътре преди да е дала фира.
Иначе - докато работи - си приятно щастлив.
Прати ги двете китайчета за ремонт при нас - при добро желание от твоя страна. Казваме колко ще струва и тогава правиме.
По ЕКОНТ - офис ФОНДОВИ ЖИЛИЩА, до поискване, Асен Георгиев 0889522036Последно редактирано от aig; 08-01-15, 08:18.
Коментар
-
Имам същият Линкълн /от италианските/, професионална машина е. Няма какво да се коментира по нея. Като нова струваше 4700 лв /до колкото си спомням/.
Недостатък е като се повреди платка - от фирмения сервиз след гаранция, режат глави от кръста.
Чудя се как ли ще се държи тази машина при 100-метров заваръчен кабел? Както и що за кабел да и подбера, за да имам 200 А на края муПоследно редактирано от gogo77; 08-01-15, 13:06.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнениеКакво заваряваш на 200 ампера.На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
Коментар
-
Тази машина работи както на 230 волта, така и на 400 волта. Та ако искаш да я ползуваш с дълъг захранващ кабел - това е решението
400 волта /две фази/
А за китайците - избери си - мога и аз да ги погледна...
Успех!Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар